• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
hidrazin -оранжерийката тази е?
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... =Оранжерия тип тунел
Миналата година ги бяха пуснали в зелени кутии.
hidrazin - майстор
kr1100 написа:
Това чудо колко струва???
Не, не е такава. Самоделка е. Използвал съм 10 бр. гъвкави пръчки 10мм х 200см.
От този модел и по спомен миналата година ги купих по 20 или 40 стинки бройката.
http://www.garden.store.bg/p125294/pryc ... broia.html
Разположени са по две като се кръстосват. Там където се кръстосват съм ги вързал със сезал.
Само на първата и последната двойка съм забил по едно парче арматурно желязо за устойчивост.
Отбелязал съм го със синя черта и също е вързано в мястото на кръстосване. Отгоре е покрито с агрил.
Вътре има два реда домати - общо 12 корена. Дължина - около 4 метра.
Прикачен файл:
999.jpg
Излезе ми като цена:
- 10 пръчки по да кажем 40 стотинки - 4 лева
- 20 квадрата агрил - 3лева
- 20-тина колчета за капков маркуч - 4 лева
- малко пръчки от арматурно желязо - 4 лева
Общо към 15 лева ама е силно завишена. Пръчките май бяха по-евтини от 40 стинки,
колчетата за капковата тръба ще си ги ползвам после като сложа тръбата, пък арматурното желязо се търкаляше из двора. :-D
Тази година си измислих нов метод за защипване и укрепване на агрила и съм много доволен. :drinkers:
:partyman:
kabel96 - специалист
hidrazin написа:
Тази година си измислих нов метод за защипване и укрепване на агрила и съм много доволен. :drinkers:
Я моля бързо кажи за начина на закрепване и от къде взе агрила. :weedman:
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
Я моля бързо кажи за начина на закрепване и от къде взе агрила.
:? Ами то закрепването почти се вижда на снимката. Слагаш отгоре агрила.
Отиваш на едната къса страна и го затискаш е едно парче арматурно желязо 8-10-12.
После леко надигаш агрила и то желязото се търкаля по агрила и си заема само мястото като го изпъва.
Излишния агрил завиваш и насмотаваш около парчето желязо. После закрепях с такива колчета за капково от Багирата.
Колчето забиваш така, че да хване арматурата заедно с излишния агрил.
Забивам го така. че да колчето да пробие агрила. Става много бързо и много добре.
После от другата къса страна за да се изпъне. Накрая укрепяш по дългите страни.
Разбира се трябва да имаш под ръка колчета и прави парчета арматурно желязо.
На мен ми се търкаляха такива от по 80см до към 1,5 метра. Няма смисъл от дълги пръти.
Малко е кофти обяснението, ама като опиташ ще разбереш че е лесно и бързо.
Колчетата са такива.
Изображение
Имам и американски на HUNTER ама по не са добри за тази работа.
P.S. Миналата година го затискаш с разни парчета от греди, валки и всякаква подобна дървения.
Голям си го сложих. Като започнаха дъждовете и ония ми ти дървении поеха вода.
После се изчанчих докато ги махна и пренеса. Утъпках всичко наоколо.
За догодина ще си приготвя 20-30 метра арматурно желязо на парчета от по 1-1,5 метра.
Може да му ударя и един грунд с миниум и отгоре малко боичка. :-D
nikolson - майстор
Такива "пръчки"/дъги се продават от много време. В Ямбол в момента ги има в магазина на "Сортови семена". Има едни по-големи, които са с форма на полутръба и се ползват за щипки на големите оранжерии, да защипват найлона за конструкцията. Първите и сега струват 0.50 лв. бройката.
kr1100 - майстор
hidrazin написа:
kr1100 написа:
Това чудо колко струва???
:
По смътни спомени 10-12 лв. 4м дължина.
Щипките за полиетилена за оранжерии ф 18 мм /4м дължина за 4,90 лв пръчката с ДДс -СД Хик - веднага след бариерата в ляво в базата на "Варна Комерс'/бивш Терснаб/Обсо/
Последна промяна от kr1100(стар) на пон май 04, 2015 9:54 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
kr1100 написа:
По смътни спомени 10-12 лв. 5м дължина....
Не видях размер. Някъде ми се мярна из форумите че били малки и покривалото не е агрил а от перфориран найлон.
Както и да е. Не е кой-знае колко като пари.
dadko - майстор
Листни въшки са се загнездили в листата на черешата.Тъкмо прецъфтя. Не искам да пръскам с отрови по обясними причини.
Някой пръскал ли е с отвара или настойка на тютюн? То не, че никотина е малка отрова, де.
И дали ще има ефект от пръскането?
hidrazin - майстор
Пръскай си с отрови - Карате, Децис, Вазтак ... Нищо няма да ти стане. Доде станат за ядене всичко ще изфиряса.
Виж че съм ти избрал все с малка карантина. :-D
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: