• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bobko - специалист
Вече го ударихме на оживели и загинали.Не толкова е от значение напрежението 400V а тока който ще протече през човека и времето .А 20000 V не тресе направо изгаря защото пред да се докосне проводника или съоръжението което е под напрежение на разстояние по малко от 5-6 см се разразява електрическа дъга и тя гори.
nikolov333 - майстор
bobko написа:
Вече го ударихме на оживели и загинали.Не толкова е от значение напрежението 400V а тока който ще протече през човека и времето .А 20000 V не тресе направо изгаря защото пред да се докосне проводника или съоръжението което е под напрежение на разстояние по малко от 5-6 см се разразява електрическа дъга и тя гори.
..а тока от какво зависи...колко добре си "заземен" или?
MIRO_073 - майстор
nikolov333 написа:
bobko написа:
Оспами темата човек. Има учебници и Google и курсове по ел. техника и писано тук много ...
nikolov333 - майстор
MIRO_073 написа:
nikolov333 написа:
bobko написа:
Оспами темата човек. Има учебници и Google и курсове по ел. техника и писано тук много ...
И с кво точно оспамих темата"Дефектно токова защита", като всичко което съм питал се отнася до защита от токови удари. A aко ме питаш нещо за Митнически документи, от което аз разбирам повече от тебе, със сигурност няма да те пратя да четеш в Google, защото може и да не намериш отговорите !
Еи това вече си е чисто спам-ене.
Поздрави и жив и здрав да си.
hidrazin - майстор
Ами щото не е по темата как ще пукнеш от електрически ток.
И само между другото за онова с учителя и двете фази.
Дори и да имаш ДТЗ и по някаква причина ги хванеш и двете, то най-вероятно ДТЗ-то няма да изключи.
Особено пък ако си стъпил на ламинат с килим и си обул някакви домашни чехли.
Просто ще си имаме едно печено пиле. :lol:
:partyman:
nikolov333 - майстор
hidrazin написа:
Дори и да имаш ДТЗ и по някаква причина ги хванеш и двете, то най-вероятно ДТЗ-то няма да изключи.
Благодаря, hidrazin. Реших да обединя захранването на обща фаза на кухнята с хола понеже те са в общо помещение.
Иначе в къщи навсякъде съм сложил плочки върху 5 см замазка армирана с арматурна мрежа и изолация 5 см фибран м/у нея и плочата. Може би трябваше и да е и заземена мрежата, ама като я правих още не се бях зачел по-форумите. :mrgreen:
emil679 - специалист
Остави си двете фази и не се занимавай с глупости. :)
nikolov333 - майстор
emil679 написа:
В хола имам само един климатик-1.8kW, пералня-2.2kW и контакти ОП 2kW, а кухнята е общо 12kW, и то ако всичко работи едновременно, т.е.общо 18kW мах х 0.8к.е. = 14.4kW. Захранването ми е 5х10мм2, така че 63А е нормално за една обща фаза. Не е проблем да ги обединя понеже са в общо табло, така че ще го измислим. :partyman:
MIRO_073 - майстор
nikolov333 написа:
И с кво точно оспамих темата"Дефектно токова защита", като всичко което съм питал се отнася до защита от токови удари. A aко ме питаш нещо за Митнически документи, от което аз разбирам повече от тебе, със сигурност няма да те пратя да четеш в Google, защото може и да не намериш отговорите !
Еи това вече си е чисто спам-ене.
Поздрави и жив и здрав да си.
nikolov333 написа:
hidrazin написа:
Благодаря, hidrazin. Реших да обединя захранването на обща фаза на кухнята с хола понеже те са в общо помещение.
Иначе в къщи навсякъде съм сложил плочки върху 5 см замазка армирана с арматурна мрежа и изолация 5 см фибран м/у нея и плочата. Може би трябваше и да е и заземена мрежата, ама като я правих още не се бях зачел по-форумите. :mrgreen:
nikolov333 написа:
emil679 написа:
В хола имам само един климатик-1.8kW, пералня-2.2kW и контакти ОП 2kW, а кухнята е общо 12kW, и то ако всичко работи едновременно, т.е.общо 18kW мах х 0.8к.е. = 14.4kW. Захранването ми е 5х10мм2, така че 63А е нормално за една обща фаза. Не е проблем да ги обединя понеже са в общо табло, така че ще го измислим. :partyman:
Абе не си спрял за ДТЗ да говориш гледам...пък за твоя ремонт дума не казваш...
nikolov333 - майстор
Отговорих на hidrazin-a във връзка с коментара му за "печеното пиле" и на emil679 за да му обясня, че не е проблем да обединя фазите, а ти явно си стожер с/у всяко спамене :lol:
П.П.Тоя ремонт е причината да слагам ДТЗ, така че е неизбежно да се "споменава".
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: