Всички въпроси за вилата.
Krass - майстор
Аз в началото се насочих към електронния вариант. Но понеже обсадната тръба е с отвори чак до горе, датчиците, по-точно горния даваше грешна информация, заради това че е заливан от влизащата в тръбата вода. След това сложих два МУНД-а и проблема се реши. Освен че е задължителен контактор, оперативното напрежение трябва да е 24V. Т.е. бобината на контактора трябва да е за 24V. Въпреки всичко, мисля че вариантът кладенец-електроника е по-добър. Но не и варианта на ЕЛИМЕКС.
hidrazin - майстор
С онова недоразумение от елимекс направо ще го забръсне. :-D
:partyman:
Krass - майстор
Що бе, схема дарлингтон :supz: . Включва с поглед. :lol:
vinkelmen - специалист
kopaiko написа:
Помпата е външна самозасмукваща.Нивото в кладенеца ми е 1м. и искам да го изпразвам максимално. Поплавъците мисля че немогат да се настроят така че на дъното да останат5-10 см вода.Мисля за електронен пресостат или тези блокове за управление стига да могат да работят на 7.5м дълбочина.
Прав сте - за такава прецизна настройка, поплавъкът не е подходящ. Ако се спрете на вариант с електроди, може да вземете и готово табло. Предлагат се модели на приемливи цени, осигуряващи защита сух ход за датчици по ниво и токово-термична защита, но инвестицията ще е по-голяма отколкото с един електронен пресостат.
hrpankov - специалист
.... :shock: :shock: :shock:
две шишенца 0,5л - празно и полупразно, връвчица, макаричка и воаляяя!.... :drinkers: :partyman: :drinkers:
kozl - майстор
vinkelmen написа:
kopaiko написа:
Помпата е външна самозасмукваща.Нивото в кладенеца ми е 1м. и искам да го изпразвам максимално. Поплавъците мисля че немогат да се настроят така че на дъното да останат5-10 см вода.Мисля за електронен пресостат или тези блокове за управление стига да могат да работят на 7.5м дълбочина.
Прав сте - за такава прецизна настройка, поплавъкът не е подходящ. Ако се спрете на вариант с електроди, може да вземете и готово табло. Предлагат се модели на приемливи цени, осигуряващи защита сух ход за датчици по ниво и токово-термична защита, но инвестицията ще е по-голяма отколкото с един електронен пресостат.
Електронно управление, което се продава в ташев-галвинг на ШНАЙДЕР и на ВИЛО
Или цяло табло за управление по ниво, вкл.контактор и защити. Ма май чини повече от помпата.
А за твоите нужди:
kopaiko написа:
Здравейте.По какъв начин може да спира помпа на кладенец когато се изчерпи водата.Гледах едни блокчета за управление с три електрода но неразбрах по какъв начин действа цялата система.С поплавък прекъсвач в моя случай мисля че не е удачно защото водата в кладенеца ми е максимум 1м .
предложението на
Krass написа:
http://www.test.ruse.bg/pdf/mund.pdf
плюс контактор за 24V е най-оптимално. Хода на полавъка е 50 мм. Според мен ще можеш да го нагласиш така, че да изключва при 10 см водно ниво. А предполагам, че вътре има поплавък с магнит и рид ампула. Подобен поплавък имам в разширителното казанче за антифриз на колата. Точността му е 5 мм.
Svetoslavoff1 - майстор
Пак по темата, но за вариант с контрол в резервоара:
С потапяща помпа пълня няколко резервоара по 1м3(кубичните, с метална кошница отвън), да се пречупи водата, че е студена.
Та според Вас кой от горепосочените варианти ще е най-добре да използвам за изключване на помпата при напълване на резервоара :? надеждност, дуракоустойчивост...
Разстоянието от резервоарите до таблото с помпата е около 15м, но при нужда може да се намали с междинна комутация.
romanpm - майстор
Svetoslavoff1 написа:
Пак по темата, но за вариант с контрол в резервоара:
С потапяща помпа пълня няколко резервоара по 1м3(кубичните, с метална кошница отвън), да се пречупи водата, че е студена.
Та според Вас кой от горепосочените варианти ще е най-добре да използвам за изключване на помпата при напълване на резервоара :? надеждност, дуракоустойчивост...
Разстоянието от резервоарите до таблото с помпата е около 15м, но при нужда може да се намали с междинна комутация.
Ниворегулатор от пералня - с това работих 2-3г , и ниворегулатор от кафемашина - електронен , перфектен е защото контактува с водната повърхност ! Има подобни по магазините :)
hrpankov - специалист
... с двете шишенца 0,5л също върши работа...
kopaiko - специалист
Колега я дай малко инфо за тези шишенца че ми стана интересно.

Тема "Датчици за ниво на вода." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: