Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
Тука пак сте се веселили здраво.

Интересно ми е следното- сменх си ръкохватката на кабела. Купих една на Райдер- уж за 600 А. Лекичка е-200 грама. Но малко по добре направена от оригиналната която беше към кабелите на инвертора. Оригиналната е 270 грама.

Защо измерих горните две колко тежат- Щото монтирах една Китайска трета. :mrgreen: Купих я от Провинцията -пак 600 А. Обаче изглежда 2 пъти по голяма от предходните- близо 600 грама чукна месинга в нея. а и хваща 1,5 мм електроди без проблем.

Райдерската -разчита на болтчето което стърчи вътре в челюстта за да хваща 1,5. А оригиналната неще да ги държи. накопала се е можеби ?

Та тази която монтирах е с 2 болта за присъединяване и е доста тежка.

Това тегло от близо 600 грама дали не е прекалено ? :mrgreen: Голем масив.
ZEDYCUS - майстор
:-D Вземи провери с магнита, дали не се лепи на "месинга". Случвало ми се е на уж месингови катинари. :partyman:
fore - майстор
Абе въпроса е да работи коректно и да не се криви и говни като оригиналната.

Но дали не е прекалено тежка -това питам ?

Желязото придава здравина в сплавта- така че не е толкова фатално, ако има и мед.
fore - майстор
Пробвах и трите ръкохватки за магнетизъм - и се оказа че и трите лепят. Обаче не се знае дали е желязо или никел. А и други метали имаше които са с магнитни свойства кобалт и гадолинии.

Оригиналната 250 А лепеше от едната страна която е не-присъединителната. Обаче точно другата към която се присъединява кабела се беше изкривила и я коригирах с натиск за да се изправи.
Другите две лепят и от двете страни.

Но дори и желязо да има в сплавта е добре защото иначе не издържа и механично и термично, когато е чист месинг.

Никой не каза колко е нормалният грамаж на една ръкохватка ???
Малко тежичка ми се види тая 600А -над 500 грама.

Не съм мерил на Кра-крато стандартната за да сравня, че и тя е масив.
gogo7777 - майстор
Никой не каза колко е нормалният грамаж на една ръкохватка ???
Малко тежичка ми се види тая 600А -над 500 грама.
Е ти тепаш рибата с тия въпроси :lol:
Колко да тежи ръкохвадката.....еми толкова, колкото да ти е удобно и да отговаря на тока. Аз например си взимам от Редко италианските 125А. Удобни са ми и деянат дълго време.

Проба за магнетизъм :-D :-D :-D
fore - майстор
Твоята колко тежи грубо ? Има ли желязо в нея ? То тежестта е важна за удобството. Измери я ако можеш. Има ли снимка в нета ?
kuger - майстор
Що не си намерите руска ръкохватка? Тогава и телфер ще искате, да я вдига!
Имам на Кракрата модифицирана, дали тежи и 300 гр., но е важно и кабела да е гъвкав. Най-важното е, че хваща от 0 до 6 мм, при това дори и челно.
gogo7777 - майстор
Твоята колко тежи грубо ? Има ли желязо в нея ? То тежестта е важна за удобството. Измери я ако можеш. Има ли снимка в нета ?
Далече ми е ръкохвадката :wink: , ама не е повече от 200 грама

http://www.redco.bg/public/files/groups/pdf/83.pdf

Втората PARVA 2
fore - майстор
Тая може и да ми е тежка значи.
А ако в сместа преобладава желязото -това дали ще е проблем ? Или ако са само покрити с мед челюстите и ?

Ще ги пилна да видя.

Поне сега новата стяга здраво електрода. Че фабричната като го палех и залепваше в началото се вадеше лесно. И почнах да хващам с две ръце и да притискам челюстите докато загрее електрода и спре да лепи.
gogo7777 - майстор
А ако в сместа преобладава желязото -това дали ще е проблем ?
Уффф....кво те бърка това. Не вдявам за кво са ти терзанията :? Райдера бачка и с класическата ръкохвадка от винкел.....лека, надеждна, здрава :lol:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: