Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koveslav - майстор
fore написа:
Виждал съм малко по голям от този.
В неделя обезопасявахме спешно избата и терасата на братовчеда,че ония другите братчеди нощем са се разшетали....Сравни големината на ъглошлайфчето и електрожена.Тежат почти еднакво.А я си представи,че трябва да се качиш примерно по стълбата на метри височина или върху конструкция и на това електроженче презрамката ти е на рамото,а то ти стои под мишницата или на кръста,а после сравни как се изпълнява същото упражнение с машина 8-10кг и няколко пъти по-голяма като обем... .С малката машина зад теб тежи само захранващия кабел,а с късите и гъвкави силови кабели на ръката с ръкохватката ти е леко и удобно.Добави към това,че почти всяка следваща заварка често е върху друга дебелина материал,а потенциометъра за ампеража ти е във всеки един момент под ръка и не слизаш за всяка пренастройка или не викаш "Братчееед,намали малко токаааа" ......
Когато нещата опират само до мощност-400A инвертор на TELWIN тежи над 30кг с кабелите,а 600A е над 50кг с тях....
Та затова "За всеки влак си има пътници".....

Прикачен файл

Photo0480.jpg
fore - майстор
Абе Аз качвах на Вилата на покрива една лезга - каменна плоча от реката голяма колкото тялото ми и тежаща повече от Кра-крато - за да покрия комина на една старо огнище. И то по старите керемиди. Вместо да ми сгъне от ламарина някой от майсторите на бащата на жената. За вторият комин вече се направи шапка от ламарина като хората. Та представа имам.
А и на фона на саксията, моят 8 кг си е лек направо-меткал съм го през рамо и е ок. Има и за флекс да наметна -таман като презрамки двустранно. :mrgreen:

Нищо не казахте за рутил/базичните модификации.
koveslav - майстор
fore написа:
Нищо не казахте за рутил/базичните модификации.
За тези гимнастики трябва да си и практик и теоретик.Аз не мога да помогна.Добавъчен материал съм ползвал само с цел по-бързо "наливане"....
gogo7777 - майстор
Не знам дали си виждал на живо но е доста миниатюрен.
Пансим, онова синьото мъниче IMS1300 /сещаш се кое/ същото ли е като Гисми-то. Френско го пишеха по табела, ама знам ли :?
nikolson - майстор
Ще си позволя да отговоря, защото съм гледал сайта им. Почти всичко като характеристики е същото, но е по-тежко (по каталог)-5.7кг И на сайта им пише "мей ин франс".
pansim - майстор
gogo7777 това което питаш е абсолютно същото Гизми 131
Без разлика!!!
Поправил съм го, ама ми стои за спомен. Не смея да го напъвам...ти знаеш защо :lol:

nikolson - друг модел си гледал - 2.9кг си е IMS 1300...просто ги има под различни имена а вътре си е същото.
gogo7777 - майстор
:-D
Сложи му един шланг за ВИГ....и си свиркай :wink:
saraneron - специалист
Колего започвам да се зарибявам!Като прехвърлих отново доста теми и коментери,ще подам това ,,пасте,,TIG-аппарати

За заваряване на алуминий с ВИГ апарати трабава да се превключи на променлив ток (AC).

Съществува широк избор на заваръчни машини от 170A да 600A ..........
и въпросът ми е :Коя машина от ЛЮБИТЕЛСКИ КЛАС, надеждна за гаража и по джоба която да може да заварява алуминий се предлага на нашия пазар?Притеснен съм от мое заклчючение , че заваръчната машина за алуминий по презумция трябва да е една класа /поне 400-500лева/над останалите себеподобни?Надявам се да греша!
agj - майстор
saraneron написа:
Колего започвам да се зарибявам!Като прехвърлих отново доста теми и коментери,ще подам това ,,пасте,,TIG-аппарати

За заваряване на алуминий с ВИГ апарати трабава да се превключи на променлив ток (AC).

Съществува широк избор на заваръчни машини от 170A да 600A ..........
и въпросът ми е :Коя машина от ЛЮБИТЕЛСКИ КЛАС, надеждна за гаража и по джоба която да може да заварява алуминий се предлага на нашия пазар?Притеснен съм от мое заклчючение , че заваръчната машина за алуминий по презумция трябва да е една класа /поне 400-500лева/над останалите себеподобни?Надявам се да греша!
Цените на хубавите апарати за алуминии са почти с двойна цена от останалите себеподобни!
ЛЮБИТЕЛСКИ КЛАС апарати заваряване на алуминий произвеждат само китайците ,обаче трябва да кажеш с колко парички си склонен да се разделиш за да има и конкретни предложния?Иначе избора наистина е много широк!
saraneron - специалист
Дано не ви затруднявам......300-600 лева.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: