• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
KingLin - майстор
Да оставим токовете настрана щото с тях си вадя хляба и нямам въпроси :) Нищо и няма на нулата. Аз питам мога ли да проверя целостта на медната тръба в която влиза сондата на терморегулатора без да монтирам фланеца обратно и да тествам с пълнене на бойлера?
mironcho - специалист
Извинявам се за съвета по електрическата част, ама е преживяна ситуация :) .
С малка надежда за успех, пробвай да напълниш тръбичката с вода, после вземаш спринцовка (или велосипедна помпа), долепяш я до отвора ползвайки нещо за уплътнение и с буталото натискаш да вдигнеш налягане и разгледаш дали няма да просълзи от някъде. Твърде вероятно да не даде резултат ако има шупла и тя се затвори от обратното налягане. ... може пък и да се получи :?
moimoimoi - майстор
от снимката на терморегулатора си личи че е текло вода върху единия щифт който влиза в нагревателя и там нещо е гръмнало,вероятно заради водата.

а тази тръба в която влиза сензора на терморегулатора не е ли комплект с нагревателя,на общ фланец и като се сменя нагревателя се сменя и тя?
или ти мислиш стария нагревател да ползваш?

нагревателя е запоен към фланеца,възможно е запояването да не държи и от там да е текло вода

и според мен е възможен проблем с качеството на нулата след като на двата етажа и на двата бойлера се е получило протичане на ток през меките връзки,за къща ли става дума ,захранена само с фаза и нула ,без отделно заземяване?

Прикачен файл

img_preview.jpg
img_preview.jpg (28.3 KиБ) Видяна 1461 пъти
KingLin - майстор
Точно както казваш е. И се надявах да си ползвам стария нагревател при положение че е здрав. Явно ще го монтирам и ще го оставя през нощта да видим тече ли. То стане ли да купувам и нагревател и анодна освен терморегулатора и ето ти го половината нов бойлер платен.
Относно инсталацията вече казах. Няма проблем и нямам въпроси. Станало е късо прехвърлило е фаза към корпус (от там и към меката връзка която явно се е опирала на бойлера) и предпазителя (витлов) е изгорял.
MamaMy - майстор
Блаженни са верующите! Считай се за предупреден, пък си проверявай за късо колкото си искаш! [-(
a4o_ivanov - специалист
Така си го разглобил,направи го бързо нагряващ.

Прикачен файл

20150218_183649.jpg
KingLin - майстор
MamaMy написа:
Блаженни са верующите! Считай се за предупреден, пък си проверявай за късо колкото си искаш! [-(
Никой не търси за късо. То си беше видимо къде е пробило. Добре е да четеш по-добре какво пишат хората.

Туй еладжиите опасно племе ей. Аз какъв въпрос зададох пък едва ли не ми казахте че щото Венера засенчва Слънцето затова на Андреа и се подула скулата :-D
Това с бързонагряващия нема да стане а4о :)

И за да прекратим, вече съм го затворил за 24 часово изпитание под налягане. Ако протече ще взимам всичко ново. Ако не ще се размина само с регулатора.
saraneron - специалист
Би ли ни обяснил ,защо късото е реализирано през меките връзки ,а не е минало направо към нулата на твоя занулен бойлер и да изгори бушона, какво търси късото на втория етаж,да не би да е търсило хубава нула на горния бойлер.Двете топли води на двата бойлера да не са свързани с метална тръба и да има нормално затворен кран на тази линия? Ти го зададе въпросът още в началото,трябва да има някакво логично обяснение?Това е едната питанка.Другата е за херметичност,напълваш с нафта тръбичката и чакаш,ако има пукнатина ще пропусне след време,това за протокола, вече си мимал на реалистична проверка.
kozl - майстор
KingLin написа:
Та гърменето дошло от терморегулатора.
По всички фуги са му избили саждите :D
като се чуло "гърменето" от бойлера почнало да тече вода. Оказа се че тече от меката връзка на топлата вода и което е по-странното на горния етаж при родителите ми също е протекло на същото място по същото време (тръбите са метални да обаче защо и на двата бойлера е протекло на изхода им?)
Ти повдигаш въпроса пък после искаш да не получаваш отговори
KingLin написа:
Аз какъв въпрос зададох?........
То и да не бе питал пак щяха да ти пишат. На теб може да ти е ясно, но криеш отговора и боба се затъркаля около нулата. И все пак с колко проводника ти е инсталацията от ап.табло до бойлера и от главното до апартаментното и къде става зануляването? Колкото и да не искаш да дискутираш електричеството, по това което пишеш може да се предположи, че фазата ти се е занулила през нулевия проводник на комшиите като е ползвала проводимостта на тръбата за топла вода. :?
FM STEREO - специалист
Зависи как е направено зануляването,ако кабела към бойлера е двужилен и е сложено мостче от нулата към корпуса е възможно при късото да се е прекъснала нулата и бойлера да е теглил нула от водопровода в резултат на което са се скъсали меките връзки и на двата бойлера. :!:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Спешно питане за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: