Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jamezon - специалист
За колегата dnai - в момента нямам подходящият инструмент за да измеря точния размер на слотовете,но приблизително са 6/2мм.(щом ротора е Ф90,ако статора е Ф92-92*3,14=~288.9/(6+2)=36 слота.)
Напрежението ще е 24v,оборотите би трябвало по-опитните да ги дадат,пък и то ще стане ясно като направя ротора.А за маса на магнитопровода, ще трябва да ми обясниш, какво точно е това,но мисля че в поста на edemy2001 я има информацията,която ти трябва.
Както каза edemy2001,за момента работата ми е с лека пауза.Но когато продължа,ще пренавия статора с подходящи проводници,според очакванията.
hrpankov - специалист
.....щом казвате че 6+2=8, то надлъжно намагнетизирани пръчковидни квадратни магнити 4мм Х 4мм, или 5ммХ5мм, ще свършат идеална работа ...но прореза м/у статорните зъби трябва да се разшири поне с 1мм, 5+3=8.....
edemy2001 - специалист
hrpankov написа:
.....щом казвате че 6+2=8, то надлъжно намагнетизирани пръчковидни квадратни магнити 4мм Х 4мм, или 5ммХ5мм, ще свършат идеална работа ...но прореза м/у статорните зъби трябва да се разшири поне с 1мм, 5+3=8.....

... и при обща сила на привличане на магнитите около 385 кг. как смяташ че ще се завърти ротора, ако трябва да се направи както ти смяташ!? :-D
dnai - специалист
Исках размерите на слота за да пресметна грубо с колко и каква жица ще може да се пренавие ,от там и каква мощност ще може да се извади . Съгласен съм с едеми че 700 вата могат да се извадят
Имам подобен генератор 104 мм. диаметър на ротора. навит с 1мм проводник,като всяка фаза е изградена от 3 паралелни кръга по 25 навивки. при 600 оборота достига до 1200 вата.
Ротора първоначално го правих с цилиндрични магнити 10х10 неми хареса.та ги замених с 25х20 х10 и работата тръгна.Та затова те съветвам да не ползваш евтините че излиза по скъпо.
hrpankov - специалист
...зависи от луфта в лагерите....
jamezon - специалист
hrpankov написа:
...зависи от луфта в лагерите....
….....…………………
jamezon - специалист
dnai написа:
Исках размерите на слота за да пресметна грубо с колко и каква жица ще може да се пренавие ,от там и каква мощност ще може да се извади . Съгласен съм с едеми че 700 вата могат да се извадят
Имам подобен генератор 104 мм. диаметър на ротора. навит с 1мм проводник,като всяка фаза е изградена от 3 паралелни кръга по 25 навивки. при 600 оборота достига до 1200 вата.
Ротора първоначално го правих с цилиндрични магнити 10х10 неми хареса.та ги замених с 25х20 х10 и работата тръгна.Та затова те съветвам да не ползваш евтините че излиза по скъпо.
Старите бобини са по 46 навивки с диаметър на проводника 0.8мм.

Прикачен файл

3hp_Stator-1.jpg
3hp_Stator-1.jpg (72.83 KиБ) Видяна 3021 пъти
hrpankov - специалист
.....ей-й-й-й, най-после имаме картинка, браво!... с това трябваше да започнеш!.... връщам ти една картинка..

Прикачен файл

stator36zshem.GIF
stator36zshem.GIF (8.23 KиБ) Видяна 2993 пъти
edemy2001 - специалист
hrpankov написа:
.....ей-й-й-й, най-после имаме картинка, браво!... с това трябваше да започнеш!.... връщам ти една картинка..
Не, че няма да работи, но не е решение за вятърен генератор.
hrpankov - специалист
....какво-какво?.....защо нестава за ветряци?.... я ми кажи бързичко!!!

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: