• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi65 - специалист
filmatoplo написа:
:prayer: Предавам се -не ме бийте :wink: Засекретявай всичко ,че видят ли от Наса :supz: .Е ся ако мое да се затори капака с толкус джаджи -евала. =D>

пп.На туй момче повече релета не му давайте ,вземете му и поялника ,щото ще присади и Шведското у-е :-D .

Не бях чел тази тема момчета .. сега я виждам за първи път и я изчетох цялата..

НО ТУК НА ТОВА МНЕНИЕ СЕ СМЯХ ОТ СЪРЦЕ И С СЪЛЗИ...

Не се включвам за да се бъзикам... видял съм на живо на Алекс и чистача и мъките му да постигне успех с Присаждането на Натурела си заслужават .

От мен има придобивката Ламбда Наблюдение...

Относно сензора за запалването на Натурела мога да ви дам данните на моят сензор...
При тъмно му дават 1000 Ком .. при светло 500 ом при Spectral Peak (nm) 515...

Когато си повредих механично оригинала... и сложи друг с близки параметри но на 690 Spectral
Peak (nm)...на 1000 Ком на тъмно и 50 Ком на светло... нищо не стана... провал... софтуера си е разписан за даден тип сензор....
Така че се наложи много бързо от производителя да изискам с експресна доставка оригинал..
Моят се води фото резистор NSL-4960
alx359 - специалист
Редактирах предишния пост за начина на свързване на релето.
filmatoplo написа:
:prayer: Предавам се -не ме бийте :wink: Засекретявай всичко ,че видят ли от Наса :supz: .Е ся ако мое да се затори капака с толкус джаджи -евала. =D>

пп.На туй момче повече релета не му давайте ,вземете му и поялника ,щото ще присади и Шведското у-е :-D .
:lol:

Ако знаех каква работа си отворих с този "прост ключ за превключване" на контролерите, нямаше да се хвана. Ама важното е, че накрая (надявам се) стана. :rock:

bobi65 написа:
От мен има придобивката Ламбда Наблюдение...
Вярно е, много помага при настройването. Не съм писал за устройството, щото все още нямам достатъчно насъбрана обективна информация, от всички модификации и бърникания напоследък. Например, при задаване на оптимални настройки на вентилатора (мин.25%, макс.35%) меката тръба на шнека продължава да се запушва с новата муфа. И камерата почернява. Със оригиналната муфа не ставаше така, но пелетите ми (Проджето) не правеха толкова пепел и шлака при старите настройки на око. Засега решението е да обдухвам с чистача през 8 часа, но сега стана пак по-топло за да сравнявам с колко се е намалил разхода. Иначе Т. на димните газове намаляха и станаха между 90-120*С според мощността и се достигат зададените 65*С по-бързо от преди, ми се струва. Продължаваме тестовете.
bobi65 написа:
Относно сензора за запалването на Натурела мога да ви дам данните на моят сензор...
При тъмно му дават 1000 Ком .. при светло 500 ом при Spectral Peak (nm) 515...

Когато си повредих механично оригинала... и сложи друг с близки параметри но на 690 Spectral
Peak (nm)...на 1000 Ком на тъмно и 50 Ком на светло... нищо не стана... провал... софтуера си е разписан за даден тип сензор....
Така че се наложи много бързо от производителя да изискам с експресна доставка оригинал..
Моят се води фото резистор NSL-4960
Хм, интересно. Не съм стигнал все още да запаля с Натурелата, щото си е цял друг раздел на опити и нямах време и желание да се захвана и с това, преди другото да е наред (навици). Просто видях, че фотосензора се нулира правилно и в двата контролера и работи ок на Интиела с това реле. Фотосензора е на Интиела, обаче. Притеснително е това което казваш за светлата част, не го знаех и не се сетих, щото нулират правилно при самостоятелно включване. Ще се тества.

ПП. Сега проверих, като в движение превключих на Натурелата. Ами да, дава проблем при светло (170 вместо 70). Наистина датчиците са различни в горния диапазон. Явно ще трябва 2-ри датчик да сложа и да ги разменям ръчно от втулката отстрани. Тъпня.

Филме, можеш ли да кажеш точния модел на фотосензора при теб? Дали е същия като на bobi65?
filmatoplo - майстор
:) За глупостите се извинявам , фотосензора на Натурела , пак е Сименс 1 към 1 на вид , само забелязах че пише различни цифри по кабела , затова го смених и си тръгна .И при теб ли си бяха еднакви на вид , но ти каза че си го върнал .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
:) За глупостите се извинявам , фотосензора на Натурела , пак е Сименс 1 към 1 на вид , само забелязах че пише различни цифри по кабела , затова го смених и си тръгна .И при теб ли си бяха еднакви на вид , но ти каза че си го върнал .
Не обърнах внимание на цифрите. Изглеждаха еднакви. Питах ги и рискувах. Еми, загубих тоз път. Ще се обаждам да пращат. Тогава избързах да връщам уж излишни неща щото заменях големия панел с малкия, че онзи идваше без твърда подложка на екрана и усложняваше така монтажа.

Какви глупости? Всякакви ваши коментари действат поощрително. :-)
filmatoplo - майстор
Щом са изчерпани опитите , значи датчика е не съвместим ,което малко ме учудва де :? мислих си че китайците са стандартизирали датчиците . :wink: Аз днес си играх с 1 Даконера и попсувах с тъпото ератовско ел панелче на котлето , дават една клемичка с мостче за стен термостат -е това мостче не излиза , то айде измъкнах го , ама после трудно влиза там кабел особено многожичен :-D .
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
Щом са изчерпани опитите , значи датчика е не съвместим ,което малко ме учудва де :? мислих си че китайците са стандартизирали датчиците . :wink: Аз днес си играх с 1 Даконера и попсувах с тъпото ератовско ел панелче на котлето , дават една клемичка с мостче за стен термостат -е това мостче не излиза , то айде измъкнах го , ама после трудно влиза там кабел особено многожичен :-D .
Тъпня е щото е въпрос на софтуер. Не би трябвало да е трудно да изнесеш горна и долна граница на фотосензора в config file, ама кой да се сети. Или както се оказа също за "Int. Stop" клемата за отворена врата - в Натурелата се отчита обратното. Но ако за термостата се сетиха с отметка да обръщат не се сетиха и тук. Ще ги навивам Натурелките в понеделник да са пипнат програмата, ама далеч сме да им пращаме цветя. :-D

За многожилния - що не го потопиш в паста и го пипнеш с поялника? Разбрах също тези червено/черните кабеляци за колони дето купих какви са гадни - късат се от нищо.
n.ganev - майстор
И без спойки, че :axe: - усукване и термошлаух !!!
alx359 - специалист
n.ganev написа:
Ползвай ШВПС :yawinkle: .
Да, ама късно го научих. Бях купил 20 метра за тонколони вече и после при работа го разбрах, как не обичат никакво усукване на накрайниците. Също ШВПС имат по-дебела изолация и нямаше да мога да ги мина всичките кабеляци през гофрата на Натурелската кутия, а после и през отвора на горелката отдолу - дето разширих с флекса но пак едвам ми стигна.
n.ganev написа:
И без спойки, че :axe: - усукване и термошлаух !!!
Ставаше дума да си намаже само обелените накрайници на кабела за в клемите. На многожилните се слагат обувчици, но намазани с калай пак става, според мен.
filmatoplo - майстор
Аз ползвам само швпс -бял многожилен за разните натояарвания и датчици от 1,5 -0,75-0,50 .А в буксата наврях с кабелче -имах такова с кербовани крайчета .
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "[Проект] Bisolid GP с 2 контролера (Натурела и Интиел)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: