Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
drastar - специалист
Здравейте отново,
сложих още 2х2 гб рам, в систем ми показва, че имам 8гб, но само 3 иползваеми :shock:
Каква е причината за това?
Последна промяна от drastar на съб апр 11, 2015 5:50 pm, променено общо 2 пъти.
drastar - специалист
почвам да .........чета :-D
Последна промяна от drastar на съб апр 11, 2015 5:51 pm, променено общо 1 път.
mironcho - специалист
Освен това в статията на Майкрософт има и един друг момент, с който се сблъсках лично. Един лаптоп от 2007г с двуядрен 64 битов процесор както и да го мъчих не поиска да разпознае повече от 2.87GB RAM. Оказа се, че на дъното само процесора е 64 битов :shock: а всичко останало е по-старо поколение. Мирясах, че това е положението и че независимо каква ОС му слагам няма за мога да използвам цялата налична памет, независимо, че биоса и вин7(64) я докладват като налична.

Сега погледнах в официалния сайт на Packard Bell - най-новите драйвери са от м.май 2010г. и вин 7 въобще отсъства. Мисля, че каквато и система да сложиш все тая - напълно е възможно чипсета да има подобно тясно място.
drastar - специалист
При мен всичко е вече ок :supz:
добавих самсунг ссд 850про, промених настройките в биоса и сега имам 8гб рам, ос 7 про и компютърчето е като изтребител.

пп Голямо благодаря :prayer: на хидрата за линка :partyman: :partyman: :partyman:
пп2 не можах само да си ъпдейтна биоса, къде ли не търсих :? Хидра помагай :-D :-D , а някой ден ще изпием доста водка заедно :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Прикачен файл

Capture3.PNG
Capture3.PNG (89.66 KиБ) Видяна 1265 пъти

Прикачен файл

Capture.PNG

Прикачен файл

Capture2.PNG
Последна промяна от drastar на нед апр 12, 2015 2:16 am, променено общо 2 пъти.
tarlyo - специалист
Биос-а не е нужно да го ъпдейтваш, ако няма проблеми.
mironcho - специалист
Поздравления, да си го ползваш с удоволствие :partyman:

Тема "Въпрос за RAM памет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: