• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
За тия пари можеш да вземеш много по-мощна машина. А че не е щил - голям праз. :partyman:
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
За тия пари можеш да вземеш много по-мощна машина. А че не е щил - голям праз. :partyman:
Предложи нещо де, за това се консултирам. :drinkers:
iivanov - майстор
На по-ниска цена от щила е олео мак спарта 440 т - машина на границата м/у полу и профи. Солидна класическа машина, с два сегмента на двигателя. Предавката в тръбата е вал, което позволява да товариш здраво. Вибрациите са ниски и можеш да работиш с часове без да " изтръпнеш". Като минус отчитам малкото ножче за подравняване на кордата - преправих го . Колко е работила машината си прецени сам - още миналия сезон си изби парите.
А пък ако имаш средства погледни профитата на олео. Наистина са зверове.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
На по-ниска цена от щила е олео мак спарта 440 т
Хей държиш на марката :lol: , вярно че е по-мощна, но и по-тежичка. Няма да споря бива си я машинката, явно пак ще се получи дилема. За по-горният клас не ми се дават толкова пари, все пак няма да си вадя хляба с нея. Благодаря :drinkers:
iivanov - майстор
Защо да не държа? Съотношението цена - качество е такова , че отнасят конкуренцията. Може да не са толкова " напомпани" технологично , като хуск и щил , но пък те тепърва ще ги доказват , като надеждност. И не на последно място олео си изградиха сервизна база почти навсякъде.
А голямата машина си е голяма машина. Вместо да тренираш за раздвижен кръст , като махаш наляво надясно , да вземаш тънки откоси , с голямата го правиш с един замах.
Илчо Илиев - майстор
Здравей Стефко, хубаво е ,че си решил да сменяш техниката с ''маркова'', но аз не бих дал толкова пари за такова нещо, едно,че е слабичко,а и тоя малкия клас най-вероятно е пипан от азиатци...
Знаеш ,че миналата година си взех оригинална китайска коса ,а не маскирана под разни измислени имена, та , миналото лято имаше доста треволяк за косене, даде Господ, тоя дзвер се справи на 100% с проблема, само кордовата кратуна се предаде, но на това блъскане във всякакви издънки и дебели стебла, камъни и диреци, малко биха издържали....
Пак казвам, не искам и не правя реклама на китайските ''боклуци'', просто изказвам мнение от пряко наблюдение, но ако пак трябва да си взема такъв уред, пак бих взел такава коса, за парите си е повече от добра...
Ся, Иво е работил с Олео, доволен е и я хвали, та и при мен, но в крайна сметка ти си решаваш, но моя съвет е да гледаш да вземеш възможно мощна за парите които си заделил...
Stefan_62 - майстор
Здравей Илчо приятелю, не отричам че "Спарта 440 т" на Олео Мак е по- лоша от щилката на която съм се спрял, даже в някой параметри я превъзхожда, а още по-вече щом Иво я предлага съм сигурен, че за парите си е много добра. А както и каза я има същата и информацията му е от първа ръка/ както се казва/. Колкото до китайчетата не казвам, че имат лоши машини /явно ти си попаднал на добра марка/, но ми писна с моята немско-китайска /поне марката е немска/ да си късам нервите. Косата иначе си коси добре въпреки, че е слабичка 0.8 кВат., но проблемът е друг. Три пъти вече сменям и пренарязвам резба на болта който захваща тръбата към двигателя, при всяко загасяне /когато е топъл двигателя/ не иска да пали и докато не смъкна свеща и я почистя не пали /иначе когато е студен си пали от ряз/. Доста са и вибрациите и, а и дръжката за газта е доста неудобно направена /като кося 30-на мин. направо ме заболява ръката като подавам газ/. Така или иначе съм решил да взема нещо по-добро, но ще мисля тази седмица коя от двете, най-много да се стигне пак до хвърляне на чоп, както беше при пръскачката :lol:, а и трябва да побързам докато не се е отказал спонсора на парите :lol: :partyman:
iivanov - майстор
Всъщност на това олео , щилския аналог е fs 350.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Всъщност на това олео , щилския аналог е fs 350.
Благодаря Иво, видях я но си е доста по-скъпичка. Както писах става въпрос за около 2дк. двор който само кося и не сея нищо в него /просто го подържам да не запустее/. Косата ще я ползвам само за това, не мисля да кося по ниви или да правя услуга на някого да му кося тревата и да изкарвам някой лев :-D, просто за лични нужди няколко пъти в годината, но и да не си късам нервите с китайски боклуци. Утре ще звъна в Олео мак и ще проверя как стоят нещата с окомплектовката и доставка. :drinkers:
п.п.Ти когато я купува какво влизаше в комплекта?
iivanov - майстор
Заради разсроченото плащане ходих до София , до централата да фирмата. Тогава даваха циркулярен диск на орегон с 22 зъба , а аз си закупих металния предпазител. Бонус отнесох две шапки и няколко флакона присадка за гориво , а на много преференциална цена двуслойна орегонска корда.
Между другото сега предлагат такава корда на олео мак - в момента с такава работя и е доста здрава.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: