• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dadko - майстор
Благодаря и на двамата. Може би ще комбинирам няколко "билки" от втория линк.
Ако ще пръскам с отрови- по- добре да си купя череши от пазара, вместо да давам от тези на детето.
Затова и искам поне в собствената си градина да ограничавам отровите. Предостатъчно има в плодовете и зеленчуците, които купуваме.
И какво те спира от употребата на отрова? По тютюневите растения също
има вредители.... Всяко вещество си има карантина.... А тези, които
продават на пазара дали са без препарати? А хляба в магазина....?
Аз лично сега използвам нуреле (28 дни карантина )а преди бране или
актара, или карате (с 3 дни крантина). Но не повече от два пъти последователно...
Доволен съм. Но разбрах, че най-добре е човек да усети нещата и да ги
контролира, вместо да разчита на други. Оправил ли съм проблемите
при себе си? Не естествено... Но виждам резултатите и смятам, че имам
напредък.... Важното е да чувстваш ситуацията... Разбира се това не
означава, че си винаги абсолютно прав..... Но имайки око за нещата ще
знаеш какво точно да попиташ -както тук, така и в агроаптеките и ще
получиш правилния отговор. Това мисля е начина.
Не е изключено и аз да греша....
dadko - майстор
Напръсках с ДЕЦИС 2,5 ЕК.
Тъй като направих цяла пръскачка- освен черешата- напръсках половината градина- ябълки, круши, сливи, вишни, че даже и розите, тях листните въшки също ги нападат. Има 3 дни карантинен срок.
hidrazin - майстор
Да е...ба и белокрилка. Тази година се появи много рано - на открито. Днес я забелязах на два корена домати.
Напръсках с Нуреле. Само това имах под ръка. Пръсках наред, че гледам и по една М-15 дето имам на тротоара се появили и малко въшки.
Утре ще видя дали от Нуреле-то има ефект за белокрилката и ако не, ще минавам на Моспилан.
Само дето миналата година нещо Моспилана не им действаше като хората.
Май ще трябва да търся нещо по-серт. Може да мина на БИ-58. :?
:partyman:
dadko - майстор
Ако препаратите са ти останали от миналата година- пръскай с други, че гадовете си изграждат "имунитет".
Иначе казано- пестицидна резистентност.
bobko - специалист
hidrazin написа:
Да е...ба и белокрилка. Тази година се появи много рано - на открито. Днес я забелязах на два корена домати.
Напръсках с Нуреле. Само това имах под ръка. Пръсках наред, че гледам и по една М-15 дето имам на тротоара се появили и малко въшки.
Утре ще видя дали от Нуреле-то има ефект за белокрилката и ако не, ще минавам на Моспилан.
Само дето миналата година нещо Моспилана не им действаше като хората.
Май ще трябва да търся нещо по-серт. Може да мина на БИ-58. :?
.
От Нурелето май вече нищо не става развалили са го.Започнах да се разочаровам от него.Опитай с Актара или Децис
hidrazin - майстор
Май моето Нуреле не е от разваленото. Днес не намерих нито една. Ще трябва да се оглеждам редовно за ново попълнение от яйцата като се излюпят.
Няма начин да не са си снесли яйчица. :-D Другата седмица пак ще пръскам освен ако не открия гадове и по-рано.
Може да пробвам Адмирал 10 ЕК. Някой да има впечатления от него? Малко скъпичък ама какво да се прави?
Stefan_62 - майстор
Ето как да защитим растенията без химия. На някой може да му е от полза.
http://www.bioselena.com/bg/bio_farmings/view/24/
kr1100 - майстор
Давайте идея за спасяване на 'краставицата" Яде е 1 дяволско изчадие черно с дълга опашка, мяукащо. / на съседа - оставено на самоизхранване/.
Замислям с мрежа против градужки обикаляща лехата и 4 високи кола. Но ме "успокоиха", че котката се катерила по мрежата. Мислех да я разрежа на височина 1,5м / тя е сширочина 3м/., ама като се катери :?
Георги Иванов(алцек) - специалист
Ами започни да и купуваш гранули и ще остави краставиците. :lol:
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: