• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Напишете въпрос свързан със санирането.
gechev - специалист
Познавам г-н Байчев като естет. а като задаваш повече въпроси и получаваш завоалиран отговор започва прокрадване на чувство, че кореспондираш с жена. И така. Докажете ми, че газът не е токсичен и какъв е произходът му.
ISOMAX - специалист
8180: 1. Аналогията с огледалото за бръснене е неправилна, тъй като тук не говорим за огледлно покритие, а за такова което отразява само инфрачервените лъчи. 2. Явно трябва да изясним причината за конденз и мухъл, а тя е разликата в температурата на въздуха в помещението и температурата на неговата конструкция (стени и таван). Когато топъл въздух контактува със студена повърхност се формира конденз, както става през лятото с бутилката бира когато я извадим от хладилника. Точно там откъдето сте взели цитата, пише и следното: "след полагане на покритие от ... повърхностната температура на стените се изравнява с тази на въздуха и така се елиминира възможността за поява на конденз, следователно и на мухъл и по този начин се създават здравословни условия на обитаване на жилищни и работни помещения.".

Вече можете да свалите от сайта европейската декларацията за експлоатационни показатели на продукта, която е хармонизирания европейски сертификат за качество.

gechev: Да ме прощавате, но на всички поставени въпроси даваме директен отговор, без заобикалки. Нямаме от какво да се притесняваме когато мнителни хора търсят при нас под вола - теле. Най-учтиво Ви каним в нашия магазин/склад за да видите и усетите на допир покритието, чийто наносфери са пълни с безвреден газ, който не може да бъде освободен. Надявам се, че наистина не очаквате да обявим наша търговска тайна свързана със състава на материала....

Поздрави!
gechev - специалист
ISOMAX, благодаря за поканата, но посетих Вашия щанд на Българска Строителна Седмица и лично г-н Байчев ми направи презентация за което съм му благодарен. Пипнах каквото трябваше и където трябваше но и Боса не издаде "великата" тайна относно газа. Знам, че всеки производител има своите малки тайни, но ето един въпрос на който задължително давайте отговор. Може да ме излъжете или да ми кажете истината, но трябва да отговорите. Иначе някой клиент някой клиент ще си помисли, че сферичките са пълни с радиоактивни газове, хора всякъкви. Ако обаче са пълни с въздух няма да си купя от Вашата нанотермобоя. Успех :)
ISOMAX - специалист
За да сложим точка на дискусията за газа в наносферите, ще кажа че такъв тип сфери се ползват и в козметични продукти като пасти за зъби и кремове за лице. За никакви токсични газове не може да става въпрос...

Пожелаваме на всички хубави почивни дни и светъл Великден!

Поздрави!
gechev - специалист
Точка слагаме не ние производителите, а клиентите ни. :lol: Весели Празници :rock: Предупредих ви, дали сте готови за екстремни въпроси в този форум. Имат думата специалистите.
8180 - майстор
ISOMAX написа:
8180: 1. Аналогията с огледалото за бръснене е неправилна,
Ваша работа (и интерес) е да приведете обективни доказателства за твърденията си.
Правилно или не (не знам), но ВИЕ твърдите, че покритието ОТРАЗЯВА UV лъчите, а АЗ, че отразяващите материали ПОЕМАТ ПО-МАЛКО от съответната енергия.
Ако Ви е интересно, прочетете пак въпросите ми.

Сертификати и Протоколи ПАК не откривам.
Отново собственоръчни ДЕКЛАРАЦИИ, с които ни запознахте и тук.

И аз мога да "декларирам", че съм висок 1,50 (или 2,50)m, докато някой сертифициран не ме измери и докаже, че съм 1,80. :)

Апропо, в Декларацията си имате само едно число, касаещо Темата - λ = 0.035±0.005 W/m.K, което ви нарежда при полистиролите/ватите.

И да, по-сериозни автори твърдят, че с подобни покрития се постига увеличение на повърхностната температура с 1-2оС - крайно недостатъчно за да се обявява за "панацея" срещу конденз.

Без аргументирани числа и документи ми е безинтересна по-нататъшната дискусия.
Оставам скептичен, сори.
ivanovbg - майстор
Четем и не вервам на ушите си.
Боята отразявала инфрачервените лъчи и била топла стената :lol: Ми то и снега ги отразява и затова не се топи на слънцето. Ама топъл ли става? Контактния топлообмен е къде къде по голям. Не напразно на южняка му казват снегояд. Ясно е че топлия въздух стопля повече снега, респективно стената, независимо от отражателната способност. Алуминия също отлично отразява инфрачервените лъчи, но я се омотай зимата само в алуминиево фолио и излез навън. Би трябвало като отразява инфрачервените лъчи които излъчваш да те топлят. :lol: :lol: :lol: Между другото алуминиев прах и лак ще имат същото свойство като инфраотразяващата ви боя.
Другата глупост е невъзможността за конденз и респективно мухъл. Ми кажи ми какво инфрачервено излъчване стига зад гардероба, шкафа, картината, дивана ...., че да се отразява? :lol: :lol: :lol:

ISOMAX, рекламата ви е насочена само за необразовани и жалко че вече 90% от днешната младеж е такава. Вероятно ламбдата дето сте постигнали е само за лъчистия топлообмен, а той никакъв през стените поради естественото им свойство да са непрозрачни.

:partyman:
Svetoslavoff1 - майстор
ivanovbg написа:
Четем и не вервам на ушите си.
Боята отразявала инфрачервените лъчи и била топла стената :lol: Ми то и снега ги отразява и затова не се топи на слънцето. Ама топъл ли става? Контактния топлообмен е къде къде по голям. Не напразно на южняка му казват снегояд. Ясно е че топлия въздух стопля повече снега, респективно стената, независимо от отражателната способност. Алуминия също отлично отразява инфрачервените лъчи, но я се омотай зимата само в алуминиево фолио и излез навън. Би трябвало като отразява инфрачервените лъчи които излъчваш да те топлят. :lol: :lol: :lol: Между другото алуминиев прах и лак ще имат същото свойство като инфраотразяващата ви боя.
Другата глупост е невъзможността за конденз и респективно мухъл. Ми кажи ми какво инфрачервено излъчване стига зад гардероба, шкафа, картината, дивана ...., че да се отразява? :lol: :lol: :lol:

ISOMAX, рекламата ви е насочена само за необразовани и жалко че вече 90% от днешната младеж е такава. Вероятно ламбдата дето сте постигнали е само за лъчистия топлообмен, а той никакъв през стените поради естественото им свойство да са непрозрачни.

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... IR7zo9zUJg
Разбира се, това е един малък щрих и то само за аварийни ситуации.
Andri01 - майстор
Такова фолио с р-ри 2/1,50 м. се оказа,че имам в оригиналната немска аптечка на колата,с инструкция за ползване. Но то е за аварийни ситуации-нито зимата ще те стопли,нито лятото ще те охлади. Само задържа за известно време топлината или отразява слънчевите лъчи.
ivanovbg - майстор
Това го знам и точно за това съм писал за алуминия - имам такива за под спалния чувал, но са и с 5мм изолация от другата страна. Идеята е да го пипнеш - студено откъм фолиото, а от другата страна без фолиото е топло.А студената стена си е източник на конденз.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Мнения за течна вътрешна топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: