Ел. инструментите. Консумативи.
estorm - специалист
dpp написа:
Искам да си зема един електрически, че ми писна като ми свършат батериите или да зареждам и да давам пари за нови - в крайна сметка май ще преживея по -ниската мощност..
..п.с. сега видях, Скил имат два модела - единя е 750W една скорост, другия 800W две скорости като въртящия момент е 27n/38n.. май все пак ще зема да купя един скил ако действително е 38 нютона това си е перфектно!
Колега заради едни батерии не се отказвай ако си имаш в ръката хубава машина.
Направи си едно захранване и като има бачкане нон-стоп си ползвай него. Аз ползвам батерии само ако има движение извън работната маса.
Единия модел Скил го пробвах. В ръката е неудобен. Не знам дали не се е и скапал защото нямаше спирачка и си въртеше по инерция. Този се продава защото в България е пълно с хора които купуват нещо само защото е евтино.
stan73 - майстор
Много си прав и за това, но всъщност не е толкова лош (изрично като отидох там поисках да ми разпечатат един, да го огледам и да го пробвам, после и втори, така, че не съм го купил "насляпо" и според мен машината отстъпва на Скил примерно единствено в дължината на кабела (но и това се лекува лесно, а от друга страна пък и доста дългият кабел е способен да пречи понякога). Аз в момента имам 4 хубави акумулаторни винтоверта (двата са за продаване), освен това рециклирам професионално никелкадмиеви и никелметалхидридни акумулаторни батерии, та откъм акумулаторни винтоверти не съм зле, но въпреки това исках да имам и такъв, просто досега ме спираше цената, а и това, че имаше такива предимно Скил (инструментите им вече за съжаление не са това, което бяха...).
Утре ще имам работа за него и ще го изтествам (дет' се вика) и ще споделя по-актуални впечатления.
dpp - специалист
Аз не ми е за парите чак толкова, мисля да обиколя да видя и пробвам тоя скил двускоростния дето е уж 38 нютона. Всъщност тоя в Алати колко нютона го дават последно? И друго, как му е реглажа на оборотите - че да не е като на Скила проблемен там ... :evil:
stan73 - майстор
Не пише колко е въртящият момент. Мощността е 280 вата. оборотите са до 750, регулирането им е от нулата до макс чрез спусъкът със симистор. В ТТ данните е посочено, че може да пробива в стомана със свредло до 8мм, а в дърво с до 10 мм. А степента на затягане е като на обикновен акумулаторен винтоверт на 23 степени. На усет е сякаш малко по-силен от Гризлито ми, така, че предполагам, че има поне 25 нютона (на мен ми е достатъчно за домашни цели).
П.П.Изкушавам се да измеря въртящият момент с динамометричният ключ, но няма кой да ми помага, а не ща да го хващам в стяга или менгеме (вярно, че човешкият фактор би трябвало да внесе грешка в измерването, но чак такива жертви за теста не ми се превят)...
Andisi
Искам да помоля за съвет. Значи имам едно IXO IV и Makita FS2700. Какво не харесвам на двата, IXO-то не може да навива по-големи винтове, въпреки, че за размерите си е доста мощно. Макитата е малко тежичка за работа над главата и малко ме дразни инерцията след отпускане на спусъка.

Та имайки предвид тези неща ми се искаше да взема винтоверт който е някъде по средата, по-мощен от IXO-то, по лек от макитата, но и да е със спирачка, т.е. да спира след отпускане на спусъка. По принцип предпочитам да е с кабел, но тъй-като не намерих много варианти може и вариант с батерии. Батериите е хубаво да са поне 1.5Ah, най-добре 2Ah.

Това което съм гледал до момента са Sparky BR2 10.8 Li, Dewalt DCD710D2 и евентуално Maktec MT071E. Като при мактека ме притеснява пак теглото и батериите, че са 1.1Ah. Дават го 1.5кг.

Вие какво ще препоръчате?
EDI - майстор
Без замисляне ДЕВАЛТ-а.В момента го има и с 2 А пакети в ТАШЕВ.
dpp - специалист
stan73 написа:
Не пише колко е въртящият момент. Мощността е 280 вата. оборотите са до 750, регулирането им е от нулата до макс чрез спусъкът със симистор. В ТТ данните е посочено, че може да пробива в стомана със свредло до 8мм, а в дърво с до 10 мм. А степента на затягане е като на обикновен акумулаторен винтоверт на 23 степени. На усет е сякаш малко по-силен от Гризлито ми, така, че предполагам, че има поне 25 нютона (на мен ми е достатъчно за домашни цели).
П.П.Изкушавам се да измеря въртящият момент с динамометричният ключ, но няма кой да ми помага, а не ща да го хващам в стяга или менгеме (вярно, че човешкият фактор би трябвало да внесе грешка в измерването, но чак такива жертви за теста не ми се превят)...
Мерси STAN!
Ще отскоча днес до Ташев в Бургас да го видя и тествам как е скила 6221!
Аз имам 7.2V Бош отвертка, имам и Метабо 14.4Li с две батерии винтоверт, въпроса е че искам да си имам електрически за домошарски работи и за нещо по- екстремно като брой навивания, не като мощност ..
Е на оня ден на вилата монтирах нивел-таван на който да хващам таванна ламперия с дъски и подръчни квито имам летви.. В дъбови греди отгоре се озори B/Dekerа на брат ми и двете батерии 12 волтов - клекна горкия на 5-тата видия 5х70! Добре че ми беше там стаия 7 годишен зелен 12 -волтов Бош със старата си батерия че да ги навие в стария ДЪБ!. Не си бях зел Метабото и клекнахме до никъде. Едвам свърших рботата. Тоя Скил ако го взема ще го закотвя ан вилата да седи там да го тормозя две години в рамките на гаранцията до дупка.. :-D
mitko64 - майстор
EDI написа:
Без замисляне ДЕВАЛТ-а.В момента го има и с 2 А пакети в ТАШЕВ.
Ако е за амперчаси, тука е заровено кучето http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=19155 . Имам го същия, но с 1,3 Аh батерии.
Andisi
Да и това го гледах, но ми се струва че ще стане тежък с тези батерии, а и май не ми трябват чак толкова големи. Още един въпрос ми изниква, колко работа покрива 2Ah като време, че до сега не съм имал акумулаторен и нямам база за сравнение? Имам предвид постоянно навиване на винтове или нещо такова.
EDI - майстор
Много условно е времето за работа.Зависи от вида на видиите, материала в който завиваш, такива неща.При наличието на два пакета и заряд под 1 час, никакви проблеми за непрекъсната работа няма да имаш и с пакети от 1,3 А.Веднага контрирам Митко - http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=19729 . :lol: И двете машини са добри, въпрос на предпочитание. :partyman:

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: