Всички имаме коли, нали ?
Цецо - специалист
Имам стар мотор,отдавна спрян от движение и талона оставен в КАТ.Плащайки дължимите данъци бях изненадан,че отново се е появил.Служителката ми обясни,че има промяна и вече и за спрени от движение МПС се дължи данък.Каква е процедурата да се заличи в данъчната служба.
tedi1 - специалист
Трябва да се бракува и да се издаде съответния документ от КАТ за д асе отпише в общината.
Цецо - специалист
Може и да съм досаден но сега пък ще питам каква е процедурата за бракуване.Какъв документ и от кото трябва да взема,и къде да го представя.
unisex - специалист
Процедурата по бракуването трябва да е следната:
щом ти е спрян мотора от движение значи номерата са в КАТ.Демонтираш номерата му, носиш ги в КАТ една молба се подава, и ти го бракуват.После в данъчното с документа че е бракуван ти го отписват и си готов.Друг е въпроса ако номерата ги няма.Тогава пиши ще те светна какво да правиш :?
montoya - майстор
Ако ти няма номерата в КАТ ги завеждаш за откраднати. После вече си бракуваш маторетката и пак в данъчното да тия отпишат.Впрочем за тази и миналата година за спрени от движение МПС се дължат данъци. В данъчното няма да ти я отчислят докато не ги платиш или не занесеш документ от лицензирана фирма за разфасоване.
unisex - специалист
В данъчното ти я отчисляват само ако занесеш документ от КАТ за брак.При тях не важат документи от лиценцирани пунктове.Номерата ако ти липсват и няма как да ги представиш в КАТ за бракуването, отиваш при кмета на селото си, ако имаш село де, и от него вземаш една бланка за това че мотото стои в двора ти и не замърсява околната среда и не пречи на другите.Кметовете знаят за какво става въпрос.После с тази бележка отиваш в полицията и пускаш номерата за издирване.Влезят ли в системата че са откраднати и се издирват вече в КАТ са задължени да я бракуват.Това е. Успех че много хора изгоряха с пари заради мръсните бюрократи дето само се чудят какви простотии да измислят и от къде да изсмучат пари!
manolito - специалист
unisex я ме светни и мен ако обичаш но за по сложен случай.. Имам кола на мое име , но няма помен ни от колата ни от номерата ни от документите. Юриста на КАТ не можа да ме посъветва нищо както и юриста на данъчното освен , че трябва да си платя данъците за 6-7 години назад. :?
unisex - специалист
Здравей за съжаление не съм навътре в тия работи просто при мен работата беше по същия начин както ти пишеш,няма кола няма номера но с тази разлика че беше спряна от движение и талона беше в КАТ.
Само че щом твоята се води на твоето име и не е спряна данъците ги дължиш и ще ти ги вземат.За спрените от движение автомобили преди 2007 година знам че не се внася данък той започва да тече от 01.01.2007.Това го направиха хем да се очистят моргите от тротоарите хем да ни приберат парите така че не знам какво да те посъветвам кофти ситуация!
bjohnev - специалист
А защо не го пуснеш за продажба? Знаеш ли колко хора със златни ръце има дето ще го направят да светне? Пък и ти ше се оттървеш. Или го подари...

Ако решиш да продаваш пробвай в мото-форумите (няма да ти ги пиша за да не правим реклама). Ако искаш пиши на Л.С. да ти дам адресите.

Тема "данъци ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: