Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Nimi - специалист
Ами достатъчно добре е нарисувано и обяснено.

Когато искаш да следиш и тампер за всяка зона имаш резистори паралелно на алармените контакти!
valentino76bs - майстор
Nimi написа:
Ами достатъчно добре е нарисувано и обяснено.
Така както е показано на тези схеми аз лично не мога да се ориентирам! Тампера е н.з. контакт.Има един на клавиатурата и два на кутията които най вероятно са свързани последователно.Този на клавиатурата е свързан на зона 8 и маса , къде в схемата е показано това и съответно другите са на 7 и маса никъде не го пише ясно омотана работа.
Прикачен файл:
x8uiudjxjfes2pm.jpg
Ними ако можеш да ми обясниш нещо,значи трите тампери са фиксирани към съответните зони 7 и 8 не са със хвърчащи крайща няма как да можеш да го изпълниш това което е на схемата !
Прикачен файл:
uh18nn0rv9fofc9.jpg
Представи си ,че там където пише вход зона щом е тампер трябва да е 7 или 8 обаче след това са н.з. контакти на мука и на пира обаче те са на първа и втора зона.Или тея картинки/схеми/ са на ПИР-а тогава може/но мен това не ме интересува/ идеята е друга ! Там и там съпротивление и такава линия тва е....
Nimi - специалист
При тези свързвания... имаш 8 зони и 8 зонови тампера!
valentino76bs - майстор
Nimi написа:
При тези свързвания... имаш 8 зони и 8 зонови тампера!
Външни ДА примерно ПИР.Където са изведени 4 края на два Н.З. независими контакта единия на тампера а другия на сработването на датчика.Ами ВЪТРЕШНИТЕ тампери/клавиатура и централа/?

Имам последен въпрос и приключвам КАКВА да е линията и КЪДЕ да свържа съпротивленията според теб,по това мога да разбера дали ми разбираш въпросите и дали е ясно за какво говорим?
Тампер ПИР не ми трябва той е ясен!Давай да видим :)
Nimi - специалист
Ми.. не ти схващам въпроса!
Установил си, че тампера на клавиатурата е на 8-ма зона а тези на кутията са към 7-ма зона. Това не можеш да го промениш колкото и да ти се иска! Така е заложено при проектирането. Бюджетна аларма си взел все пак.

А как ще свързваш зоните?! Ми.. както ти е кеф особено щом не те интересуват тамперите на датчиците.
valentino76bs - майстор
Nimi написа:
Ми.. не ти схващам въпроса!
Установил си, че тампера на клавиатурата е на 8-ма зона а тези на кутията са към 7-ма зона. Това не можеш да го промениш колкото и да ти се иска! Така е заложено при проектирането. Бюджетна аларма си взел все пак.

А как ще свързваш зоните?! Ми.. както ти е кеф особено щом не те интересуват тамперите на датчиците.
Въпроса е от ясен по ясен как ще свържеш един мук един пир и една тъпа клавиатура и къде ще сложиш съпротивленията щото както ми е кеф не става при тест на зоните все дава че има някъде си отворена верига ако завъртя едното се случва друго как да ти обясня бе човек!А за другото не искам да променям нищо нито 7 нито 8 и т.н.
Nimi - специалист
По чертежите дето рисуваш даваш не си нарисувал резистори. Трябва да си настройш:

6.3.6 Тип линията(зоната) - "2. Норм. Затворена"

Всички зони които няма да ползваш ги затваряш към маса на платката.

По "дефолт" тип на линията е присвоен - 3. EOL
Ако няма да променяш това трябва да сложиш 1к баласен резистор последователно на датчиците и да затвориш неизползваните зони с резистор към маса.

Ако и така казано не ти е ясно какво да правиш повикай някой да ти свърже централата!
valentino76bs - майстор
Nimi написа:
По чертежите дето рисуваш даваш не си нарисувал резистори. Трябва да си настройш:

6.3.6 Тип линията(зоната) - "2. Норм. Затворена"

Всички зони които няма да ползваш ги затваряш към маса на платката.

По "дефолт" тип на линията е присвоен - 3. EOL
Ако няма да променяш това трябва да сложиш 1к баласен резистор последователно на датчиците и да затвориш неизползваните зони с резистор към маса.

Ако и така казано не ти е ясно какво да правиш повикай някой да ти свърже централата!
ЕХ ех :-D , еми не съм нарисувал много ясно нали ти ще ми кажеш къде да ги сложа.И тва дето говориш за зоните не е така просто ги програмираш като не използваеми има такава опция.Това което казваш за резисторите последователно още в предните постове го написах пробвах с EOL опцията заработи единствено когато затворих зона 7 и зона 8 през резистор към маса иначе дава отворени или ''Т'' или 1 за тамперите.То явно няма друг вариант да се подкара нормално това .
Последна промяна от valentino76bs на нед апр 19, 2015 8:10 pm, променено общо 1 път.
valentino76bs - майстор
valentino76bs написа:
Има напредък :-D въпреки ,че нямам информация относно някои неща.... ми подкарах я :prayer: ..да кажа само ,че двата тампера на централата са към 7 зона а тампера на клавиатурата е към 8 присвоена за клавиатурата /опция/.Сложих по един резистор в паралел на едната/P7 и GND/ и другата зона/P8 и GND/ и сега работи .....като типа на линията е EOL.Ей това ми е странно едните зони последователно резистора а на другите паралел... :?
Ей го на.... :-D

А пък ако сложа на датчиците паралелни съпротивления, на Z7 и Z8 и да сложа и да не сложа резистори и да променям 5 пъти типа на линията все тая не тръгва единствено само с този вариант които писах! Надявам се накрая да си ме разбрал за какво водихме тоя диалог :) но утре ще звънна в БСМ да ги питам за подробности ,че ми стана интересно .Благодаря за вниманието все пак!
Nimi - специалист
valentino76bs написа:
Сложих по един резистор в паралел на едната/P7 и GND/ и другата зона/P8 и GND/ и сега работи .....като типа на линията е EOL.
Осъществил си последователно свързване а не паралелно!!!!!!! Това е то EOL :wink:

Тема "Алармена система BSM Home 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: