• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
koveslav - майстор
mitko64 написа:
Taка като ги гледам, това копче отгоре се очертава големия проблем, поне според мене. Имам един такъв райдер, ужасно неудобен пусков бутон при рязане, за шлайфане става.
При шлайфане,когато се работи с хоризонтална позиция на диска такова горно копче е + .Когато режеш с две ръце и лявата ръка е върху мотора а дясната на дръжката,пак е удобно.Единствения проблем е при рязане само с една ръка,в случая ако режеш с дясната. Машината ако е над 2кг рязането с една ръка по принцип е уморително,така че бутона може и да е удачен за модела.
ESPACE - майстор
За мен няма нито 1 плюс подобно разположение, нито при рязане, нито при шлафане. И в двата случая захвата на шлайфа е един и същ!
koveslav - майстор
Удобния и здрав и най-малко уморителен захват е четирите пръста да са под мотора,а палеца отгоре.Когато шлайфаш и бутона е горен,палеца ти стои точно на него.Когато режеш,същия бутон ти идва отстрани.Тогава предимство има пък страничния,защото при рязане той застава отгоре.Имам ъглошлайфи и с двата вида бутони и с работата съм установил тези предимства.Избора на разположение на бутона според мен трябва да е според основното предназначение на машината.
stiv1961 - майстор
Дай ся две ракети да купувам :-D една за рязане и една за шлайфане...... заради един кирлив бутон. Пък и не ми трябва професионално, чат пат ще я ползвам.
koveslav - майстор
stiv1961 написа:
Дай ся две ракети да купувам :-D една за рязане и една за шлайфане...... заради един кирлив бутон. Пък и не ми трябва професионално, чат пат ще я ползвам.
Това ли схвана от тези обяснения? Просто помисли за какво най-често използваш малкия шлайф и избирай.Аз имам такова мнение,защото ползвам и отрезна машина и голям ъглошлайф,за това малките ги ползвам най-често за шлайфане и дребни корекции.Според извършваните операции и предназначението са и удобствата и предимствата. Ако ще разчиташ само на тази машинка,предпочети страничен бутон,защото рязането в случая ще е честа операция.
stiv1961 - майстор
Да избера ама как :? , много знам аз какво ще ми се наложи да правя. А тези със страничен бутон са от 100 лв. нагоре. Така е- не може хем х,я в г,за, хем душата в рая :-D
mitko64 - майстор
Задели някой лев и вземай нещо по- мощтно,125мм, 1200, 1400 вата. Аз обикновено бръмча със Спарки М1200Е(полустопена от пожар, бачка кучето, даже електрониката е оцеляла). Ама тези новите с червените редуктори не знам как са, пък и много надървили цените. Откак я имам голямото Спарки 230мм. го вадя само когато имам да режа нещо над 30мм. дебелина.
koveslav - майстор
По-важно от ватовете е да ги има заявени обороти.Абразивните инструменти режат бързо и по-малко се износват при висока скорост,а не при голямо подаване(натиск).За рязане с 1мм дебелина на диска и за шлайф с ламелни дискове 700-800 вата си вършат работата.Големите мощностти са за телените четки,за дебелите дискове за шлайфане,циркуляри и т.н.
За сравнение,марковия ми шлайф 700 вата реже по-бързо и износва по-малко дискове,от 200 вата по-мощния ми китаец.За това китаеца отдавна само шлайфа....
Не се хващайте толкова много за мощността и ватовете.
Това, което е обявено на всички машини като мощност е входящата или консумираната мощност.
Тази мощност няма нищо общо с изходящата или това, което всъщност ви дава машината.
Всъщност има де - КПД-то на машината, което не се обявява от никой производител :-D , но като
правило по-марковите машини са и с по-високо КПД, те затова са и по скъпи.
Фитилчо - майстор
koveslav написа:
mitko64 написа:
Taка като ги гледам, това копче отгоре се очертава големия проблем, поне според мене. Имам един такъв райдер, ужасно неудобен пусков бутон при рязане, за шлайфане става.
При шлайфане,когато се работи с хоризонтална позиция на диска такова горно копче е + .
Плюс е друг път ....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Ъглошлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: