Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Да, редовно чистят в нашия сервиз всякакви карбуратори на генератори, строителни машини, помпи, култиватори и др. Само при дизелите не се отразява, след две години с гориво буташ декомпресора, дърпаш и пали.
imegogo - специалист
докъде стигнах запалих машината,но не държеше обороти и гаснеше бутнах малко празния ход и се оправи но в обороти никаква я няма реже само на пълна газ,като съвсем леко я отпусна гасне май не я е настроил майстора а уж на оборотомер я бил настройвал май трябва сам да я настройвам някой може ли да каже как горе долу се настройва карбуратора е walbro знам че се настройват от винтовете H и L но колко точно се завъртат и как се разбира че е добре настроена ?
al4o - специалист
imegogo написа:
докъде стигнах запалих машината,но не държеше обороти и гаснеше бутнах малко празния ход и се оправи но в обороти никаква я няма реже само на пълна газ,като съвсем леко я отпусна гасне май не я е настроил майстора а уж на оборотомер я бил настройвал май трябва сам да я настройвам някой може ли да каже как горе долу се настройва карбуратора е walbro знам че се настройват от винтовете H и L но колко точно се завъртат и как се разбира че е добре настроена ?
На предишната страница има писано по въпроса :) Дано ти свърши работа.
egomen66 - майстор
Винаги гледам да си намеря повод поне веднъж в година да си занеса резачката в сервиз , за годишна профилактика. Вярно , плащам около 10-15 лева , но след това нямам проблеми. :partyman:
teon - специалист
al4o написа:
някой може ли да каже как горе долу се настройва карбуратора е walbro знам че се настройват от винтовете H и L но колко точно се завъртат и как се разбира че е добре настроена ?
...виж тука, може да ти е от полза:

http://www.barrettsmallengine.com/walbr ... lists.html
iivanov - майстор
Колко "супер" е супер? :?
Вчера в едно магазинче на хускварна ми резнаха една верига " супер" , уж по-твърдосплавна. Има ли такова нещо или ме пуснаха по пързалката ?
Между другото , във всеки магазин на хуск ме убеждават , че верига 66 звена на стъпка 325 и пета 1,5 няма. :lol:
dragozow - майстор
Просто те нямат, отиди в магазин в който режат вериги за да ти направят. Мога да ти я взема и готова от Хускварна ако искаш. Нямат я защото в тази си комбинация се ползва изключително рядко.
iivanov - майстор
Аа , те ми отрязаха , ама докрая останаха с впечатлението , че ще преправям :lol: А това за "супер" вярно ли е?
dragozow - майстор
Ако става въпрос за верига Хускварна...внасят официално само един вид. Ние например продаваме готови Хускварна и отделно имаме рула на Щил от които режем, малко по-твърди са и качествени. Орегонските обикновени вериги не ги харесваме, за разлика от шините им. Иначе има различни като зъб вериги. Няма пазар за скъпи вериги, на повечето хора и 40 стотинки на прешлен им е скъпо и режат до като не остане нищо преди да купят нова.
fore - майстор
Не точно по темата, но да питам за разликата между това че примерно на Маклуч електрическата резачка върти постоянно при включване на мотора на -като бензинова на ниски обороти, а Гризлито (Флорабест) не върти постоянно. Така разбрах.

Кое е по добро ?

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: