Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Тая е същата като Лидълската, самоче синя.

Значи за непрекъснато рязане имам Шведката.

Добре де - ако форсираме постоянно мотора без да го спираме- няма ли да прегрее по бързо мотора ?
При постоянни -стоп/старт- скапваме ключът, друго не мисля че ще замине ???
То е ясно че ако имаш много дърва или едно голямо и го режеш на по малки е безмислено постоянното стоппиране и пускане за секунда, две.
vasko9999 - специалист
С един познат се заговорихме че предния път си е взел Приставката за заточване на свредла-6.99лв(http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=22203) и бил доста доволен-стана ми неудобно да му я искам да я пробвам та някой може ли да изкаже мнение по въпроса защото на мен нещо не ми се вижда добра.
fore - майстор
Първо можеш да точиш от 3,5 мм до 10 мм. С времето камъка се износва и ъгъла на заточване се променя. Ако има резервен -ок.

За мене-настолният шмиргел е незаменим. На подложките съм си нарисувал мастари от по 60 градуса за правилният ъгъл на заточка. Ако искаш можеш да мениш този ъгъл в допустими граници за да правиш свредлото по тъпо- за твърди метали и по остро са по меки метали и дърво.
Разбирасе гледаш си посоката на загребване и от игла можеш да направиш свредло.
Отделно на по големите свредла- 3мм, 4мм и тнт отзад можеш да запилваш- най ниската част на страницата-за да намалиш триенето в края на режещият ръб- слага се успоредно/вертикално на камъка свредлото и тнт.
EDI - майстор
От 30 и нагоре години си заточвам свредлата на ръка на шмиргела, хич не ми трябват машинки за такова нещо.Едно време в завода като нямаше машинки, а само големия шмиргел, че не работехме сякаш. :-D И на вас не ви трябват, малко да свикне ръката, малко опит и готово.
mitko64 - майстор
Aз имам онази на ток 90 ватовата. Абе върши работа, но мен не ми е най удобна, нямаш визуален контрол, а все убърквам кой режеш ръб съм заточил и като го повторя, потретя и ми избяга центъра. На шмиргела ми е по- лесно. Иначе се очаква скоро да пуснат нов модел точиларка, ама към 40 лв. ще да е.
monster18 - специалист
Някой имали наблюдение върху поялната станция
bobko - специалист
monster18 написа:
Някой имали наблюдение върху поялната станция
Преди няколко страници и аз подпитах за въпросната станция,но отговор нямаше.Предполагам никой не я е купувал.Мисля да се сдобия с една такава дори и да не става мога да е върна не е кой знае колко пари а в същото време на снимките ми изглежда добра ,а е и с 3 години гаранция.
Последна промяна от bobko на вт апр 28, 2015 7:47 pm, променено общо 1 път.
fore - майстор
Средна хубост- ина инфо назад.
vsm - напреднал
Станцията като параметри работи добре, имам я от една година, релето термото работи
добре. Нямам забележки освен една.... дебел кабел на самия поялник който задруднява
работата със самия поялник. Друго човката е стандартна и няма проблеми 4мм е.
Мойте забележки са тези.
resistbody - майстор
mitko64 написа:
Aз имам онази на ток 90 ватовата. Абе върши работа, но мен не ми е най удобна, нямаш визуален контрол, а все убърквам кой режеш ръб съм заточил и като го повторя, потретя и ми избяга центъра. На шмиргела ми е по- лесно. Иначе се очаква скоро да пуснат нов модел точиларка, ама към 40 лв. ще да е.
В момента има такава за 50 кинта в кауфланда с марката GUDE, предполагм и лидълската ще е същата но с друг бранд. На мен ми трябва за ножове но не знам дали ще ги точи добре. Говоря за точене на 20 ножа редовно... дали някой има наблюдения над този вид точиларки.
ето линк http://www.kaufland.bg/webdatenupload/P ... index.html

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: