Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Отварял ли си ключа да видиш или така ти казаха когато ги купува. Щото нали модерно да е LED и куцо и сакато налапало модната думичка. Пък аз си признавам че още не съм виждал и последните китайски ключове дето купих миналата седмица си бяха с класиката глимки.
hidrazin - майстор
lov написа:
... Пък аз си признавам че още не съм виждал и последните китайски ключове дето купих миналата седмица си бяха с класиката глимки.
По-миналата година слагах на един приятел в къщата някакви подобни, май турски.
http://www.hit-electronics.com/el-mater ... etesht.htm
Вътре със сигурност е LED - вижда се като се вгледаш при монтажа. От малките 3 милиметрови прозрачни.
Свети си хубаво и чисто синьо. Няма как глимката да свети синьо и то толкова чисто.
То не че не може де, ама това вече е друга бира.

Изображение
:partyman:
silvergreen - помощник
hidrazin написа:
lov написа:
... Пък аз си признавам че още не съм виждал и последните китайски ключове дето купих миналата седмица си бяха с класиката глимки.
По-миналата година слагах на един приятел в къщата някакви подобни, май турски.
http://www.hit-electronics.com/el-mater ... etesht.htm
Вътре със сигурност е LED - вижда се като се вгледаш при монтажа. От малките 3 милиметрови прозрачни.
Свети си хубаво и чисто синьо. Няма как глимката да свети синьо и то толкова чисто.
То не че не може де, ама това вече е друга бира.

Изображение
И моите са подобни и светят тъмно синьо

Прикачен файл

412007.jpg
lov - майстор
Свали капачката и удари едно кадро да видим какво е сложено. Тома Неверни съм да го еВа. Качването на снимката ще ти отнеме повече време от това да свалиш бутона и да снимаш.
hidrazin - майстор
lov написа:
... Тома Неверни съм да го еВа.....
И ти ли Бруте? И на мен ли не вярваш? :-D
lov - майстор
Тоя път ахъ щото видях сигнална лампичка с нажежаема жичка и съпротивление. Не на такъв ключ де но габарита и беше под тва което се монтира в тскива ключове. И светеше в едно убаво зеленичо че чак се вързах че е диодче
kozl - майстор
Ето ключ сериен с ДВЕ диодчета за всеки клавиш :shock:
Прикачен файл:
EL-BI_LED.jpg
Прикачен файл:
EL-BI_LED_1.jpg
Тока през него за единия клавиш е 0,95 mA. За сравнение тока през Legrand от следващата снимка с глим лампа е 0,78 mA. показанията са отчетени по некакъв MERTEX вероятно китаец
Прикачен файл:
Legrand_1.jpg
А за неверните ето светлинката и платката с диодите:
Прикачен файл:
EL-BI_LED_2.jpg
Прикачен файл:
EL-BI_LED inside.jpg
lov - майстор
Бах го с тоя ток не би трябвало да кара лампите да светят. Те само утечките са повече.
silvergreen - помощник
Снощи и аз го снимах моят ключ, но май няма смисъл да го показвам. Същият в като този от снимките по -горе.
lov написа:
Бах го с тоя ток не би трябвало да кара лампите да светят. Те само утечките са повече.
Трябва ли да се притеснявам нещо? Да взема май да го разменя с друг, без индикация, да видим какво ще стане.
kuger - майстор
silvergreen написа:
Снощи и аз го снимах моят ключ, но май няма смисъл да го показвам. Същият в като този от снимките по -горе.
lov написа:
Трябва ли да се притеснявам нещо? Да взема май да го разменя с друг, без индикация, да видим какво ще стане.
Що да го сменяш, изключи индикацията и пробвай.

Тема "Ефект или дефект при LED лунички." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: