• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
prascho - майстор
здравейте,

Искам да се извиня, че не съм писал през последните десет дни. Бях на село, а там нямам интернет. Покрай празниците се оказа, че дядо ми не е добре със здравето и се наложи да остана за по-дълго време.

Miliad, много ти благодаря за корекциите. Схванах логиката на чекмеджетата. Трябва да се реванширам за времето, което си отделил да ми погледнеш размерите. Сериозно ще се замисля за почерпка на теб, Maroka и останалите съфорумци. Покрай вас успях да нагодя разположението и оразмеряването.

Видях от друга тема, че рафтовете могат да се хванат с винтове за корпуса /постоянно/ и ми се видя добра идеята /това е причината да ги пусна с размерите на дъно и таван/. Поне рафтовете в горната част ще ги хващам с по три винта на сглобка. От конструктивна гледна точка ще е по-стабилно.
Вярно е, че съм пуснал 20-30м повече кант 0.5мм, но все пак това са 20-30 лв. Не натоварва много бюджета.

П.П. Покрай "примоциите" на 9-ти взех "слим" пералня и се надявам да я вмъкна в оформената ниша зад вратите.

http://www.technopolis.bg/bg/Washing-ma ... S/p/682602
prascho - майстор
Трябва ли да им кажа къде да разположат отворите за пантите на вратите и механизмите на чекмеджетата или си има стандарт и си го знаят? :? Поне на вратите ще гледам да ми ги направят, пък за останалите отвори може да взема някакъв шаблон.
miliad - майстор
Рафтовете да ги хванеш към корпуса е тъпа идея - ма много тъпа :) . Извинявай!
Само губиш мобилност в шкафа. За рафтове е най-добре да разпробиеш цялата страница по височина с отвори за ф5мм през 5см и като почне жената да реди посудата да може да си нагласи разстоянието, както е най-удобно.
Относно отворите за панти може да се разберете в цеха, но за водачите на чекмеджетата се оправяш сам. Продават се и шаблони за монтаж, но не е оправдано за една кухня да купуваш.
maroka - специалист
Айде да изкарам и аз за почерпката :)

Можеш да си фиксираш рафтовете, а може и да ги направиш на раздвижен отвор. Дупките са през 32 мм, по 3 дупки за рафт са ти достатъчни, но със същото усилие стават и по 5 бр.
Пантите е добре да им ги маркираш, конкретно тези за шкафа с мивка. За останалите по стандарт, най-често на 10 см.

Не знам кой ще ти изработва нещата, принципно има опция да ти разпробие отворите за водачи.
Ако не, ще ти кажа как лесно да си ги направиш сам :)

Ще чакаме развитието :)
miliad - майстор
Марок за 32мм си прав. Аз млад мераклия, направих двукрило гардеробче по "система 32мм" разпробих страниците както си трябва. И като отидох на монтажа и отделих 30 мин да наредя 250 тапи в отворите/истинаха гофретите и кафето за майстора :-D / и се отказах. 3 до 5 дупки на рафт с междуосово разстояние 32,50,64мм е достатъчно.

И да напомня, че ако разпробият отвори за водачите ще трябват евровинтове за монтаж.
И за пантите да се уточни също - за какви панти дупчат- с винт или евровинт/дюбел/
maroka - специалист
Дааа, това с тапите е голяма играчка :-D

За пантите предполагам ще му пробият само отвора Ф35 на вратата. Не знам дали ще им се занимава, а и честно казано не е проблем да си ги монтира с винтове директно.
За водачите си прав, но евровинт се купува както се казва. Има ги навсякъде :)
prascho - майстор
Панти с винт или евровинт е за предпочитане :? Предполагам, че ще се плаща за отвор т.е. най-вероятно ще искам по един отвор ф35 за корпуса на пантата на вратите. Допускам, че има разни пластмасови шаблони за отворите на рафтовете. Налагам и пробивам с винтоверта.

При поръчката на рафтовете за гардероба ползвах услугите на тези:
http://kroenebg.com/index.php?option=co ... e&Itemid=1
Направиха ми ги след 20 дни. 15 рафта кантирани с 0,8мм по четирите страни. Като ги поразгледах има какво да се желае при кантирането на места. Направи ми впечатление, че при кантирането откъм лицевата страна е ок, но от "вътрешната" сякаш канта не е прилепнал докрай. Този дефект на машината ли се дължи?

Навярно сте ползвали услугите на популярните фирми в София. Къде ще остана доволен :?: Като се вземе под внимание:
-машините, с които се реже и кантира
-човешкият фактор - доволни и усърдни работници

Няма да обикалям 10 фирми и да се чудя за 100-200лв. Две оферти са напълно достатъчни.
ZEDYCUS - майстор
Направи ми впечатление, че при кантирането откъм лицевата страна е ок, но от "вътрешната" сякаш канта не е прилепнал докрай. Този дефект на машината ли се дължи?
На човешкия фактор се дължи. :) Не си е настроил добре подрезвача на циркуляра,
prascho - майстор
Мивка за вграждане със светъл отвор 50см с отцедник може ли да се вгради в шкаф с отвор 60см.

Ето тези два модела ще ходя да гледам:
http://www.teka.com/bg/products/view/15 ... bowl_1c_1e
http://www.teka.com/bg/products/view/15 ... _1c_1e_max

Габаритите са еднакви, разликата е в разпределението на коритото спрямо отцедника. Би трябвало и двете да мога да вградя в моя случай нали?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: