Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Значи - ясно е. Сложи една снимка на монтажа на вентила и ще мислим, но както описваш събитията [-X не е монтиран добре! Тази гняс НЯМА КАК да се появи при правилен монтаж на трипътен вентил / да не говориме за четирипътен /. Просто и ясно е какво се случва при неправилен монтаж.
Сега виждам, че има нов отговор.
6osi6 - майстор
alex_serviz написа:
Същата гняс се появи и при мен ( RB20 + DAKON 32KW + ламарина в бункера + слънчогледови пелети ), в дъното на последните два хода. Даже ми "запечатва" кръглото капаче към пепелника.
Според мен е конденз.
Намалил си прекалено температурата на димните газове :?
Ето, ще се самоцитирам от днес :prayer: :prayer: :prayer:
6osi6 написа:
Чугунените или шамотните плочи са за долната камера. Поставянето на турбулатори в горната част позволява допълнитено увеличаване на температурата на изгаряне, при запазване на градусите на димните газове. Затова не е лошо да ги има и на двете места, когато горелката изгаря ниско кал. въглища - 1900 J/kg. Дали така е при пелети и слънчоглед, и каква температура на димните газове гоните при тях, не знам :?
Виж, питай Evgeniy каква е при него температурата на димните газове, ако има поставен термометър, при активна работа на горелката за...
Evgeniy написа:
да може да изгарят на бял прах, който пада под скарата, е най-най добра в дългосрочен аспект.
i_minov - напреднал
Явно е, че трипътният вентил не работи при мен, но той е монтиран така от ноември месец, защо чак сега се появява този конденз при непроменена конфигурация?
LazarGanev - "Велик майстор"
Може би сега горелката работи на по-ниска мощност или си намалил температурата на котела?
n.ganev - майстор
6osi6 написа:
ако има поставен термометър, при активна работа на горелката
При мен има и поддържам 110-125 градуса на 20 см от фукса. Не знам колко пъти съм писал за тези температури, че това е ефекта при под 100гр.
Стоян Петришки - специалист
От днес съм собственик на котел греико експерт 20 и горелка RB20. Бъпросът ми е колко е точния цолаж на изходите на видната риза. Благодаря предварително
LazarGanev - "Велик майстор"
Цол и половина, честито за придобивката
filmatoplo - майстор
Честито :) ,щом е вече у вас нали се вижда цолажа :wink: .От новия модел ли е , тоест с 1 предна врата или с 2 - ама айде утре ще кажеш че сега от кеф с комшията може да сте си сипали по 1 :partyman: (приятелската) .
#-o
Последна промяна от Стоян Петришки на вт апр 07, 2015 8:34 pm, променено общо 1 път.
със две врати е не съм много компетентен със цолажите за това питам :yawinkle:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: