mitko64 написа:Taка като ги гледам, това копче отгоре се очертава големия проблем, поне според мене. Имам един такъв райдер, ужасно неудобен пусков бутон при рязане, за шлайфане става.При шлайфане,когато се работи с хоризонтална позиция на диска такова горно копче е + .Когато режеш с две ръце и лявата ръка е върху мотора а дясната на дръжката,пак е удобно.Единствения проблем е при рязане само с една ръка,в случая ако режеш с дясната. Машината ако е над 2кг рязането с една ръка по принцип е уморително,така че бутона може и да е удачен за модела.
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav
- майстор
64 мнения в "Ъглошлайф"
koveslav
- майстор
Удобния и здрав и най-малко уморителен захват е четирите пръста да са под мотора,а палеца отгоре.Когато шлайфаш и бутона е горен,палеца ти стои точно на него.Когато режеш,същия бутон ти идва отстрани.Тогава предимство има пък страничния,защото при рязане той застава отгоре.Имам ъглошлайфи и с двата вида бутони и с работата съм установил тези предимства.Избора на разположение на бутона според мен трябва да е според основното предназначение на машината.
koveslav
- майстор
stiv1961 написа:Дай ся две ракети да купувамТова ли схвана от тези обяснения? Просто помисли за какво най-често използваш малкия шлайф и избирай.Аз имам такова мнение,защото ползвам и отрезна машина и голям ъглошлайф,за това малките ги ползвам най-често за шлайфане и дребни корекции.Според извършваните операции и предназначението са и удобствата и предимствата. Ако ще разчиташ само на тази машинка,предпочети страничен бутон,защото рязането в случая ще е честа операция.една за рязане и една за шлайфане...... заради един кирлив бутон. Пък и не ми трябва професионално, чат пат ще я ползвам.
mitko64
- майстор
Задели някой лев и вземай нещо по- мощтно,125мм, 1200, 1400 вата. Аз обикновено бръмча със Спарки М1200Е(полустопена от пожар, бачка кучето, даже електрониката е оцеляла). Ама тези новите с червените редуктори не знам как са, пък и много надървили цените. Откак я имам голямото Спарки 230мм. го вадя само когато имам да режа нещо над 30мм. дебелина.
koveslav
- майстор
По-важно от ватовете е да ги има заявени обороти.Абразивните инструменти режат бързо и по-малко се износват при висока скорост,а не при голямо подаване(натиск).За рязане с 1мм дебелина на диска и за шлайф с ламелни дискове 700-800 вата си вършат работата.Големите мощностти са за телените четки,за дебелите дискове за шлайфане,циркуляри и т.н.
За сравнение,марковия ми шлайф 700 вата реже по-бързо и износва по-малко дискове,от 200 вата по-мощния ми китаец.За това китаеца отдавна само шлайфа....
За сравнение,марковия ми шлайф 700 вата реже по-бързо и износва по-малко дискове,от 200 вата по-мощния ми китаец.За това китаеца отдавна само шлайфа....
Не се хващайте толкова много за мощността и ватовете.
Това, което е обявено на всички машини като мощност е входящата или консумираната мощност.
Тази мощност няма нищо общо с изходящата или това, което всъщност ви дава машината.
Всъщност има де - КПД-то на машината, което не се обявява от никой производител
, но като
правило по-марковите машини са и с по-високо КПД, те затова са и по скъпи.
Това, което е обявено на всички машини като мощност е входящата или консумираната мощност.
Тази мощност няма нищо общо с изходящата или това, което всъщност ви дава машината.
Всъщност има де - КПД-то на машината, което не се обявява от никой производител

правило по-марковите машини са и с по-високо КПД, те затова са и по скъпи.
Фитилчо
- майстор
koveslav написа:Плюс е друг път ....mitko64 написа:Taка като ги гледам, това копче отгоре се очертава големия проблем, поне според мене. Имам един такъв райдер, ужасно неудобен пусков бутон при рязане, за шлайфане става.При шлайфане,когато се работи с хоризонтална позиция на диска такова горно копче е + .
Тема "Ъглошлайф" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература