Най - вълнуващия въпрос зимно време.
buritoo - напреднал
И да стане на този руски котел пак идва въпроса с гаранцията на горелката, тя важи САМО ако е монтирана на определени котли. Нещо разбрах че Ерато пак вдигнали цените на горелките с около 8%. Така че колегата който се чудеше да се ориентира :o . Ако не разполагаш с достатъчно средства ти препоръчвам Даконера-та, а ако искаш нещо истинско обърни внимание на пелетерм-а версия 2, това вече е съвсем друг клас котел и работи доста добре
mitko_rupite - специалист
buritoo написа:
И да стане на този руски котел пак идва въпроса с гаранцията на горелката, тя важи САМО ако е монтирана на определени котли.
Айдеее ново условие :shock:

Благодаря все пак за съвета за пелетерм-а ., Лазар още в началото на темета ме светна за него ...
buritoo - напреднал
Даа пише го в гаранционната карта долу. По принцип няма котел на твърдо гориво, на който да не става, но щом не е пробвано и одобрено в лабораторията на Ерато гаранцията НЕ ВАЖИ. Монтирал съм дори и на правени котли и дори работи по-добре от някои от утвърдените.
sian - специалист
buritoo написа:
Даа пише го в гаранционната карта долу. По принцип няма котел на твърдо гориво, на който да не става, но щом не е пробвано и одобрено в лабораторията на Ерато гаранцията НЕ ВАЖИ. Монтирал съм дори и на правени котли и дори работи по-добре от някои от утвърдените.
Колега на какви прявени котли си монтирал и работи добре.
buritoo - напреднал
На такива домашно правени или гаражни сглобки.
Здравейте ,от дълго време следя форума и винаги съм научавал полезни неща от тук .
Моля за Вашето мнение ,съвет или коментар.
Решил съм да променям отоплението в апартамента си ( 100 м2 ) ( 3 стаи + баня )
Ще отоплявам - 120 л- бойлер + радиатори в 3 стаи + глидер в банята . Всичко е оразмерено. ( поне така ме уверяват )
Ще ползвам следната комбинация ; Котел - Bosch -Solid B k - 24 -1 S + горелка GP 20+/25 на Ерато
Въпросите ми са ;
1.Използва ли някой подобен котел и горелка , отоплява ли някои подобна кубатура + бойлер и достатъчно ли е като мощност ?
2.Наистина ли не е нужно редовно ( всекидневно ) почистване на горелката или е трик на търговеца за да продаде стоката си ?
3.Какво е реалното потребление на пелети за един сезон ( ясно ми е ,че всичко е относително - колко е дълга зимата , колко градуса искам да е по стаите и т.н ) , но и приблизителна информация от хора които ползват такъв котел и горелка биха ми помогнали за да направя правилен избор .
Благодаря предварително за отделеното време .
Благодаря за отговора.Трябва да помисля за друг вариант на отопление .Този котел е прекалено мощен за 100 м2 -апартамент .
s_s1 - специалист
На мой роднина на другия край на Бг. са монтирали пелетна горелка gp 25 и котел Бош. До сега работи безпроблемно, но вече не пали. Горелката е някаква такава без дисплей с потенциометър. Шнека върти, пуска пелети. Или не работи запалката или управлението не я пуска. Този който някога я е монтирал е крив човек и ако всеки ден му се обаждат може и да дойде някой ден. Отнася се за село в района на Брацигово-Пещера.
Как да се открие повредата от технически неграмотен собственик или ако имате идеи за можещ колега наблизо?
filmatoplo - майстор
Проверете с пробна лампа 220 волта дали ходи напрежение от платката към нагреватела в момент на палене , втори вариант -откачете кабелите на нагревателя от платката и някой който разбира да го премери с мултицет дали е изгорял .Ако нагреватела е изгорял смяна , ако е платката -смяна с такава на Натурела -ще има и дисплей и въобще една чудесна горелка .

Тема "пелетна горелка за котел Дакон Дор /Bosch solid /" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: