Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
vinkelmen - специалист
Почистването при всяко положение ще е оправдано финансово. В противен случай ще съсипете не само помпата, а и електронния пресостат, който възнамерявате да закупите. Може пред него (на напорната тръба, а не на смукателната) да монтирате филтъра за да го защитите от твърди частици.
stonesour - специалист
Минавам да се похваля, че дебита на кладенеца е по-голям от този на помпата. За 5 часа работа на помпата нивото на водата не мръдна. :cool: и пясък няма, водата е бистра.
Въобще много доволен.

Пресостата ще го взема по-нататък. Не се знае как ще е лятото.
tysonlkr - специалист
Сега подпочвените води навсякъде са високи. Лятото ще прецениш какъв е дебита :wink:
stonesour написа:
За 5 часа работа на помпата
За лидъл-ската помпа ли говориш
За 5-те часа работа видя ли дали е загряла? Че аз имам същата и ми се струва че грее повечко.
Също така какво си свързал на изхода? Колко голям маркуч?
stonesour - специалист
Лидълската. Леко загряла. Пипа се нормално без дискомфорт.

Щуцер на 3/4, месингов, вързан с месингова бърза връзка към изхода на помпата. Маркуча 3/4 на щуцера - двуметров, поради липса на друг. Оказа се, че по-дебелия ми маркуч е 5/8. Нататък сложих преход към 1/2.

50 метра 3/4 маркуч остава с пресостата за втори етап на инвестициятя. :)
borkata3000 - специалист
последния ти въпрос беше за защита от работа на сухо.
Ето това сивото си взех, марка Spin, италианско нещо. Има настройка за времето за изключване на помпата, след като остане без вода. Рестартира се само след 60 сек., като след няколко неуспешни рестарта дава грешка. Има и ръчен рестарт, да не чакаш 60 сек. Пробвах я, работи. Струваше ми 70 лв.
http://snimki.be//store/1/811430588303.jpg

Тема "монтаж на помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: