• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
  • колеги, може ли някой да ми даде информация къде могат да ми заточат и ЧАПРАЗЯТ тези ленти? закупувани са от технолес, но за съжаление там ми предлагат единствено заточване. лентите са 13x0,65, 4 зъба в инч, 2240 мм. дълги.
http://www.tehnoles.com/products_cat.ph ... ucer_id=35
griffin - майстор
За чапразене продават клещи ако ти се занимава. По железариите миналото лято намерих за 10-на лева по спомен.
ZEDYCUS - майстор
За Каспичан ли ти трябва майстор за чапразенето? Ако е за Пловдив мога да помогна. :lol:
bogomilZ - специалист
Никой не чете преди да се изкаже
лентите са със закалени зъби и не може да се чапразят
от технолес вероятно са обяснеле ама вие пак искате да правите чапраз
bulhomes2 - майстор
Един мебелист ми обясни как си чапразят лентите. Вземаш един болт и с тънък диск и малко флексче му правиш процеп при върха. Лентата ти е на банцига. Вкарваш първия зъб в процепа и го кривиш наляво. Следващия надясно, Третия остава прав. И така всички следващи.
wanderer - специалист
питал съм технолес за чапразене - казаха че немогат, без да се аргументират. незнаех че не подлежат на чапраз. с течение на времето ми се набраха 10 такива ленти, и ми се щеше ако става да минат наведнъж. ZEDYCUS, това за каспичан не го разбрах. иначе тази събота и неделя имам път през пловдив. ако дадеш координати на местото мога да оставя една-две на приятел да ги занесе за проба, и по натам да ми ги изпроводи. пробвал съм с ръчно чапразило, резултата беше незадоволителен. едва ли някога ще мога постигна прецизността на машината.
ZEDYCUS - майстор
Мавритчо ми каза адреса на майстора, перфектно снажда и чапрази лентите доволен съм. https://www.google.bg/maps/@42.114996,2 ... lcd_0w!2e0
Вижда му се табелката с надпис точилар. Да беше писал от къде си и за къде ти трябва, някой може да знае и по близо . :wink:
wanderer - специалист
от раднево съм. благодаря за инфото, сигурно ще се възползвам. само дето нещо немога да се оправя с този този тип изглед на картата но ще гледам да се преборя :-D
mavryt4o - майстор
wanderer написа:
от раднево съм. благодаря за инфото, сигурно ще се възползвам. само дето нещо немога да се оправя с този този тип изглед на картата но ще гледам да се преборя :-D
няма да стане човека ми продаде такава лента и ми каза че не подлежи на обработка като се захаби хвърляш и да ти кажа доста материал изрязах не съм я сменял макар че имам резервна а другите обикновенни за дърво за седмица свършват
wanderer - специалист
ами здраве да е. без това само ги подмятам от едно място на друго, ще ги ползвам последно когато правя едни кофражи от гаден материал, та колкото изкарат. иначе прав си - доста яки излязоха. ползвам ги като многофункционални и според мен правят сравнително чист отрез.
  • 1
  • 2

Тема "Заточване и чапраз на ленти за банциг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: