Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
idunno - специалист
Единия приказва за запалки, другия веднага вади една такава. :-D :-D :-D Хора, ако се обичате и няма как да го изразите опитайте да си спретнете едно рандеву.Защото темата заприлича по-скоро на тема за говорилнята, т.е, на 5 страници не може да се намери нищо съществено.
И ако ковеслав заприказва за пожари се надявам agj да не му покаже веднага снимка на току що запалена къща :-D :-D :-D
Добре,че темата уж е за някакъв електрожен...
agj - майстор
idunno написа:
Единия приказва за запалки, другия веднага вади една такава. :-D :-D :-D Хора, ако се обичате и няма как да го изразите опитайте да си спретнете едно рандеву.Защото темата заприлича по-скоро на тема за говорилнята, т.е, на 5 страници не може да се намери нищо съществено.
И ако ковеслав заприказва за пожари се надявам agj да не му покаже веднага снимка на току що запалена къща :-D :-D :-D
А ти ще кажеш ли нещо съществено!? Темата ще заприличва още повече на говорилня, заради такива като теб, които са все недоволни!Не ти харесва да говорим за заваряване на алуминии ,не ти харесва да говорим за запалки....! За какво да си говорим?Или просто плямпащ срещу някой, щото персонално не ти харесва А?
Ако искаш може де си поговорим дали настина запалката е от фосфорен никел!?,Или и това не ти харесва ?Или просто нямаш мнение?
koveslav - майстор
idunno написа:
Уау! Прозвуча с много професионална ззавист от твоя страна :D :D :D Срам те е и се чувстваш неудобно,че научаваш нещо ново на тема заваряване ли?Съжалявам колега,на всеки се случва.Бъди жив и здрав!
gogo7777 - майстор
Ако искаш може де си поговорим дали настина запалката е от фосфорен никел!
Никел е....поне за такива знам де. Позеленяването е типичната патина за тоя метал. Ковък е и трудно се заварява. Пробвай да го нагрееш с аргона и напиши кво е станало.
koveslav - майстор
Чел съм,че никел със съдържание на фосфор се използва за галванизация,характерна с висока твърдост на покритието.Тази заготовка,ако наистина има нещо общо с никела,да не се окаже някакъв вид електрод за галванизация?
idunno - специалист
Agj, аз няма какво да научавам в тема за заваряване, защото мога да заварявам.Но да припомня,че тази тема се казва по друг начин не заваряване.Колкото до "плямпането",не ме карай да се смея.Аз не се занимавам да се заяждам с някого, още по малко с хора като теб, които почнаха с това, как заваряват с китайския електрожен на братовчеда и колко бил перфектен до пробутването на всякакви идеи, които да повишат вниманието към теб и си пак там като гледам клипа с евтиния електрожен, но това си е дълъг път :-D Ето имаш и последовател :-D в образа на ковеслав, така че не се ядосвай, радвай се :-D :-D :-D
Колкото до глупавата запалка, за тези, които си мислят, че тя ще има помогне-само си представете на обекта другите бачкат и нямат никакви запалки, а вие гордо развявате парче метал, веднага всички са наясно,що за заварчик сте :-D :-D :-D
kuger - майстор
Я не се заяждайте, ами кажете как да оползотворя опредерен брой чугунови електроди! Че имах и алуминиеви с обмазка, ама от влага направиха някаква плесен по тях, и май не стават за нищо вече.
Технологията на работа ме интересува. Не съм заварчик, любител съм, разполагам с "пернишка саксия", оригинална, и с инвертор до 180А.
koveslav - майстор
idunno написа:
Agj, аз няма какво да научавам в тема за заваряване, защото мога да заварявам.Но да припомня,че тази тема се казва по друг начин не заваряване.Колкото до "плямпането",не ме карай да се смея.Аз не се занимавам да се заяждам с някого, още по малко с хора като теб, които почнаха с това, как заваряват с китайския електрожен на братовчеда и колко бил перфектен до пробутването на всякакви идеи, които да повишат вниманието към теб и си пак там като гледам клипа с евтиния електрожен, но това си е дълъг път :-D Ето имаш и последовател :-D в образа на ковеслав, така че не се ядосвай, радвай се :-D :-D :-D
Колкото до глупавата запалка, за тези, които си мислят, че тя ще има помогне-само си представете на обекта другите бачкат и нямат никакви запалки, а вие гордо развявате парче метал, веднага всички са наясно,що за заварчик сте :-D :-D :-D
Какви обекти те гонят в хоби- форум? Всеки го интересува може ли да си свърши дадена работа с наличната машина-ДА,В МНОГО ОТ СЛУЧАИТЕ МОЖЕ,НО ВЪПРОСА Е ДА ЗНАЕ КАК! Колкото до острия ти език и елементарните ти опити за обиди - дано не се налага да падам на толкова ниското ти ниво,за да ти отговоря разбираемо за теб.Като ти слушам изказванията и липсата на интерес и информираност,вече много силно се съмнявам,че въобще си в час на тема заваряване.
idunno - специалист
Колега кругер има написано как се заварява чугун трябва да потърсиш.Иначе накратко подгряваш детайла, и заваряваш къси участъци около 2-3 сантиметрови като вдигнеш електрода шева го заякчаваш с почукване.
Колкото до двойката ковеслав и agj, не се сещам да съм ги обидил-но е странна тази ученик/учител връзка (сигурно само ми се струва).И това със запалката е ... :-D :-D :-D меко казано ...меко.
Колкото до това от какво разбирам ще ви успокоя и двамата ,че разбирам от доста неща и заваряването е само част от тях. :-D :-D :-D
Обекта го дадох като пример, защото там се налага да се заварява и алуминий, вкъщи не съм чул някой по домашному да заварява алуминий,ама може и да има такива.
Колкото до "домашното" заваряване, дразнещото е, че никой не тук не ти помага за него, а се опитва да ти продаде нещо, обикновено евтин инвертор.
Хората почнаха електрожени на батерии да ползват, а тук основната идея е колко хубав е евтин китайски инвертор.Браво на българина, той най-накрая намери евтино и хубаво.
И пак ще повторя,че тук повечето едва ще се справят с вертикален шев, който се случва да се прави в домашни условия.Но колко ли от пишещите тук заваряват алуминий вкъщи?
agj - майстор
idunno написа:
Колкото до това от какво разбирам ще ви успокоя и двамата ,че разбирам от доста неща и заваряването е само част от тях. :-D :-D :-D
Що не вземеш да се спреш и да не тормозиш тоя форум, с глупостите си бе ФУКЛЬО!?

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: