• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
Andri01 - майстор
Ми то нЕкой го "затри" Сънито къдЯ 18 Януари още -видя една готина и скопосна жена и... сега ние ще се мъчим над мръФките :? че и става топло и пиенето взема да се разваля.... :partyman:
stiv1961 - майстор
teon написа:
.. :mrgreen: дай и снимки да се уверя...бяха ми казали, че ягне приготвено на пещ било много сладко :tonqe:...
Голяма грешка :sad: , направих снимки от подготовката с фотоапарата а кабела остана у града. Утре ше снимам резултатя а снимки ше има чак у вторник, тъй че отлагайте лигите за тогиз :-D
Съни - специалист
al4o написа:
Ко направихте с темата на Сънито бре :-D :-D Калпазани. :-D :-D Па и садисти на всичкото отгоре. :-D
Котката я отнема и мишоците играят та се късат. Шегувам се. Тази тема е за всички кулинарни подвизи на бандата дет сме се събрали.
Сънито обаче след като спука две ребра в лъзгавата баня по коледа /щот мъжо мноо я бие/, продължи с това да потроши и една ръка докат дерзаеше улови един трамвай. Затуй ме нямаше приятели. Ни ми беше до готвене, ни до нищо. Тошо обещаял праи прощъпулник, впрочем. Но за светлия празник разбира се направих нещичко и довечера ще ви го покажа. За сега Светли празници на всички. Христос Возкресе!
bulhomes2 - майстор
Съни написа:
... /щот мъжо мноо я бие/...
Кого бие, че не сфанАх?
stamenov1 - специалист
Автоматизирано приготвяне на шишчета. :lol:
https://www.facebook.com/video.php?v=1643089479239960
al4o - специалист
Дано Със Сънито всичко да е на ред :) чакаме да се възстановиш [-o<
kuger - майстор
Съни написа:

Котката я отнема и мишоците играят та се късат. Шегувам се. Тази тема е за всички кулинарни подвизи на бандата дет сме се събрали.
Сънито обаче след като спука две ребра в лъзгавата баня по коледа /щот мъжо мноо я бие/, продължи с това да потроши и една ръка докат дерзаеше улови един трамвай. Затуй ме нямаше приятели. Ни ми беше до готвене, ни до нищо. Тошо обещаял праи прощъпулник, впрочем. Но за светлия празник разбира се направих нещичко и довечера ще ви го покажа. За сега Светли празници на всички. Христос Возкресе!
Дано всичко да е вече зад гърба ти!
Съни - специалист
Агнешко по Трънски

И както обещах и за да докажа, че повредениОт шанцов инструмент вече работи да разкажа за единствения си принос към празника тази година. Името на рецептата естествено се роди защото едно го правих на Трън и друго точно там се намира онуй най-важно недоразумение без което нямаше да се получи каквото се получи. Но... с начале:
Седим си вечерта петъка и си хортуваме по тела с тати кой какво ша за празника щот в събота цопваме при него и той вика: „Щерко, нищо не взимай, всичко има. Вземи само твойте салати и треви там и пристигайте. Купил съм ти разкошна агнешка плешка – 4 кила. Не знам още какво ти трябва.“ Леле как обичам така. И айде мляс мляс и утре при теб – отговорих аз. На другото ден обаче докато пътуваме в ранни зори той пак звъни и почва ми обяснява че първия ми братовчед дето регулярно праи дива навалица с многолюдната си челяд из вилаета по празници ми бил окупирал печката на дърва и печал агнето си при нас. Викам и кво, аз си пека в електриката ве. Забележете колко го играя бела голема водоплаваща дето не е лебед още и изобщо не връзвам за ко иде реч. Както и да е. Пристигам аз и покрай сичкото зелении дет надомъкнах и требеше строя да са ми готови кат ми потрябват се сещам видя и туй блеещото, щот и аз не могам го докарам на аламинут ако и да ми се ще понявга. И кат го видоох и настана едно чесане. Ми ся това мамут. То тава нема фане. Еле па фурна. Еле па електрическата. Ииии... Идват сивите клетки на помощ подпомогнати от една бира и пет цигари и аз са сещам че имам печка на дърва с грамааааадна вурня в която само требе да разкарам агнешкото на братчеда. Тоест имам време да го овкуся със сол и черен пипер както си знам и да викам посли че не съм аз, да го шпиковам със скилидки чесън, къде глава замина, и да го омажа убаво със следната каша за която приготвих не знам колко но добре е да има разтопено масло плюс добре натрошен в моя случай сух джоджен, поне половин буркан, шегувам се, но лъжица червен пипер, и екстрата от софето в покрайнините вече като например щото малко... салвия, хубаво смляна, надлежно прибрана. И там лъжица. И накрая много извратих с два замаха сос териаки – ич не му знам производството към момента, но имам. Цялото това гърмящо направих на каша с помощта на чаша бира и докато попръжвах, че няма кой купи пак – бира де- замесих и омазах мамута.

Ето го бебето преди:

Изображение

Идва труднотата щот шанцовия оздравял, но не чак толкоз, пък и аз първо режа злобно едно фолио и увивам тавата. Тоест никой не знае що са мъчи мъкне. А мъкне към необяснимото чудо на вселената дет работи на дърва, от век неизвестен, с вурня за агне, и ощи, в което се намърдваме, след като изритахме оня с булото. Аз отде було кат не съм клала агне.
След 7 часа са сещам че поръчала и кило пресни картофи, които в тая тава изглеждат като двеста грама порция, но майвам фолиото и метам със замах и нарязаното картофи, за който първи я докопа.
Резултата бешил умопомрачително агнешко, чоп кой ша намери прЪФ картоФ и дилема искам ли печка на дърва у новата къща или ша са нося до Трън и за гергьовското...

Ето го после

Изображение

и накрая ето това

Изображение
Съни - специалист
bulhomes2 написа:
Съни написа:
... /щот мъжо мноо я бие/...
Кого бие, че не сфанАх?
Сам са бий ве. Друг му не требе.
stiv1961 - майстор
teon написа:
stiv1961 написа:
утре ще говорим :partyman:
... :mrgreen: дай и снимки да се уверя...бяха ми казали, че ягне приготвено на пещ било много сладко :tonqe:...
Ето и обещаните снимки
viewtopic.php?f=21&t=38199&p=686701#p686701
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 33

Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: