Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivouz - специалист
Пропорции,съотношение?
Andri01 - майстор
Дитан - 30гр./ 3 с.л./, Скор - 2мл. на 10л. вода
ivouz - специалист
Andri01 мерси!
hrpankov - специалист
....колеги въх-въх-въх....... писах че имам една круша, ама че не е къдрилка....нещо и дупчи и яде листата, та питам - има ли вече гъсеници или няква друга гад и манджа листенцата.... Би-58 ще ги отрови ли тия гадове?...
nikolovvd - майстор
На моите праскови - 4 дръвчета, намерих 5-6 накъдрени листа, които откъснах и изхвърлих. Забелязах, че доста мравки се разхождат по клоните, та въпросът е - Дали тези мъничета не изяждат вредителите, защото дръвчетата не са пръскани с нито един от цитираните по-горе препарати, а къдрави листа може да се каже, че няма.
hidrazin - майстор
Не. Мравките си разнасят и отглеждат въшки. Съвсем сериозно. После си ги доят.
:partyman:
Потвърждавам последното. Мравките са индикация, че има по-дребни гадини. Последния път когато имах таъв проблем ми помогна атара. Преди това нуреле и би 58 нямаха ефект. Но тъй като съм доволен от тях продължавм да ги ползвам.
hrpankov - специалист
...значи атара, нуреле или би58 ??......
Актара. Пропуснал съм к-то... Актара е правилно. Но иначе нуреле, карате и би58 ми вършат работа. Гледам повече от два пъти да не пръскам последователно с едно и също. Но има и много други инсектициди. Човек ползва това, което му върши работа.
ivouz - специалист
Моите прасковки явно няма да ги бъде.
Пръсках със Скор ,седмица след това Скор+Дитан и почистих всички къдрави листа сега гледам
и новите листенца пак къдрави .Явно не мога да ги спася.

Тема "Помощ къдрилка!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: