Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Balabanov - специалист
Аз съм вникнал, просто металообработващ център е едно, фреза с ЦПУ за обработка на всякакви меки материали друго, нямат нищо общо.
Iliev Labs - специалист
Balabanov написа:
Аз съм вникнал, просто металообработващ център е едно, фреза с ЦПУ за обработка на всякакви меки материали друго, нямат нищо общо.
Що "Balabanov"?
Ти да не си ги виждал на живо?
Balabanov - специалист
Виждал съм, даже до цеха си имаме едно такова със Сименс. Въпроса е че започнаха да се споменават под общ знаменател в темата и та да не стане така утре всички да си повярват че са близо до там :проба:

Темата е супер дайте да не я разваляме и да си пишем за DIY истории различни от това, че сме близко до машини за по над 100 000EU
stivemaster - майстор
Аз не виждам що се дърлите и кво си мерите. Има ли някой, на който да не му е ясно, че машина се строи или купува според работата която я чака ? Тук обсъждаме машини които се правят или поне аз така направих, за да си пробваме уменията и за да ги използваме за работа за която са пригодни .Ако някой вземе да ги старнява с машини, които са направени с върха на технологията на определен марков производител,който е създал не просто софтуер, а език за програмиране на машините си ,който е проектирал и произвежда специални мотори и апаратура за тях ,за кво сравнение става дума ?
Дайте да свалим топката и да се занимаваме с достъпните ни, както финансово така и технологично решения, защото изоставането ни на фона на останалия свят е потресаващо, да знаете.И места като този форум, са призвани вместо да дават поле за изява на остроумни писачи, а да популяризират технологични и софтуерни решения, които да помогнат на повече хора, да осъществят на практика една макар и проста машина. Тогава, този човек може да мине нататък и да го направи пак и пак, осъвършенствайки технологията си и да стигне до там, че да му е напълно ясно, с какво тази машина е по добра от неговата, та дори и как може да я направи, ако има кой да му плати цифрата която струва.
А сега гледам новините и се чудя, да се смея ли или да плача, като дават новината ....."3д плотер в Българско училище" представяте ли си ? Някакъв учител, преподава 3д проектиране и работа с машина, пък макар и струваща 500 долара !!!
Ей на такова дередже сме пичове, колкото и жалко да изглежда ?
Има толкова ценни неща в темата, дайте да я обогатим и с още такива, а не с простотии.
erolchy - специалист
Здравейте!

някой може ли да сподели, ако знае от къде мога да си къпя фрезер с диаметър на работната част 0,5мм и диам. наопашката 6мм или 8мм. Трябва ми такъв инструмент който да обработва алуминий с работна част 5мм. Искам да го ползвам за фина обработка на един малък детайл (не за гравиране).
dobrinski - специалист
http://www.ebay.com/itm/Solid-Carbide-t ... 27fce20aac

Ползвал съм като този - работи добре
bdimov - специалист
Човека няма да гравира с него, и се предполага че споменатите 5мм. ще са на дълбочина. Този фрезер от горния пост в случая няма да свърши работа, защото е коничен. Аз дълбоко се съмнявам че може да се намери прав фрезер с такъв диаметър. Иначе ако е за 1мм. и днес взимах такъв от Плд. за 26 лева без ддс. Колега, какво ще дялкаш с това фрезерче... някое малко зъбно колело ли. :)
dobrinski - специалист
Не че много съм живял но и аз не съм виждал 0.5 мм. прав фрезер. Свредла съм ползвал с този диаметър и си представям какво ще се случи, като тръгне настрани па макар и с минимално подаване. С горния фрезер съм обработвал фино подходящи детайли. Да за детайл с прави ъгли не става.
MrMurdjo - майстор
Най-тънкият който продават МикроАСУ е 0.8 мм с 2.5 мм работна дълбочина. Със заоблен връх са - за фино 3D гравиране.
http://www.microasu.com/JinkaTools4.htm

Ползвал съм V-образен 15 градуса и връх 0.7 за гравиране и прорязване на алуминий 2 мм. Подаване 0.05 мм :) Разширението е малко и практически изглежда вертикално.
Продават ги в Лазерко, има до 0.2 мм връх
http://lazerko.com/products/frezer-za-g ... _4258.html
erolchy - специалист
Извинявам се за забавения отговор. Инструмента ми трябва за изработване на едно лого, но така като гледам май ще гравирам, тъй като много трудно се намират такива инструменти. Принципно такива инструменти има, виждал съм ги като пример в учебници. Не съм запознат много с инструменти за гравиране и толкова фино фрезоване. Имам повече опит с традиционните и то предимно за метал. Ако имате желание мога да ви кача логото и да дадете предложения как може да го направя, но според мен или с фин инструмент или гравиране. Само кажете как да го кача като 3D или 2D. Логото не е сложно, съдържа малки елементи.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: