Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Avas_co - майстор
koveslav вярно си е "Не става само с яденеееее........."
И това не само за заваряването, ами за всичко в тоя живот.
Голяма драма с тия ръкохватки пак спретна форето.
Ами и аз, като гого ползвам въпросната парва 2 и за тия пари е супер и даже да я сменям на 6 месеца, няма никакви проблеми.
Що ми се струва, че подобни неща са субективни и едно нещо, което на мен ми е удобно, не е задължително да ти е удобно на теб.
Големи драми, голямо чудо.
Форе ти скоро време ще вземеш и да питаш каква тоалетна хартия да ползваш, че да не ти нарани нежното дупе.
П.С.
Не съм никакъв заварчик, но от нямане накъде с малко четене и практика си върша това, което ми е нужно, даже идуно и не съвсем лоши вертикали вече правя.
fore - майстор
След инвертора, на второ место е ръкохватката. И наистина е интересно от какво трябва да е направена.
В крайна сметка ако има желязо в истинската, мога да ползвам и моята. Не е нужно да правя колекция от ръкохватки.

Неуместното е тоалетната хартия в случая !

За Права 2 ще трябва да ходя до Ташев и Галвин.
gogo7777 - майстор
200А не е зле- впечатляващо и запомнящо се число. А и е кръгло. Но 200 няма отношение към грешният ген - просто каквато и да е темата тук - се появява някой и започва Джумбиша без предупреждение и повод- явно проблем на ДНК кода.
Дефакто са ми излишни тия 200. Но при ръкохватка от 200А се предполага че ще е по здрава и ще работи по надеждно при 160 примерно. А и ако искам да парна нещо с 200А.
Ами щом не вдяваш от хумор,а пък аз съм с проблем на ДНК кода, ще те попитам съвсем откровенно и заядливо....виждал ли си истинска 200А-ва ръкохватка. И ако някога видиш такова животно, да не го помислиш за 400А-во :lol: Жокер.....виждал ли си 200А-ва кабелна обувка :?:
И наистина е интересно от какво трябва да е направена.
Е кво му е интересното.....от бронз /има и от месинг но греят малко повече/....за доклада стига ли

Относно ,,магнетизма,, на контактните пластини.....не мога да ти отговоря, защото не знам какво /или защо/ питаш......чипа в главата ми е повреден :lol: .....за мен е ташак работа въпроса ти.

Сори, ама дано си разбрал защитната ми реакция, относно забележката ти към мен :wink:
fore - майстор
gogo7777, точно пък тебе Не съм те слагал в кюпът с "грешен код". Просто твоите мнения освен заядливи имат и полезна информация.
Обаче имаш високо самочувствие за своите умения по темата поради което омаловажаваш тези които се мъчата да се научат и питат. Лошо няма- обаче в крайна сметка е добре този които има желание да се научи да се поущрява, и колкото и несвойски въпроси да задава според теб да му се помага.

Колкото до кабелите-в една стартерна система на автомобил- тока при 12 волта е 300-400 ампера и нагоре(измерих го с амперклещи приблизително). Та при инверторите напрежението е по високо и съответно и мощността е двойно по висока. Но кабелните обувки и кабелите са в нормалните за това размери- все пак ще работят хора а не великани тях.

Що се отнася до ръкохватката- в каталога които ми посочи Ти -Права 2 и тнт, ръкохватките от по 400 ампера(Урания) са около 500-600 грама.
Моята нова тежи толкова.
А сплав -месинг само не е най удачната за високи температури и якост на стискане. Трябва да има и легиране с други метали за якост и топлоустойчивост- никел, молибден и тнт.
Стиви - специалист
fore написа:
gogo7777, точно пък тебе Не съм те слагал в кюпът с "грешен код". Просто твоите мнения освен заядливи имат и полезна информация.
...

Колкото до кабелите-в една стартерна система на автомобил- тока при 12 волта е 300-400 ампера и нагоре(измерих го с амперклещи приблизително). Та при инверторите напрежението е по високо и съответно и мощността е двойно по висока. Но кабелните обувки и кабелите са в нормалните за това размери- все пак ще работят хора а не великани тях.
А след твърденията, че си инженер, а ръсиш подобни простотии (без да се обиждаш, просто така изглежда от наша гледна точка), задавайки елементарни технически въпроси, подхождащи на дете преди да влезе в техникум, какво очакваш? Разбира се, че ще се заяждат с тебе и ще ти се подиграват! Аз така и не мога да разбера от постовете ти - питаш или .... , че с този надзирателен тон...

Разбира се, грешката е била в другите, включително и в мен, че първосигнално сме решили, че след като си инженер, значи трябва да разбираш от техника, а то било:
fore написа:
Генен ниженер съм
Лично аз си признавам , че бях подведен и се извинявам. Най-вероятно, ако аз говоря за гени, ще ръся къде-къде по големи простотии от тебе тук. Нека с опитам да се реванширам, като ти помогна да си изясниш сравнението на кабелите с практически пример:

Ако беше учил технически науки, щеше да знаеш, че дебелината на кабела и обувките, не зависи от мощността, а то тока.
При стартера на автомобила, мощността е 3,6 - 4,8 kW при ток 300-400А
При заваряване не съм запознат колко пада напрежението, спрямо празен ход, но ако е да речем 50V при 200A, то мощността е 10kW

Въпреки това кабелите на автомобила се по-натоварени и биха загрявали повече при едно и също сечение! От напрежението зависи изолацията, която става по-дебела с повишаване на напрежението.

За в бъдеще не е лошо да уточняваш какъв точно инженер си, за да избегнеш подигравките! Щом имаш желание, ще ги научиш и техническите нАуки :partyman: Успехи!
fore - майстор
Колега тези споменати факти от теб за тока и напрежението в отношение към кабелното сечение са ми известни.
Имам доста прибори за измерване.

Но това не ме интересуваше.

Питах за ръкохватката и нищо друго. Обаче на теб и някой други колеги не им хареса това и започнахте да спамите.
Еми напишете нещо вие по темат, по умно !

Както виждаме -не е много ясно от какво трябва да е направена качествена ръкохватка. Определено чистият месинг се гъне и трябва да е доста дебел за да държи. Което ще оскъпи и утежни продукта.

Като не можете да помогнете, трябва ли да се заяждате ?

Или друго яче казано- защо koveslav се опитва да ми помогне и не се заяжда, а пък е доста навътре в материята ?
По вашата логика той трябва да ме запсува !??? Типично по нашенски.
fore - майстор
На Илиенци отвън има магазин - за елетроди и тнт. Железария. Имат на Редко от ръкохватките. Най скъпата е 14 лева близо. Утре ще мина да погледна дали си струват.
Майче по принцип щипкта се изработва от стомана, а присъединителната част от месинг. Това намерих в нета.

http://elektrik90.com/?item=176&group=16

Изображение
gogo7777 - майстор
Тази ръкохватка е 160 А-ва, не се подвеждай по надписа.
Предложената от мен италианска е класа над тая. Търсиш удобна ръкохватка.....тая е.....Не ти е необходима по яка от тази /125А-вата, която ти предложих/....вервай ми. Здраво държи електрода, по-малко се нагрява и има една позиция в повече за защипване под ъгъл.
Не е месингова, а бронзова......дали в класическият бронз /мед, цинк, калай/ има други примеси аз не знам..... /фосфор например/, според мен само съдържанието на мед е завишено, но пак повтарям не зная, а и не ме интересува :lol:
И стига си ме обвинявал в заядливост.....зевзек съм по природа и обичам играта на думи. Признавам обаче, че към един определен съфорумник съзнателно мога да прекрача границата на така наречена от тебе заядливост :wink: .
Аз също търпя ирония и обиди от съфорумници по теми, които не са ми много ясни, ама не рева на всеослушание......даже ми е по-интересно :lol:
Последна промяна от gogo7777 на пон апр 27, 2015 8:43 pm, променено общо 1 път.
fore - майстор
Тая ръкохватка е примерна за изработката.
gogo7777 - майстор
Всъщност не халоген......объркал съм се яко :lol:
Коригирах си поста :axe:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: