Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
stonesour - специалист
гардена, ко да праиш http://www.emag.bg/smukatelen-klapan-ga ... ED-1o7rvz4
и в практикер и бриколаж все толкова бяха.
не съм очаквал, че путин праи такъв дъмпинг в цените :-D и не съм ровил специално, къде, колко. :? моя грешка.
hidrazin - майстор
stonesour написа:
... моя грешка.
И за твоя сметка. :-D Щеше да си купиш три за тези пари.
Пък гардена са китайци. :lol:
:partyman:
stonesour - специалист
ясно е, че са китайци, ясно е и, че месинговия клапан е с доста надута цена.
но са от добрите китайци. инструментите им са с много добро качество. та при тях и марката продава, особено, ако няма друго в магазина/.

кажи сега с какъв електронен пресостат да защитя помпата от работа на сухо. да е добър и да е за възможно по-малко пари. :lol:
hidrazin - майстор
Не са чак толкова добри китайци. Виж, за това че са скъпи и ненадеждни боклуци съм съгласен.
За второто - добро и евтино. Сам се досещаш че такова животно още не се пръкнало. :lol:
Последна промяна от hidrazin на нед апр 26, 2015 9:37 am, променено общо 1 път.
stonesour - специалист
този конкретно си го пробвал и си доволен?! или го предагаш щото е евтин, китайски? :-D

питам не за друго, щото арго-маркет продават некво полско китайче, намалено от 80 на 60 пари. първо е по-евтино, второ няма да си набивам номера на картата в китайски сайт и трето няма да разчитам на чайна пост да се натуткат и да го получа след 30 дни.

http://www.argo-market.com/Products/Details/1933
hidrazin - майстор
Добри неща съм чувал за този:
http://www.argo-market.com/Products/Details/1303
Аз лично използвам този:
http://komertorg.com/?p=view_details&id=158
А относно набиването на номера - имам си друга карта чиито номер набивам.
В нея зареждам пари преди покупката. :-D
Сори ама няма да плащам на някое българско търгашче тройни цени за същото нещо дето и той го взима от там.
Разбира се има неща които е по-добре да се вземат от тук. Въпрос на преценка и разбиране.
Ама това си е вече отделна тема.
dragozow - майстор
Същия клапан, но не Гардена ще го купиш поне за половината пари. Не се прехласвайте много по продуктите Гардена, пълен ташак са повечето неща и ви го казвам от първа ръка. Например евтините дренажни помпи нямат челно уплътнение, а някакъв гумен семеринг, като работи продължително се разширява и водата отива на намотките. Мога да давам и още примери, но не ми се пише толкова. Имат и хубави неща, но са си хоби машини и инструменти. Пресостата Brio SK 13 не е като Brio 2000 и за това е намален до изчерпване, работи, но Brio 2000 е по-готин от него и не дефектира. Хубаво е да има и хидрофорен съд.
hidrazin - майстор
stonesour написа:
... и последно засега помпата ще се ползва и ще се прибира ...
От това си мисля че ще е само за поливане.
За какво му е тогава балон? Реално от пресостата ще ползва само защитата от работа на сухо.
dragozow - майстор
Не му трябва ако ще полива.
stonesour - специалист
за поливане.
водата за пиене и миене във вилата е от водопровод, който идва от каптиран горски извор. към този (не ВиК водопровод) съм вързал хидрофор с балон за водата за в къщата, за да държи налагяне, защото в тръбите естествено няма такова. всички съседи са така.

кладенеца ще го ползвам за овошките и цветята. ако има (дано има) дебит. никога не сме го ползвали. копал го е баща ми преди 15 години и е зарязан така. казва, че не са го изкопали достатъчно дълбоко и мисли, че няма да има достатъчно дебит.
аз се надявам да има, защото сме в речна долина, на 200 метра от реката и има високи подпочвени води. другата седмица ще се разбере, какво и как.

ако е зле работата, ще мислим / питам за чистене / копачи /. ако е оправдано финансово, щото зор нямам.

относно пресостатите, и аз ги гледах брио-то и вило-то. на заплата ще го мисля. благодаря.

Тема "монтаж на помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: