NeoBoss написа:60 вата диоди са около 20метра лед лента , та предполагам е така не си е играл да навързва диоди и няма да стане от контактаСтава и от контакта, с малко преобразания: 220 AC-12DC и съотвтната мощност.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentin112
- специалист
38 мнения в "Зхранване за светодиодна лента"
zz_stefanov
- майстор
sstefanov написа:20 метра лента спокойно ще стане за безтрансформаторно, но трябва малко да се преправи от 12 волта на 310 волта.А изолацията на лентата позволява ли го

Здравейте, надявам се да ми е на правилното място въпроса. Та това лято мисля да си купя беседка и понеже във вечерните летни дни да не стоим на тъмно ми дойде на акъла за осветление чрез ЛеД лента. Дискретно, стилно и най-вече енергоспестяващо. Та мислих дали няма как да си купя акомулаторна батерия ето линк на няколко, които ми харесаха:http://www.elimex.bg/product/37927/akum ... -60mm.html иhttp://www.elimex.bg/product/19329/akumulator- ... -lava.html и да ги свържа с лед лентата да сложа един прекъсвач и да ми е чиста работата, или е по-добре да си купя кабел и да му намеря път до къщата и да го включа в захранването, чрез адаптер. МОЛЯ ВИ СЕ КАЖЕТЕ СИ МНЕНИЯТА ПОЛОЖИТЕЛНИ, ОТРИЦАТЕЛНИ НЯМА ПРОБЛЕМИ. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
jordanvass
- майстор
Не си писал колко и каква лента ще слагаш. Тези акумулатори ще ти стигнат за час-два максимум. А с втория няма и толкова. Всеки ден ще зареждаш акумулатор 10 часа, за да си светиш с него 1 час. Струва ли си? Аз тая хамалогия не бих я правил. На цената на акумулатора ще си вземеш един адаптор за 12 волта и си готов, не си усложнявай живота. Нямаш ли някое старо захранване от комп? Ще стигне за няколко ленти. Няма да е най-икономичното, но тя консумацията така или иначе е малка.
Стиви
- специалист
Е, не бързай да го отказваш човека.
3KA7A написа: Та това лято мисля да си купя беседка и понеже във вечерните летни дни да не стоим на тъмно ми дойде на акъла за осветление чрез ЛеД лента. Дискретно, стилно и най-вече енергоспестяващо.За дискретно осветление достатъчно не повече от метър лед лента 4.8W. Това означава, че по големият акумулатор, ще може да я захранва около 8 часа. Ако имаш някой дефектирал акумулатор от автомобил, има голяма вероятност той да ти свърши работа, защо тока на лед лентата е малък. Обикновено просто е прекъснала клетка и не може да даде достатъчно ток, въпреки че капацитета му е прилично запазен. тогава ще можеш да зареждаш акумулатора поне на месец, ако не и по рядко
Благодаря на всички за мненията ви!!! На 16г. съм и за стар акомуатор от кола няма как да взема
днес споделих с майка си и тя това ми каза: не е ли по-добре да си купиш един адаптер, ще вземем една ролка двужилен кабел и готово: и като се замисля наистина е така!! Ако сложа 2-3м. ЛЕД бяла лента тя е 4.5вата/ метър. Захранването гледах един адаптер 12В. 4ампера= 48вата, спокойно ще си ги захрани, даже и няма смисъл да е 48вата, 24 вата тъкмо ще стигнат. иначе в мозъчето ми има мнооооогоооо идеи. МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ!!! АКО ИМАМ ВЪПРОСИ, ЩЕ СЕ ОБРЪЩАМ ПАК КЪМ ТОЗИ ФОРУМ!!!! ЖИВИ И ЗДРАВИ!!

Тема "Зхранване за светодиодна лента" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература