• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Balabanov - специалист
Често го ползвам до сега нищо не е плякало. За пръв път разбирам за това, въпреки че в началото съм се замислял, но до сега на 220W не е имало проблеми, аз не го слагам там където има голям товар то и в случая товара няма да е голям.
Balabanov - специалист
Разгледах какво се предлага на пазара и се спрях на SMD5050 - 60бр. топло бяло, за гаража ще е бомба.
Мислех си и за захранване на 12 волта но 30м.X14.4W=432W, 12V/432W=36A демек над 100лв за импулсни трансформатори с неясен произход и съмнително качество.
А какво се случва с амперите когато лентата е свързано последователно на парчета?
220V/432W=1.9А или бъркам, при последователно свързване, като лентата е 14,4W на метър.
brad4edat - специалист
Ако обичаш да ти е светло и работиш в гаража, с тая лента само ще се псуваш после! Че е ярка ярка е, НО, както бях казвал в предишни постове, топлобялата светлина на диодните ленти се поглъща много яко от околните обекти! Не знам защо е така но е факт! Гаражите обикновено не са много белички отвътре и ще погълне още светлина, и ако мислиш там нещо и да работиш понякога си жив умрял в тъмницата! Ще е светло, да и то доста, но недостатъчно! Или вземи студено бяла светлина, или ги комбинираи. А най добре е ако търсиш наистина да е светло да вземеш 3014, и тия по новите 5730, 2835... тия по новите чипове! Профила зад лентата е задължителен, ти си взел. Тия ленти се връзват през 5 метра от към двата края, иначе първите диоди почват да греят и ако е над 7 метра лентата, в края почва да свети по слабо. Ако не ти е важно да е светло като за работилница и с набелязаната от тебе лента ще е добре:) :partyman:
Balabanov - специалист
Аз се надявам на това че съм предвидил лентите да минават по дължина на гаража през 40см би следвало да е светло
ESPACE - майстор
Би трябвало ама слушай какво ти говорят патилите. Не си вземай 5050, а 5630 или 5730!
Balabanov - специалист
О да така и е ще направя, а кой вид се води най-силен, инфото в нета се размива най много попадам на 5050 за това към него се насочих
fox_vt - майстор
Един от варинатите да се ориентираш е по консумираната мощност за линеен метър.5630 е към 140 лумена/метър при 60 светодиода,2835 е 200 лумена/метър 120 светодиода.Относно 5730 незнам защо навсякъде излиза от 1800 лумена до към 2200 лумена на метър което не е вярно при положение че един светодиод може да даде най много 26 лумена.Иначе за справка 100 ватова крушка с нажежаема жичка дава към 1000 лумена грубо,та сам си прецени в гаража колко лумена ще ти трябват.
hidrazin - майстор
Между 5630 и 5730 няма никаква разлика. Или може би леко преимущество за 5730 в производителност за ват.
Тези 5730 са направени за да не се плаща патентно право за 5630. :-D
:partyman:
fox_vt - майстор
Има нещо такова :? но явно има и разновидности СМД
hidrazin - майстор
Разбира се че има разновидности. Това 5630 и 5730 са само размерите на корпуса.
Но все пак вътре е почти едно и също - поне на книга де. Ще използвам сайта от твоя линк. :-D
http://led-obzor.ru/led-smd-5630-5730
Общо взето трябва да са 0,5W , да дават 40-55 лумена и да работят на 150mA. Може да се прочете и тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/SMD_LED_Module
Иначе 5630 са произведени от SAMSUNG и те притежават правата за производство.
http://www.samsung.com/global/business/ ... ev.001.pdf
За да може китайците да избегнат плащане на патентни права, започват да произвеждат .... 5730. :lol:
Разбира се тези на SAMSUNG имат доста по-добра повтаряемост и гарантирани параметри.
Китайските имат по-големи отклонения на параметрите но пък започнаха да правят светодиоди с по-голяма ефективност.
Поръчах си малко 5730 неутрално бели 4500К от Китай и съм много доволен.
Вероятно ще взема още поне 1000 броя.
:partyman:
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: