• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 23
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Имаше универсални дюбели на фишер които се усукват вътре в тухлата подбери максимално дебели винтове и навивай смело. Мен мазето ми е бетонни тухли, верно че итонга е по крехък но натоварването ще е на срязване като масата е сгъната при отворена маса краката носят всичко.
ZEDYCUS - майстор
Ще взема на Фишер фи 10х60, че итонга 10 санта. Иначе ще ида при комшията, от тях наистина съм най доволен досега, където съм използвал. :partyman:
joroantonov - специалист
Вземи си Фишери за Итонг - с усуканите ребра, няма вадене :-D - Това е: http://www.kirov.net/?cid=282&pid=215
Последна промяна от joroantonov на пон май 04, 2015 10:23 am, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
И с винтове за директен монтаж става - направо в итонга, без предварително пробит отвор.
ZEDYCUS - майстор
Велси няма ли опастност отзад да се избуши итонга, ако завивам директно без отвор? Комшията няма да е доволен много много. :cool:
velsi - Почетен майстор
Не ми се е случвало. Монтирали сме доста дограма по този начин, нали знаеш, че масово усвоените тераси се зидат с итонг. Мисля, че ако дължината на винта е съобразена с дебелината на стената няма да има проблеми.
la_bamz - специалист
Бавно, но "славно"
Прикачен файл:
Photo0181.jpg
Photo0181.jpg (116.83 KиБ) Видяна 1662 пъти
Прикачен файл:
Photo0180.jpg
Photo0180.jpg (105.54 KиБ) Видяна 1662 пъти
Както се вижда не се рамина без пролуки, в долния десен ъгъл / не е много голяма, но дразни /, мисля да я запълня с лепило и опилки.
Заради кофти изгладените дъски, от 6.2см, плота сега е 5.6 / всичко на ръка с рендетата / :axe: :axe:

ПС: Забавих се доста, но бях малко по френско ( griffin, направи ми впечетление, че доста обичат дървенията французите :) )
ZEDYCUS - майстор
Идеално се оформя. =D>
Грифин затова набляга на дървенията :)
griffin - майстор
Зависи може би от региона, тука е доста бедно като област :). Не знам де но като гледам колко безработни има в района едва ли имат много кинти за дървении. Иначе покрай париж с сигурност се котира добре :mrgreen:
griffin - майстор
griffin написа:
Зависи може би от региона, тука е доста бедно като област :). Не знам де но като гледам колко безработни има в района едва ли имат много кинти за дървении. Иначе покрай париж с сигурност се котира добре :mrgreen:
Тоя плот като почнеш да работиш смятай че си го омазал за отрицателно време :) не знам има ли много смисъл да го правиш като мебел ама ти си знаеш де ;). Ако можеш лакирай хубаво плота и после отгоре го намажи с вакса(мажи го периодично) така лепилата ще се свалят много по лесно. Аз така си обработвам дървените стеги и плота и въобще не се чудя дали да постилам нещо като капе лепило при лепенето после с една шпакличка леко се сваля :-D .
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 23

Тема "DIY: Работна маса/дърводелски тезгях" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: