Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
mitkosoft написа:
според никнейма ти , ако си наистина 76 набор не е много умно да се заяждаш по форумите, ако знаеш нещо го казвай ако не можеш да помогнеш недей пълни темата с глупости
Обиден го раздаваш май,ако беше за нещо друго както и да е...ама точно за това основни неща са, странно ми стана.....:)
76 е адреса ми.....понеже явно съм по голям и съм мишок/хаха/,няма да пиша повече ама виж малко там напрежение, ток тва онова,защото ако не съм аз друг ще е....:) айде със здраве...лъвче....:) :partyman:
lov - майстор
Що ми се струва че ще е последния отговор на негови питания тука. :lol:

Мишоците се уплашихме и няма да пишем :lol: докато не се научи как да пита.
petkomz - специалист
Темата е старичка, но за да не отварям нова, ще питам тук. Придобих един стар преобразувател 12-220 волта (юпс), PR100 на Технотроника София. Зареждането на акумулатора работи, но преобразувателя не. Намерих един 2N3055 за смяна. Намерих на няколко места, но ако може ми препоръчайте от кой магазин са по-качествени. Има ли вероятност само този транзистор да е проблемен или да търся и нещо друго? Има още 3 такива, но са здрави.

Прикачен файл

20150427_173153.jpg

Прикачен файл

20150427_173137.jpg

Прикачен файл

20150427_172913.jpg
Последна промяна от petkomz на пон апр 27, 2015 10:36 pm, променено общо 2 пъти.
petkomz - специалист
Още снимки:

Прикачен файл

20150427_185918.jpg

Прикачен файл

20150427_173231.jpg

Прикачен файл

20150427_173216.jpg
hrpankov - специалист
....свали му схемата де......то, снимките непомагат много-много..
ig_ivanov - специалист
petkomz написа:
Темата е старичка, но за да не отварям нова, ще питам тук. Придобих един стар преобразувател 12-220 волта (юпс), PR100 на Технотроника София. Зареждането на акумулатора работи, но преобразувателя не. Намерих един 2N3055 за смяна. Намерих на няколко места, но ако може ми препоръчайте от кой магазин са по-качествени. Има ли вероятност само този транзистор да е проблемен или да търся и нещо друго? Има още 3 такива, но са здрави.
Силно препоръчително e при UPS (a и не само там) е да се сменят всички транзистори в преобразувателя (в твоя случай- и четирите) с такива, които са от една партида. Прегледай и елементите, които управляват изгорелия транзистор- може да има дефектирали и като сложиш новите пак да се повредят.
petkomz - специалист
Схема търсих, но не успях да открия, затова и питам тук. Колкото до транзисторите - ще послушам съвета и ще сменя и четирите. А съвет от кой магазин (сайт) да ги купя? Ще прегледам и платката с управлението - засега видях само че малкия грец който я захранва работи, релетата щракат при включване в контакта и светва диода "З" , при зареждане поддържа 15 волта.
ig_ivanov - специалист
petkomz написа:
Схема търсих, но не успях да открия, затова и питам тук. Колкото до транзисторите - ще послушам съвета и ще сменя и четирите. А съвет от кой магазин (сайт) да ги купя? Ще прегледам и платката с управлението - засега видях само че малкия грец който я захранва работи, релетата щракат при включване в контакта и светва диода "З" , при зареждане поддържа 15 волта.
Най-лесно е да видиш дали има магазин във Враца (Елимекс имат магазин там)- на десетина км е. Другия вариант е в Монтана. При поръчка по интернет може да ти пратят различни транзистори (т.е. каквито има с това наименование), ако не укажеш изрично, че искаш еднакви.
Последна промяна от ig_ivanov на вт апр 28, 2015 10:58 am, променено общо 1 път.
petkomz - специалист
Магазините ги знам, поне десетина сайта гледах, но въпросът ми беше някой ако е купувал такива да каже от къде са по-качествени. Макар че май вече всичко е менте!? :?
hrpankov - специалист
...без схема :wink: :wink: и Артур Шопенхауер шъ съ угелпи, тъй дъ знаиш....... :roll: :roll:

Тема "Въпрос за преобразувател 12-220 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: