и аз искам такова като снимката от първия поста и от доста време си мъча акъла, но нищо не мога да измисля. някой може ли да спдели схема на купешките машини?

itilien написа:Интересно ми е дали е трудно да си направи човек сам цилиндричните шкурки, че като гледам цените им не са много ниски.Освен с лепило става и със скоби за маркучи. Поне аз съм шлайфал на дърводелска фреза (плот и от средата му стърчи 30мм вал) като увия шкурката по спирала и я хвана долу и горе със скоби - разбира се трябва да са на по-голямо разстояние от дебелината на детайла.
ktamen написа:този шлайф си е с специално предназначение изшлаифай ми отвор фи 20см с лентовия да видим кой е по-полезен и по-производителенitilien написа:Интересно ми е дали е трудно да си направи човек сам цилиндричните шкурки, че като гледам цените им не са много ниски.Освен с лепило става и със скоби за маркучи. Поне аз съм шлайфал на дърводелска фреза (плот и от средата му стърчи 30мм вал) като увия шкурката по спирала и я хвана долу и горе със скоби - разбира се трябва да са на по-голямо разстояние от дебелината на детайла.
Много по-полезна и по-производителна машина е лентов шлайф с вертикални ролки. Лентите или си ги лепиш сам или си ги поръчваш като оскъпяването е символично.. Освен това при достатъчна дължина на лентата движението нагоре и надолу става излишно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: