Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pam4i - помощник
Закупих терен с размери 2 дължини по 109 метра и две дължини по 49 метра.(гола поляна)
Това е мястото за бъдещата ни къща. На която разрешителното за строеж е влязло в сила преди 2 месеца.
Решили сме да започнем с оградата.
Имам одобрен проект и разрешително за строеж на масивна плътна ограда с височина 2,30 м. Ще има две врати по 5 метра и една входна по-малка да кажем стандартна.

Ако вие бяхте на мое място от какви материали щяхте да я направите; тухла, блокчета или бетонови платна. Парцела се намира в село на 7 км от В. Търново.
rositodor - специалист
Камъни....по-евтино и по-красиво :-D
dobcho_vn - специалист
Нямам опит, но ми се струва, че почваш от краката за главата.Като сложиш оградата и започнат да заприиждат багери,самосвали,бетоновози и каква ли още не друга механизация, тая ограда колко живот ще има, според теб?
Ако си твърдо решил да е оградата първа, то поне да е някаква лека, нещо временно, а не такава каквато искаш да е в окончателният и вид.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
dobcho_vn написа:
Нямам опит, но ми се струва, че почваш от краката за главата.Като сложиш оградата и започнат да заприиждат багери,самосвали,бетоновози и каква ли още не друга механизация, тая ограда колко живот ще има, според теб?
Ако си твърдо решил да е оградата първа, то поне да е някаква лека, нещо временно, а не такава каквато искаш да е в окончателният и вид.
+1
A пък на мен приоритет са ми парите и естетиката. И се водя по това дали мога да си го платя и дали ми радва /дразни окото. Така много лесно се решава. Какво ще подхожда на къщата?
stenmark - специалист
Не е лошо да се чете какво е написано т.е.Ще има врати ,или в случая отвори с размер 5м.Каква е тая машина която не може да мине?И друго ,мястото е над 5 декара,така че место бол.А относно оградата:Всеки има различен вкус,с камък става наистина красива,но на друг може да не му хареса.
pam4i - помощник
Благодаря много.

Така е. Знам.

Споменах, че е гола поляна. Къщата ми е 300 кв. м . Оградата двойна. Къде да закарам строителните материали. На гола поляна до заранта какво ще намеря? Покривните конструкции ще ги докарам от чужбина. Искам покрив от желязо. Алпийски стил..

Другия вариант да правя къщата и оградата паралелно. Но така или не после пречиствателна, басейн то все багери ще влизат. Оставям две врати по 5 метра. Няма ли да е достатъчно за багерите и камионите.

n_a написа:
dobcho_vn написа:

+1
A пък на мен приоритет са ми парите и естетиката. И се водя по това дали мога да си го платя и дали ми радва /дразни окото. Така много лесно се решава. Какво ще подхожда на къщата?[/quote

Нали там е въпроса. Пари и естетика.
Аз от 15 години живея в еко зона италиански Алпи. Огради нямаме там. Само магнолии и зеленина.
Ако питате мен изобщо ограда не ми харесва(никаква), ама няма как ще го преглътна.
Имам оферти от три фирми.
Плътна тухлена около 90 000 лева. Кубчета от бетон 50 000 лв.
Разбирам че ще давам пари за нещо което въобще не ми харесва, а съм сигурна, след три години изобщо няма да се вижда тази ограда, като я замаскирам със зеленина.
Признавам си, че нищо не разбирам от строежи и материали.

Бих искала да ме информирате, какви са негативите/позитиви на тухли, камъни, кубчета и платна.

Благодаря много.
Christo - майстор
В тоя край на крепости и история, каменна ограда би стояла много добре. От горе покрита с плочи. От друга страна, над триста метра ограда, два и трийсет висока, около половин метър широка, ще отидат пари за още една къща! Компромисно ограда от стандартни телени платна и кръгли стоманени колове, отдолу армирана бетонна основа. Конструктор е хубаво да сметне колко да се вкопае, колко широка и каква арматура. Хем да не се напука и пропадне, хем да не е преоразмерена.
https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D ... d=0CC4QsAQ
шоп - майстор
Christo +1

Към авторката. Защо ще наливате пари в масивна ограда, която не желаете и не харесвате?

Направете това което предлага Christo, озеленете оградата с бръшлян, жив плет или каквото Ви харесва и ще се чувствате като в Алпите на десеторно по-ниска цена.

Успехи!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Харесвам бетон. Поема форми и текстура. "Моята" ограда е смесена техника. С бетон и решетки и със зеленина. Иска си рисуване, проект...
BLUEPUPIL - майстор
pam4i написа:
Искам покрив от желязо.
Това е възможно най-доброто решение.

Тема "Насоки и мнение на специалисти за строеж на ограда и къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: