Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Маргарит - помощник
Здравейте! Много нещо изчетох във форума за помпите и накрая ми се замая главата от информация. Въпреки това реших и аз да се допитам, защото видях че има много компетентни в областта. Та за какво става въпрос: Имам септична яма с дълбочина 6м, в която е избила подпочвена вода и поддържа постоянно ниво на около 1.5-2м от повърхността. По два пъти годишно я изпомпвам с машина, но за 3-4 месеца се пълни, а и цените си ги бива. Решението ми е да изкопая втора и периодично да изпомпвам вода в новата. Мястото е под наклон, като сегашната яма е в най-ниската част. Варианта ми е новата шахта да е на 15м нагоре по склона, като денивелацията от първата е не повече от 10 метра. Проучил съм терена и се оказа, че новото място е подходящо и ще попива добре. За сега съм се спрял на потапяща помпа Raider 1300W 2"max 417L/min 11m RD-WP27, като определящото в случая е цената й. Въпроса ми е, ще ми върши ли работа. На практика ще бъде потопена на около 4м под нивото на водата и ще трябва да изхвърли вода на 10м височина.
шоп - майстор
Маргарит, направата на попивна яма е незаконно!

Съветвам те да проучиш темата за направа на пречиствателна домашна станция.

Не е задължително да е купешка. Може да си я изградиш сам и ще спестиш в крайна сметка от двете почистваня с вакумка + помпа и ел.енергия.

Успехи!
Маргарит - помощник
Всичко, което бях планирал съм изпълнил и си реших проблема на 100%. Помпата свърши чудесна работа, като с едно ползване си изкара парите, а до края на двегодишната й гаранция, каквото толкова. Що се отнася до това дали е законно или не, не знам. В крайна сметка за населено място без канализация това е най достъпната алтернатива!

Тема "Въпрос за потопяема помпа за мръсна вода Raider 1300W" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: