• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
QuietStep - специалист
Благодаря на всички тук за отзивите! Все пак много глави мислят по-добре от една(колкото и умна да се смята :) )
Получих неочаквано добро решение на проблема с брума! По въпроса с флашката - нямаше този проблем, и... Намерих един по-стар скарт кабел и при смяната открих, че имам студена спойка на куплунга на дънната платка! Съвсем неочаквано - за такива "лъскави" апаратури за много пари... Презапоих всички крачета (за сигурност) и... получих домашна баница от жената като награда! :)
А бе...старите умни хора са казвали (вярно по други поводи): "...да не търсим под вола теле!..."
Щях да сменям електролити, настройки всякакви ми се задаваха, кабелната щях да попържам, а то...
Както и да е - благодаря още веднъж на всички съмишленици за акълите, на сайта за възможностите за консултации - чета редовно не само този раздел. И имам големи ползи от обмяната на информация. Горещо го препоръчвам на по повод и без на всичките си приятели!
Живи-здрави бъдете!...
hrpankov - специалист
.......
много силно се чуват 50 Hz в картини, в които преобладава силно бялото или друг светъл цвят. Не помагат реглажите нито на телевизора, нито на кабелния приемник. При по-умерен контраст или по-тъмна картина, брумът намалява и дори изчезва.
........
Намерих един по-стар скарт кабел и при смяната открих, че имам студена спойка на куплунга на дънната платка!

.....това са твои думи ( констатации) и между тях няма никаква връзка, вервай ми - както казва Симеончо.....
QuietStep - специалист
hrpankov написа:
.......
много силно се чуват 50 Hz в картини, в които преобладава силно бялото или друг светъл цвят. Не помагат реглажите нито на телевизора, нито на кабелния приемник. При по-умерен контраст или по-тъмна картина, брумът намалява и дори изчезва.
........
Намерих един по-стар скарт кабел и при смяната открих, че имам студена спойка на куплунга на дънната платка!

.....това са твои думи ( констатации) и между тях няма никаква връзка, вервай ми - както казва Симеончо.....
Е, може да не съм се изразил съвсем ясно, но е факт! Вече няма проблеми със звука на всички канали и картини... слава богу и на този форум.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за брум 50 Hz в ТВ CROWN TFT LCD 22822" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: