Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mimilota - специалист
Здравейте.
Обмислям купуването на ето тази къща.
С цената ще видим дали да ще се договорим..
На село все още не ми се живее. Трябва ми къща близо до Бургас за да пренеса баба ми да живее в нея, защото остана сама в родното си село, а в това село в което искам да купя живеят сестрите. Казвам го само за да няма коментари, че някъде си има по-евтини и по-хубави.
Уговорила съм оглед със строителен работник с богат опит, но и той незнам дали ще успее да я види и евентуално със строителен инженер, който незнам какъв опит има, но това ще се случи другата седмицата, а съм доста нетърпелива.
Покрива ще се прави, от това ще започна. Притеснява ме това, че във стаите има пукнатини и незнам как да разбера дали са козметични или конструктивни.
Според вас това дето е над прозорците плоча ли е или само пояс? Казват, че има капандура и от нея се излиза на подпокривно пространство? Това означава ли че това горе е плоча?
Това, че няма колони да ме притеснява ли?
И как да разбера дали пода е плоча или гредоред?
Четох някъде, че на такава къща и дограмата неможе да и сменя защото щяла да падне..
Абе дайте някакви мнения, че лягам и ставам с мисълта за къщата и бабчето което искам да си е близо.
Благодаря
Последна промяна от mimilota на съб май 02, 2015 10:38 am, променено общо 1 път.
Christo - майстор
Лесно може да се разбере дали е с плочи или с гредореди. Влизате в мазето и ако видите по тавана греди, значи няма плоча. Поглеждате на тавана под покрива от горе и ще видите, пак по същия критерий. Като гледам, че е без колони, най-вероятно е и без плочи. От снимките не се вижда добре, но май няма бетонен пояс над каменната зидария, заради което са и пукнатините. И най-вероятно не са козметични. Липсата на колони е съществен кусур. Разбира се, къщата може да се укрепи, но ще струва сума ти пари и пак ще е кърпена работа. Най-добре консулт с КАДЪРЕН строителен ИНЖЕНЕР преди да си дадете паричките. И да изтъкнете кусурите, за да свалите цената, ако може. Поздрави и успех.
mimilota - специалист
Къщата няма мазе.
Над прозорците има нещо бетонно което опасва цялата къща ама незнам дали е плоча или само пояс. Таваните са измазани, но немога да се покатеря в подпокривното пространство за да видя дали е така.
Собствениците казват, че е на плоча защото в едната стая има балатум и под него се вижда циментова замазка ама като не разбирам..
ktamen - специалист
Плочите се пробват лесно и надеждно с перфоратор и дълга бургия 6мм. С почукване също може да се разбере, но не толкова надеждно. Това, че има циментова замазка не означава, че има и плоча. Особено щом няма мазе не разбирам за какво е нужна тази плоча.
Аз бих потърсил празно място и ще строя наново, ремонта няма да е по-евтин от ново строителство.
nv952 - майстор
Нещо да не би да ти хлопа :?
Как ще дадеш 40 000 за тая "къща" :shock:
И не ми е ясно зако си решил да се навреш точно до ЛУКойл
Повечето хора гледат да са колкото може по далече а ти още малко ще влезнеш вътре. :axe:
Има много други села и там къщите не са по 40 бона.
Я обясни защо точно туй село избра.
https://www.google.bg/maps/place/8111+% ... 14cd0dc450
пп Сега ти прочетох целият пост.
Щом си решила така-ок!
Но до колкото виждам тая къща ще остане на теб.Пък и въпроса е че ако я купиш и после ти се прииска да я продадеш дали ще успееш да махнеш :?:
Аз не мисля че ще успееш.
И още нещо.
Имам баба която и тя като твоята остана сама на село.Има двама братя и мислеше че понеже са съседи ще и помагат...помагат ама от време на време.
Един път беше паднала и не можела да стане.Викала обаче никой не чул и сама си знае как е станала.
Та тогава с голям зор я накарахме да си се върне в нейният апартамент.
Тъй че според мен,това че има сестри в селото не значи че са при нея 24/7.
Като избирате гледайте къщата да е удобна на вас.Защото поне 1 път на седмица ще трябва да ходите.Старите хора не искат пари или нещо друго...искат някой да им отвори вратата,да си поговорят с някой и така.
Успех с къщата! И дано баба е щастлива в новото село.
Ето ви и един линк на къщите в близост до Бургас сортирани по цена ако решите нещо друго. :)
http://www.alo.bg/obiavi/imoti-prodajbi ... =price-asc
mimilota - специалист
Къщата е близо и до дома ми. На 15км от блока ми е. Баба ми няма да иска да се премести освен ако не е там. И тя има апартамент в Бургас, но не иска да живее там..
Преговарям за цената в момента, няма да я взема на тази цена, а сигурна съм че и никой друг.
Интересуваше ме дали е гредоред или плоча ако мога по това да си направя извод дали е здрава.. Ясно е че съм жена и нищо не разбирам от строителство :sad: , за всичко което ще се наложи като ремонт ще викам хора. Не искам да я правя като нова искам да може бабето да живее безопасно в нея, а и аз с децата като ходим при нея. Няма да правя грандиозни ремонти, а само да я стегна.
Andri01 - майстор
Потърси архитект или строителен инженер/ техник / и го заведи да я види. Той ще ти каже най-добре какъв ремонт ще и трябва. И тогава си прави сметката: колко да дадеш за къщата,като после прибавиш и парите за ремонт/ на тази база ще можеш да сваляш цената/!
mimilota - специалист
За сега по-малко от 15000 нямало да я продадът. Незнам много ли, е малко ли е за тази къща.
Намерила съм такъв човек и след празниците се надявам да може да я види.
Andri01 - майстор
Лева? Трябва да свалиш поне до 11000-12000 лв. заради предстоящите ремонти.
Christo - майстор
От снимките не личи над каменния зид да има бетон, било пояси, било плоча. Това трябва да се изясни с оглед на място. Ако няма пукнатини по каменните зидове, къщата не е в "пред инфарктно" състояние. Това, че е на един етаж, е добре, предвид липсата на стоманобетонни колони. С някакъв козметичен ремонт може да я направите годна за обитаване. Просто използувайте конструктивните кусури за да намалите цената. Цената на ремонта зависи от това какво качество искате да постигнете. Ако дадете 40К лева за къщата и още толкова за ремонт, тя става златна! Питайте във фирма за ремонт на покриви колко ще ви излезе основен ремонт на покрива на 90кв. застроена площ, за да разберете за какви пари става въпрос. И ако не е късно, не споделяйте с продавача плюсовете на къщата за вас.

Тема "Съвет за стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: