Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivouz - специалист
Stefan_62 благодаря за бързия отговор! :supz:
dadko - майстор
Добре, де, а защо смесвате хербицида с амониева селитра?
Stefan_62 - майстор
dadko написа:
Добре, де, а защо смесвате хербицида с амониева селитра?
Усилва действието на хербицида върху плевелите, амониевата селитра действа повърхностно върху листата на плевелите и в комбинация с някъкъв хербецид ефектът е по-добър.
hidrazin - майстор
Така да се каже "усилва" действието не хербицида. Пробвано многократно с Раундъп, Глифозат и другите от сорта със същата съставка.
Не знам точно механизма но наистина усилва действието на препарата.
И само като предположение:
1. С тези препарати се пръска в слънчево и топло време - когато вегетацията е силна за да може препарата бързо да се усвои.
Така той прониква в цялото растение, включително корените.
2.За усвояване на препарата са необходими около 2-3 часа.
3.След това започва да действа амониевата селитра която "изгаря" листата и зелените надземни части.
Всички занаят как амониевата селитра "гори" листата и дори цели растения ако е много и близо до корените.
По този начин не чакаш дълго време да загине надземната част на растението.
:partyman:
ivouz - специалист
Добре де щом като амониевата селитра изгаря и убива растението с хербицида?В другата тема(Помощ къдрилка) ме съветват да го смеся със Скора няма ли да действа пагубно със същия ефект.Или аз нещо не мога да разбера?
hidrazin - майстор
ivouz написа:
...В другата тема(Помощ къдрилка) ме съветват да го смеся със Скора ...
Я пак прочети какво те съветват. Чукча не читател....
:partyman:
ivouz - специалист
Опс, не да го смеся ада сложа една шепа на корена няма да го изгори нали?
ivouz - специалист
Чукча.... Благодаря
nikolson - майстор
ivouz написа:
Опс, не да го смеся ада сложа една шепа на корена разтворен във вода няма да го изгори нали?
stenmark - специалист
Не съм специалист,ама 150/200мл на 10л ми се вижда малко.По-принцип едно шише/1л/ го дават за три пръскачки/16л/, но аз винаги съм го ползвал за две.И резултата винаги е отличен.В крайна сметка не голяма разлика в парите.Още повече едно шише на година не е голям разход,така поне е при мен.

Тема "Алтернатива на хербицид?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: