Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Абсолютен фен съм му.
Последният му клип "Ковашко огнище от консервена кутия". Преводът ми е майтапчийски, но нещото е добро :-)
https://www.youtube.com/watch?v=hPJlkwP ... ubs_digest
crez - майстор
Наистина способен народ са руснаците, от нищо нещо правят. Просто не са свикнали да си купуват готово от магазина,защото го няма. Аз съм виждал през 70 г. на миналия век макет на калашник мащаб 1:1 от метал направен с много ограничен инструментариум от затворник като подарък на шефа на затвора за негова годишнина. Действително такъв народ не може да бъде победен току така. Спят на снега при -40 градуса, знаят с какво да се хранят в гората. Няма да забравя, как един местен професионален ловец ме учеше как да си направя три ястия и чай от едно единствено растение в тайгата. Растението се казва на руски "иванчай" не знам българския синоним. От листата си правиш салата, от стеблата супа, от грудките на корена (те са като картофите) основно ястие, а от семената чай. Този същият правеше невероятни капани изключително успешни за различни диви животни от подръчни материали.
Andri01 - майстор
Да,имат способни ,добри и умни хора! Всеки народ ги има. А колкото до способностите за оцеляване,сръчност и изобретателство ,не само те ги притежават.
crez - майстор
Така и не мажах да разбера какво ползва за свързващо вещество на кварцивия пясък :? Ще пробвам да го сътворя.
Andri01 - майстор
Видях един клип подобен,но т.н. "пещ"-ичка,беше изградена от 5бр. огнеупорни тухли. по-лесно за направа. Един отвор за горелката в едната отстрани и готово!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
crez написа:
Така и не мажах да разбера какво ползва за свързващо вещество на кварцивия пясък :? Ще пробвам да го сътворя.
Гипс
hidrazin - майстор
crez написа:
...какво ползва за свързващо вещество на кварцивия пясък ...
+1 за гипса. В гипсови поти може да се топи и платина за разлика от потите направени от други материали. :-D
:partyman:

Тема "Адвокат Егоров" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: