Нека намерим най-тънките цени.
EDI - майстор
Всичко до качество и цени опира.Преди бяха скъпи машините, влагаха се по-качествени елементи.Сега борба за цени - промоции, акции, та от някъде трябва да се резне.Ей ти малко по-евтини елементи с по-големи отклонения в параметри - особено при литиевите, от там шанса за калпав елемент расте и готово.Нещо такова си го обяснявам аз.
stan73 - майстор
Никелкадмиевите и никелметалхидридните ак.бат. са снабдени с нещо като клапан, така, че ако налягането в тях се повиши по някаква причина (дефект, претоварване, глупост...), да изпуснат и по този начин да бъде предотвратен взривът. (не, че и така не може - още преди около 30 години съм взривявал от първите БГ никелкадмиеви ак. с размер АА (с уговорки), бяха с капацитет 450 милиамперчаса и доколкото помня бяха самоковско производствто (а гръмнаха, понеже ги пуснах да се зареждат и ги забравих...)).
Откъм време за безпроблемна експлоатация на никелкадмиеви и никелметалхидридни акумулатори - много зависи до производител, късмет, начин на употреба и т.н. Рекордьорите, които съм виждал са 12 годишни в относително добро здраве, но иначе рядко доживяват 6 или 8 години (особено ако говорим за пакет). 10 годишни в добра кондиция си е супер. Обикновено карат от 3 до 6 години. Много малко производители могат да си позволят да ги подбират и обикновено още при закупуване на акумулаторна машина е възможно да има по 1 или 2 клетки с влошени параметри, те са способни да влошат цялостното представяне на машината, а след няколко години като се прецакат още 2 или три клетки и машината става почти неизползваема. Например на мой акумулаторен компресор - след няколко години употреба от двата акумулаторни пакета подбрах само читавите клетки и с тях направих само едната батерия, та той даже и като нов не беше работил толкова добре. Иначе производители като Саньо продават качествени клетки с много добри, а и близки параметри, но пък и цената им е неприятна.
От всички видве акумулатори, като за ел. ак. инструменти най-харесвам оловните гелови (или познати още като АГМ). Като всичко друго на този свят имат и предимства и недостатъци. Предимства - ниска цена, ниско вътрешно съпротивление, няма мемори ефект, нисък саморазряд, много по-лесни и удобни за управление от всичките видове с литиева химия. Недостатъци - голямо тегло, голям обем, по-чувствителни откъм управление от останалите видове оловни. (един мой много далновиден приятел имаше следният лаф: "Аз като реша да глътна прасковата цялата с костилката, първо меря дали костилката ще мине през (да я наречем) "дюзата" ! " :), така, че всеки си решава )
profesionalist_wood - майстор
Благодаря за ценното инфо =D>
Ако имаше рейтинг на постовете щях да ти туря точки
atanasov2004 - специалист
Привет колеги :) Само да информирам за колеги които евентуално са пропуснали че в Лидъл -Димитровград има останали доста неща: циркуляри, зегета, шини, куфари с инструменти, рендета, помпи за масла,отверки и т.н....Единствено няма маси, ама който иска в Хасково в Практиса има...
Та който има път натам може да се уреди :-D Между впрочем бях питал тука за ел.такерите за мнение и ги разгледах на 11.04. обаче нещо ми се видяха "детска" работа...ми той тел-бода на бюрото ми по тежък :-D Та пропуснах да дам 25лв, има ли някой купил да си каже компетентното мнение. Благодаря предварително :)
pachosz - специалист
stan73 написа:
От всички видве акумулатори, като за ел. ак. инструменти най-харесвам оловните гелови (или познати още като АГМ).
Не знам дали е точно такава на мотора ми, една Варта на 3-4 години е, гелов. Миналата година тоя акумулатор направо ме хвърли в размисъл. Мотора не беше пален и каран около година и 2-3 месеца. През това време никакви зареждания, нито поддръжка на акумулатора. Реших да го пробвам преди да го заредя, ми то ми събра очите тоз акумулатор. Моторетката запали доста трудно след такъв престой, но акумулаторчето въртя като вентилатор двигателя, не по малко от 5 минути, това разбира се не постоянно, а с почивки. От тогава съм им голям фен на геловите.
stan73 - майстор
Най-готините са според мен (а и не само). Не напразно в юпиесите, а и за отговорни морски приложения се ползват предимно такива, но от друга страна и за производителите трябва да има парички...

П.П. Възстанових, а и малко доработих (за да може да стане) един готин немски винтоверт (Шварцбах Веркцойге), който беше с прецакан никелкадмиев пакет с гелов акумулатор. Сега машинката работи супер, пуснал съм го в ОЛЕкса от поне 1 или 2 месеца, но още му се назландисват (странна работа (вероятно, защото марката е непозната в БГ, а всъщност е нещо подобно на Парксайд, но от Алди...)).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
atanasov2004 написа:
..........
Между впрочем бях питал тука за ел.такерите за мнение и ги разгледах на 11.04. обаче нещо ми се видяха "детска" работа...ми той тел-бода на бюрото ми по тежък :-D Та пропуснах да дам 25лв, има ли някой купил да си каже компетентното мнение. Благодаря предварително :)
Мислех, че писах, ама помня ли ....Ако е същият такер от миналото лято - бива, само трябва да го притискаш плътно до повърхността.
mitko64 - майстор
Днес в монтанският лидл видях плакат с предложенията за четвъртък 30 Април- много постно, само станция за запояване и уред за заточване на свредла(от тези за бормашина със шийка 43мм). Дано има и други неща, поне в събота, но като излезе брошурата ще разбереме.
vasko9999 - специалист
mitko64 написа:
Днес в монтанският лидл видях плакат с предложенията за четвъртък 30 Април- много постно, само станция за запояване и уред за заточване на свредла(от тези за бормашина със шийка 43мм). Дано има и други неща, поне в събота, но като излезе брошурата ще разбереме.
Май нямаме късмет.Че аз чакам Голям ъглошлайф,Голям ръчен циркуляр,Голяма прахосмукачка.
jekasus - майстор
vasko9999 написа:
Голяма прахосмукачка
Тя ще е август месец, а аз как я чакам :-D

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: