Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
gudza - помощник
Бихте ли ми помогнали с подходящи первази с които мога да облепя или монтирам някак си за да скрия старите метални каси на вратите в панелката? На хола и спалнята.Къде мога да ги намеря ,какво представляват и как да ги закрепя?
masterval - майстор
За стара мет.каса всички первази са добри. Можеш да сложиш ПВЦ или дървени, зарязват се под 45 градуса и се лепят със силикон, а се довършват с акрилат. За една страна трябват 5 линейни метра, за две врати - 20 метра - най-малко.
gudza - помощник
Би ли ми казал от къде мога да закупя подходящите (Сф)? Благодаря ти за идеята =D>
masterval - майстор
Потърси в магазините, сигурно още ги има. 7 пъти мери, 1 път режи и ще стане. :wink:
Profi Stroi - специалист
Не всички первази са подходящи за стари каси най-малкото защото има каси който са с доста чупки
Защо не облепиш касата с фибран 1-ца
Позле да шпакловаш с ъгъл с мрежа и шпакловка
Отгоре може да поставиш каквото си искаш покритие
masterval - майстор
Доколкото познавам панелните каси, те имат гънки, колкото аз от кръста надолу.
Вариант 2. - просто шпакловай прехода, "излъжи" окото и боядисай. Правил съм го, става, евтино е.
Вариант 1. - Налепи със силикон первази, запълни зейналия "аралък" с акрилат и боядисвай.
Така ще наддадеш 5 мм от нивото на касата.
Ако ти хареса повече съветът на Профистрой, ще наддадеш с 15 мм.

Прикачен файл

каса-врата-1.jpg
с шпакловка
каса-врата-1.jpg (12.09 KиБ) Видяна 3468 пъти

Прикачен файл

каса-врата-2.JPG
с лепене на перваз
каса-врата-2.JPG (11.03 KиБ) Видяна 3468 пъти
ribnikolaevi - майстор
Виждал съм подобни первази от МДФ. Някой знае ли къде да си ги поръчам. Ако може с точни имена на фирми или телефони. Благодаря.

Прикачен файл

Pervaz_002.JPG
Pervaz_002.JPG (14.4 KиБ) Видяна 3146 пъти

Тема "Подходящи первази за стара метална каса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: