• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 23
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Панти от стара врата ако ги завариш на едни планки и сложиш едно трупче на стената масата да не може да мърда настрани и да се вади няма ли да ти свършат работа :-D. Евентуално панти за гаражна врата ако имаш под ръка пак с заключване. Иначе за тежки работи ползвам някакви панти от бриколаците с пласмасова вложка(или поне пласмасова изглежда де :) ), но пантите са много корави :). Мога да снимам да видиш дали няма и в България :).
ZEDYCUS - майстор
Покажи ако имаш снимка под ръка. За краката взех от Лидл-а 4бр за 5 лв. :)
griffin - майстор
Има с различни по форма краища но са с пласмасова ос

Прикачен файл

14290498797391409674140.jpg

Прикачен файл

1429049772119-1184542426.jpg
ZEDYCUS - майстор
A kak се заключват? Днес ще обикалям битака в Пазарджик и ще огледам за нещо еФтино и здраво.
griffin - майстор
Нямат заключване тия панти са неразглобяеми :-D, аз говорех да заключваш масата ако ползваш панти от стара врата :). Втория модел ползвам на циркуляра който е монтиран на нещо като плот за да мога да бъркам под него. По книжка мисля че само машината беше 25 кила, но с монтираните крила фрезата отдолу и другите глупости може би отива всичко към 40. Доста е тежко за вдигане :-D. Първия модел е от плота на масата но там натоварване не мога да кажа т. к съм го отварял само веднъж за разлика от циркуляра който се маже и чисти по редовно :).
la_bamz - специалист
griffin написа:
Отчоплянето по дъските може да е бързал да са му тъпи ножовете, но това че самите дъски са криви значи не си е настроил машината "майстора". Какво искаш да направиш с тия гредички, че от снимката аз поне не схванах.
Това трябва да се получи като плот за масата :
Прикачен файл:
A.jpg
A.jpg (35.32 KиБ) Видяна 2294 пъти
Дано се разбира нещо, но на ръка толкова :)
griffin - майстор
Ако залепиш дъската (челника) на тясната страна има много голяма вероятност да имаш проблеми т.к дъските на плота се разширяват в тази посока а челника е с влакна в обратната посока. Обикновенно ако се слага летва там се закрепва само в средата с лепило, но предполагам не търсиш стабилизация на плота при тая дебелина а само да го защитиш. Може да направиш овални дупки в челника и да го завиеш за да не блокира разширението на плота. Лично аз бих завил всики челници за да може да се подменят. Ако все пак го лепиш пробвай да лакираш от всички страни без да пестиш, поне при мен това ограничава разширението от влажността.
Фитилчо - майстор
Дали има останали винтоверти :(

късно видях тематааааа :?
ZEDYCUS - майстор
Кви винтоверти бре, тука само тезгяси има. :razz:
ZEDYCUS - майстор
Миналата седмица напреднах с краката на тезгяха.
За да не се сцепи основата на крака, направих стъпки от плочка метал 5мм и заварих гайка М10 за гумената основа с резбата.
Вкопах и пантите нарочно отстрани на краката, винтовете да не държат на опън, а напречно на усилието. Заоблих ръбовете с малката фреза и проснах прането след полиуретановия лак.:lol:
Сега като качвах снимките си забелязах една грешка в поставянето на едното резе, обърнал съм го при завиването. Трябва да е нагоре, идеята е да законтрям крака в плота на масата при отворено положение.
Готови са за монтаж на стената на гаража, но се чудя в итонга с какво да ги закрепвам пантите. Мислех , че е бетон стената, оказа се итонг. :butthead: Дали ще държат винтове за директен монтаж в бетон или да търся дюбели някакви? :partyman:

Прикачен файл

26042015858.JPG

Прикачен файл

26042015859.JPG

Прикачен файл

26042015862.JPG

Прикачен файл

26042015865.JPG

Прикачен файл

26042015867.JPG
  • 1
  • 10