От мобилни телефони до цифрови камери
thebugger - специалист
Здравейте,малко трудно ми е да наименувам темата правилно,но ще опитам да съм максимално изчерпателен. Искам на малкия ми брат да направя един вид игра,като целта на играта е с помощта на някакъв вид приемник да търсят предавател в гората на село. Знам че повечето от вас ще ми предложат двойка уолки толки,но те работят на по високи честоти и обикновено нямат голяма проникваща способност. Имайки впредвид,че областта е гъста дървесна растителност и много хълмове и дерета, съм се насочил към честоти с по добра проникваща способност. целта е не да предава някаква музика или звук а просто носеща с честота да речем 1Mhz и мощност 500mW-1W. от страна на приемника идеята ми е нещо от този сорт. както в металотърсачите локален генератор да работи на същата честота и когато са в такт с предавания сигнал (когато приемника отчита най голяма мощност на приетия сигнал) да има някакъв вид индикатор (волтметър,светодиод,пищялка,честота на биене). Прикачвам и блокова схема на плана ми,идеята я имам, просто ми трябва малко помощ за съставнато на пълния вариант.Трябват ми конкретни схеми на различните блокове. Благодаря предварително.Приемам и предложения за улесняване на идеята ми.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (20.86 KиБ) Видяна 1221 пъти
ditronix - специалист
Виж в силистренския сайт на радиолюбителите, търси "предвател и приемник за лов на лисици". Имаше куп готови схеми на времето. Бяха мисля на свободния обхват- 27MHz. На хилядарката половин-един ват е с лиценз, иначе си в калта. То кой ли ще те хване, ама за беля.......

Тема "Схема за игра" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: