• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 50
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Верта сега е с 1,5А пакет, преди беше с 1,3А, може за това да е, макар да не е основателна причина.За шмиргела не знам каква е причината за го вдигнат толкова.
Kumay - майстор
Andisi написа:
Само на мен ли ми се струва или Sparky рязко вдигнаха цените последните няколко седмици...
От 01.04.2015 Спарки вдигнаха цените на машините. На "източното" производство с повече, отколкото на местното.
dragozow - майстор
Kumay написа:
Andisi написа:
Само на мен ли ми се струва или Sparky рязко вдигнаха цените последните няколко седмици...
От 01.04.2015 Спарки вдигнаха цените на машините. На "източното" производство с повече, отколкото на местното.
Логично е, за последните 6 месеца долара е с над 20% нагоре. Много фирми актуализираха цени, аз цяла зима само цени правя и променям, Husqvarna от началото на годината до сега имат три актуализации на цените на машините. Долара изяжда разликите, никой не е взел повече по веригата.
Andisi
@Kumay - Ники, т.е. да разбирам че шмиргела е "източно" производство, така ли? :-D

@Dragozov - да, действително има логика ако се внасят части и машини, но ако са родно производство не съм сигурен че виждам основание.

@EDI - да и аз подозирах нещо такова и затова предполагах че вече го няма със старите цени.

Доста ме шокира разликата в цената на шмиргела да си призная честно.
Kumay - майстор
Andisi написа:
Доста ме шокира разликата в цената на шмиргела да си призная честно.
И мен ме шокира!!! :axe:
Шмиргелите са внос.
Какво означава родно производство? Тениски ушити в България с китайски или виетнамски плат? :lol:
Не всички части се правят в България. А дори и да се правят тук - суровините са внос... Няма начин - с този долар всички коригират цените. Без значение къде е производството.
Andisi
Ясно, значи оставам на варианта Макита за шмиргел :-D Мислех си че ползваме и наши суровини, все пак имаме мед, желязо и т.н. ама както се казва, а дано ма надали.
dragozow - майстор
@Dragozov - да, действително има логика ако се внасят части и машини, но ако са родно производство не съм сигурен че виждам основание.
И си прав и не си. Повечето материали за родното производство се купуват за долари. От една родна бормашина само навиването и сглобяването е българско, даже се съмнявам за навиването. Една част от нещата се правят в Ботевград, но пак материалите се купуват с долари. От няколко десетки доставчици които имам само 2-3 наистина правят всичко в Европа и не вдигнаха цените. Като ги купуваш за долари цената се вдига по веригата, трябва да има за производител, вносител, дистрибутор, сервиз и др.
Andisi
Ясно да, подозирах че го правят това упражнение, но не вярвах че цените които предлагат източните народи са толкова по-ниски че да покрият и транспортните разходи и суровината и пак да е по-евтино от колкото в БГ.

Прави ми впечатление, че в USA след скачането на долара, цените на инструментите паднаха с едни 15-20%. Говоря за Dewalt предимно, но за нас пак не е толкова изгодно, заради митото и доставката.
Здравейте, имам нужда от съвет. Трябва ми двускоростна бормашина,която да ползвам епизодочно и като бъркалка. Спрял съм се на СПАРКИ BUR2 350Е и Метабо SB 710. По-скоро съм за спаркито, но не ми харесва новата им линия с червеничко и т.н. Да попитам, ако някой знае промяната само в дизайна ли е, в България ли се произвежда, и ако някой има опит с нея да сподели. Евентуално магазин от който да я взема(от Пловдив съм). Благодаря!
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 50

Тема "Инструментите на Sparky - Ловеч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: