• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI - майстор
Личния ми опит, макар и малък, говори, че първо - трябват свестни дюбели, второ - да не се пестят. :-D :lol: Макар с пяната нещата от към здравина да са по-добре от колкото с циментови лепила, дюбели си трябват при по-големи площи.Вземи си дюбели с пирон и с големи гривни, ще можеш да захващаш по две пана.
ivouz - специалист
Чапара, та нали листата са о,50/100 говорим за ЕПС
Еди, дюбелите ми са от обикновените (без нит) допълнително ще купя с широка глава и нит,
така че да ги застъпвам Благодаря ви!
chapara - майстор
ivouz написа:
Чапара, та нали листата са о,50/100 говорим за ЕПС

В общи линии, а и не всички понякога говорят за ЕПС :wink:

Виж увода:
http://marisanbg.com/bg/toploizolatsii- ... UHRuPA3RLN
Предлаганите продукти са оформени като плочи с различни размери – до 100 см на ширина и 250 см на дължина, при дебелини от 1 см до 60 см.
Последна промяна от chapara на чет апр 30, 2015 10:06 am, променено общо 1 път.
ivouz - специалист
Манги,мангииии .... пустите му манги!!!!!
stenmark - специалист
Тази пяна я остави.Със сигурност няма да имаш идеална повърхност и като гледам какви големи големи фуги имаш между тухлите.А дюбелите са за бетон,тези които са с пирон са тези.Поне зидарията е с единички и ще държи дюбела.Примерно ако изолираш с 8см купуваш 10/140 или 10/160.Добре е да лепиш на рамка и само тогава ще слагаш дюбелите между листовете,ако не по три на лист/два в долния край и един по средата в горния край/.
ivouz - специалист
Пяната е купена, фугите между старите тухли е доста дълбока и е развъдник на всякакви
гадинки но ,миналата година си направих експеримент напълних ги с обикновена пяна(с пистолета става доста бързо и доволно икономично)и установих че насекомите не я харесват.Пък и заздравява
добре зида .Ползвам "техниката" само за старите стени ,където е зидано с кал те новите нямат
нужда понеже не оставам фуга.Дюбелите обикновени.
Ако увеличите снимката ще видите как става:

Прикачен файл

136.jpg
stenmark - специалист
Разни хора,разни идеали.
ivouz - специалист
Stenmark,що така набързо обобщи нещата .Уважавам всеки и всички съвети и благодаря.
Работата с пяната ми е по лесна защото си работя сам (с малка помощ от жената)
Напълно съм в духа на форума ,до тук сам съм си правил почти всичко с малки изключения.
Досега не имало майстори и надничари.
Така че, преценявам дали ще мога да се справя сам или не се захващам.
90 процента от нещата никога не бях ги правил и не бях сигурен дали ще станат .Далеч съм от
мисълта че,съм ги направил както трябва или както би ги направил майстора!Но,материали не съм пестил.
Тук има много компетентни ,добри майстори и хора с опит ,то затова задавам въпросите си тук.
Що се касае за идеалите ми ,високи са даже твърде високи но банковата ми сметка е ниска.
От мненията ми по темите ще видиш че,повечето са не как да се направи а,как естетическо да
изглежда по хубаво,така че,май по скоро съм към идеалистите и теоретиците.Май пак се
отплеснах в самохвалство.
Пяната я бях купил есента затова съм длъжен да я използвам .
Приемам всякакви мнения и съвети !Благодаря!
M.Yankov - специалист
Напълно съм в духа на форума ,до тук сам съм си правил почти всичко с малки изключения.
Досега не имало майстори и надничари.
Така че, преценявам дали ще мога да се справя сам или не се захващам.
90 процента от нещата никога не бях ги правил и не бях сигурен дали ще станат .Далеч съм от
мисълта че,съм ги направил както трябва или както би ги направил майстора!Но,материали не съм пестил.
Тук има много компетентни ,добри майстори и хора с опит ,то затова задавам въпросите си тук.
:partyman:

Там е работата, че се преобразува във форум за професионално строителство! ... и ние самоуките сме малко така.... втора класа. (да не кажа друго :-D )
Продължавай така приятелю, не строиш пирамида в Гиза!

По темата:
С какво разположение е къщата, има ли оветрена страна/и. За постоянно жилище ли я гласиш или за почивка... във смисъл, струва ли си тая скъпотия с изолацията.

Моята къща също е на тухла.
Тъй като не е за постоянно ползване се лишавам от този разход. (голямо перо е) Решението ми е за външна мазилка и единствно северната стена (която е наистина в битка с климатичните условия) да е изолирана. Аз избрах обшивка с иглолистен материал. Естетически е красиво и технически напълно функционално. Само не знам да слагам ли вата между стената и дъските или да е въздушен джоб :? Но ще го коментираме като му дойде времето :)

Разбира се ако си купил материалите използвай всичко.
Правил съм една стена с фибран в къщи. Платната бяха 3, 3,5см 100х70 или 120х70 (по спомен говоря) Залепих ги върху стената с лепило на гребен. След това по 5 дюбела с широка глава (шайба) (може би ок.5см широка) на платно - в четирите края и в средата. Върху фибрана армираща мрежа, хваната с обикновени дюбели ползвах и метални шайбички. Приблизително през 50,60см. Стената облепих с камък (кокали) :)

Дали лепило, дали пяна дюбелите са задължителни. мрежата е само в случаите, когато има допълнителна тежест върхи стената.
Последна промяна от M.Yankov на вт май 05, 2015 12:24 pm, променено общо 2 пъти.
EDI - майстор
В интерес на истината съм си правил експерименти на вътрешен таван без дюбели.На стаите, дето са в двора налепих EPS 40 мм на тавана /към 30 квадрата/ и на стените само с пяна, без да дюбелирам, домързя ме да пробивам :lol: .Няма мърдане вече 5 години.Тук си е задължително, все пак вън се работи.И не пести пяната - аз нанасям по рамката, вътре правя кръст и кръстове в получените 4 правоъгълника.После тук там шприцвам и по едно кръгче.Така увеличавам контактната площ и няма падане.Каква пяна си взе, за ползвам или СТ 84 или ТИТАН СТИРО 735.Има доволни хора и от ИНСТА СТИК, ама у наше село не се намира.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "От стара къща "стара къща"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: