• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
dragozow написа:
Според каталога е 60 х 110 мм:
https://www.dropbox.com/s/dqbwggmyfv3iu ... 0.pdf?dl=0
ОК.Благодаря!
dragozow - майстор
Видимата част от вътрешното стъкло е 98 х 53 мм. На мястото и на двете стъкла има по 2 мм хлабина.
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
agj - майстор
И аз получих поръчаното оптично стъкло -размерите му са 108 х50х4мм !Това означава че няма да мога да го поставя на тая маска!Но ще може да се постави на обикновена китайска маска!
Благодаря ти за оказаното внимание и помощ!
profesionalist_wood - майстор
Агж,занеси стъклото в някоя оптика защото те имат машини и могат да ти го изрежат според размера защото повечето притежават(Автомат за изрязване на диоптрични стъкла-Шаблонен. ) Услугата е 5 кинта
agj - майстор
Стъклото всъщност е пластмаса :) ! Мога да го "пилна" на шмиргела ,но не това е целта !Стъклото е за автоматичните маски на Есаб и Спеедглас, има си точно определено място за поставяне, и не ми се разваля!С тези размери обаче идеално пасва на обикновена китайска маска.
Изображение
Исках да да си купя малко по фешън маска :) ,но ще карам с китайка ,поне за сега !
fore - майстор
Тази маска и това стъкло каква им е идеята ?

Тоест за какъв вид заваряване се полза ? Маската ЛСД/Соларна ли е или не ?
agj - майстор
Ето гледай :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QH8blPm_DPE[/youtube]
мисля че ще ти стане ясно !
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RmwMhmRQirY[/youtube]
pansim - майстор
Ето какво тествах вчера. Най-новата маска от колегата по форум Драгозов. Пробвах я при работа с обмазани електроди
Първи впечатления - положителни!
1. Най-големия филтър който има засега. Осигурява отлична видимост при незатъмнено състояние
2.Доста светъл в незатъмнено състояние - поне по-светъл от предишната ми маска
3.Прецизна работа както на слънце, така и в не особено светло помещение - Тук старата ми маска забавяше включването, което е доста неприятно. Тази е друга бира :) - работи добре.
4. Променен е материала и вида на захвата към главата - доста по меки и добре прилягащи пластмаси.

Прикачен файл

IMGP6126.jpg
IMGP6126.jpg (89.31 KиБ) Видяна 2123 пъти
fore - майстор
Ти я пробва, а пък Аз купих и заварявах с варианта с по малкият дисплей. Екстра е - немога да си кривя душата.
Заради въпросната ръкохватка ходих до склад в Младост на Есаб. купих чукче, четка и маса/щипка + ръкохватката.
Ръкохватката-месинг. И пак дупката на изо хватката -пробита на конус и стягащото винтче потъва в нея- хлопа. Та с една шаиба заспа, но винта щръква отгоре.
Може ли да ме тресне +а ? :mrgreen:

Та мисълта ми за Есабската маска за 150 лева нямаше сменяема батерия и копче за избор на Дин. Нямаше -Гринд- врътката не се гасеше. Само функциите - дилей и сенситив имаше на касетата.
Според продавачката батерията издържала над 10 години и не се сменяла и дрън-дрън. Самоче един заварчик имал модел от 1000 лева и тръгнал да сменя батерията, но не можал да я смени- не ставало след разкапсоловане...... Абе продавачката каза.................

Пансим, вие с Драгозов сте неразделен тандем. Вътрешно усещане просто, така го чувствам- не ме питай защо. :mrgreen:
Последна промяна от fore на чет май 14, 2015 1:01 pm, променено общо 1 път.
stan73 - майстор
Фори, пак почна с глупостите !?
Драгозов, Пансим, а и доста други колеги поне са помогнали на сумати и народ във форума със съвети, знания и инфо от "кухнята", а ти само го флуудиш с шантавите си (а и ултра неиздържани технически) въпроси и коментари...
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: