• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
condors - напреднал
здрасти ,
имам нужда от мнение на специалист по климатична техника.
значи става въпрос за мидеа 12 обикновен -не инвертор.имам чувството че не топли достатъчно-вън е 15 градуса -аз го пускам на 26-27 а не качва повече от 23-това е в помещение 7кв.м-16 куб .м а съм го взел да топли и другата стая която е с преходна врата и то е 14кв.м или 30куб.м като като тази втората стая е само да пречупи ваздуха -или ако в стая 1 температурата е 25гр. то в стая 2 да е 20 гр.-това ми беше замисъла ,обаче....
климатика топли само стая 1 така че да е топло ,-отворя ли вратата към стая 2 .... въобще не може да се получи ефекта -и това е сега -когато времето е топло-април месец,а зимата как ще е не знам
струва ми се че изключва преди да е достигнал определения градус
примерно задал съм му 26 а тои изключва на 22 или нещо такова
тръбния път е 3.8м ,външното тяло е по-високо от вътрешното но е направен доста голям маслен трап-до върха на външното тяло,тръбите са изолирани добре,на скоро му измерих налягането -показа ми 9 атмосвери в състояние на покои-изключен климатик
с фреон р22
моля да ми кайете някакви параметри ,как да разбера дали всичко в системата е ок
anmoll - специалист
Аз имах подобен проблем.
Накратко...причината за да изключва по-рано/при мене/ беше,че не бяхме направили наклона на топлия въздух надолу.Духаше водоравно и когато датчика отчете зададените градуси...изключва.Топлия въздух още не е успял да се завърти и стаята беше студена. Когато насочихме надолу топлия въздух нещата се промениха.
Датчика на Мидеата е прекалено чувствителен,дори ако има висок шкаф под него пак може да спре защото веднага ще върне топлия въздух и климатика отчита,че е достигната зададената температура. :idea:
Възможно е и вашия проблем да е същия. Темата ми е в раздел Отопление-(Климатик Мидеа).
rendo - специалист
Изивнявам се за нелепото изказване което ще направя но за съжаление е истина ........

"Проблема не е в триците а в брашното бате....."
Проблема е в мидеята ........ виж ако беше фуджицу нещата са по други .......
condors - напреднал
благодарско и на тримата -и в трите отговора има нещо вярно.
климатика е точно срещу вратата към стая 2-на 3метра от нея,
интересува ме как мойе да разбера дали фреона ми е ок-дали е в достатъчно количество-имам манометри ,вакумпомпа и всичко за монтаж на климатик под ръка.
имам в преджид мога ли по налягането ма фреона да разбера ... :idea:
condors - напреднал
около 50 грд излизат от вътрешното тяло
Iwell - напреднал
Нищо му няма караи го да духа на доло когато топли и колкото стопли толкова а иначе около 50 е нормално :-D а за втората стая забрави все пак топлия въздух си е горе :sad:
nebelservice - напреднал
Проблем ти е че климатиците са автоматични системи.

"Термометъра" които следи зададената температура е в корпуса на вътрешното тяло и всичко изглежда само потвърждава че климатика се държи съвсем адекватно.

Трябва да се знае че топлия въздух не може да преодолее пространството над вратата. При тази постановка се образува въздушна възглавница, която е с по-висока температура и изключва климатика. Така че температурни разлики до 10 градус са напълно нормални.

Частично решение е да насочиш въздушната струя надолу при включен вентилатор на max, но не разчитай да се отопляваш така .

Просто с един климатик може да се топлява само едно помещение ефективно - това е
  • 1
  • 2

Тема "za midea" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: