• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
prascho - майстор
за кухненска мивка и смесител Тека или Pyramis е за предпочитане? Сигурно са един клас и няма особено значение...?
maroka - специалист
В твоят случай по-важното е да ти е достатъчно дълбока, за да не пръска. Иначе посочените доставчици са с добро реноме. Можеш да провериш и в BLANCO.
prascho - майстор
20 см плитка ли е?

П.П. Когато говорим за дълбочина хич ме няма със светските мнения, иначе 20 см по дължина е добре май :-D , поне така казват жените.
maroka - специалист
Принципно става.
Но по-дълбоката е за предпочитане, от човека, който мие чиниите.
Измери си твоята в момента, ако си ОК с нея потърси нещо подобно. Ако пък не ти е толкова удобна се огледай за нещо с по-голяма дълбочина.
prascho - майстор
Ами меря меря, все късо и не стига. И аз кат жените :). В момента сме с 16см и е плитка. Ама пък искаме и отцедник, не е една беля :).
maroka - специалист
Oтцедника и дълбочината на коритото са 2 различни неща :)
Просто трябва да потърсиш/поразпиташ по-обстойно :)
pachosz - специалист
Поздравления за ентусиазма на prascho!
Хубаво е човек да си спретне сам нещо, още повече ако има вътрешно усещане, че му се отдава материята.
За мивката - мисля, че 22 см бяха най-дълбоките. 20 см. си е достатъчно дълбока.
Аз скоро правих кухня с подобно разположение. Само че горния ред бяха всички врати с вертикално отваряне.
Ето я какво се получава, а при теб разбира се няма да е същото, най-малко защото предполагам твоята ще е с по-свежарски цветове така че твоята не може да не стане по-хубава.
Изображение
Изображение
Изображение
Ако се чуди някой що е контакта над батерията точно - щото има едно Делимано, проточно та за това. Тая батерия беше само за снимката :wink:
А снимките с телефона, за туй качеството куца.
prascho - майстор
привет,

Разкроят и кантирането приключиха. Сега е ред да сглобя кухнята. Дайте мнение с какви винтове да се сглобява, по колко и от къде? Дали да се пробива първото ПДЧ с бургия /примерно страницата на горните шкафове/, да се прави фаска за главата....Ако се разпробива с бургия колко мм? Предполагам винта трябва да се центрира на 9мм от ръба...

Също така от къде да купя механизмите за закачане на горните шкафове, шината и крачетата за долните?

Как процедирате /това ли е последователността/?
1. Сглобявате и монтирате горните шкафове
2. Сглобявате и монтирате долните
3. Поставяне на вратите
4. Слагате плота
5. Слагате гърба
shadowman - майстор
Аз използвам винтове 3,5/50 за сглобяване на корпуса, бургията може да е 3мм (3,2 пак става). Може да правиш фрезенк, може и да не правиш, тук зависи пръста на спусъка.

След сглобяване монтирам долния ред, после плота с изрязванията по него, после гърба върху плота и тогава горния ред, вратите са последни.Окачвачи може да вземеш от Каме, при тях е хубаво, че няма леви и десни, крака волпато също от тях, шина за окачване от тях, съответно може да вземеш тези неща от салекс или рали м.
pachosz - специалист
Да, с 3,5х50 е най-добре както писа колегата. Разпробиването аз го правя с 3,2, без фрезенк, рядко се налага такъв - ако винтовете превъртат в ПДЧ-то преди да се прибере главата им..
Реда е както го е писал колегата точно, само дето аз правя отворите за мивки и котлони последно преди водобранната лайсна, но това не е важно. Гърба почти винаги го слагам не върху, а зад плота. Става въпрос за основната му, дългата част. Късите ако има такива отстрани, те са върху плота.
Колегата ти е писал достатъчно много магазини за обков, добавям само РОСИ, и при тях има всичко необходимо.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: